• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  10 gode grunner til å drikke kaffe

  Publisert av ,
  10 gode grunner til å drikke kaffe

  Trodde du at kaffe var uforenelig med en sunn og god livsstil? Da er det bare å tro om igjen! Kaffeentusiaster har all grunn til å glede seg: det kan vise seg at kaffe er sunt, tross alt. Det er grunn til å mistanke at det ufortjente, dårlige ryktet til kaffen skyldes at mye av forskningen fant sted på 1970- og 80-tallet, når kaffedrikkere generelt ofte hadde en usunn livsstil med overdrevent alkoholinntak og sigaretter. Nyere forskning peker på en rekke fordeler, fra lavere risiko for kreft til ekstra energi før trening. Dyrebare dråper med kaffe gir oss en myk start på dagen og en utmerket anledning til å slå av en prat med kolleger i lunsjen. Enten vi er ute etter en oppkvikkende boost eller alt du vil er å synke ned i sofaen for å nyte en kopp etter middag, er kaffe en trofast kamerat i hverdagen. Foruten at den herlige aromaen er nok til å få oss til å si “mmmm” i forventing, har vi mange gode grunner til å drikke kaffe med god samvittighet. Her får du noen av dem.

  Rik på antioksidanter

  1. Rik på antioksidanter

  Kaffe er kanskje ikke det første du tenker på når du skal ha i deg næring, men det finnes mange godsaker for kroppen i denne svarte trylledrikken. Forskning peker på at vi får i oss så mye som 60% av antioksidantene våre fra kaffe. Antioksider er i tillegg kjent for å redusere risikoen for kreft, og flere studier peker på lavere forekomst av leverkreft blant kaffenytere. Er ikke dette en positiv effekt på kroppen, så vet ikke vi.

  2. Reduserer risiko for tidlig død

  Enten du tømmer innpå en liter for dagen eller nyter en diskré kopp eller to, reduserer kaffe risikoen for en tidlig død ifølge en studie publiser i Annals of Internal Magazine. Drikker du minst fire kopper, reduseres risikoen med hele 18%. Dersom du er av den forsiktige typen som nøyer deg med kun én kopp, reduseres risikoen likevel med 12%.

  Reduserer kaffe risikoen for tidlig død

  Diabetes

  3. Lavere risiko for diabetes

  Forskning har kommet frem til at kaffe reduserer risikoen for type 2-diabetes. Kaffe er rik på polyfenoler, et antioksidant som kan redusere inflammasjoner som type 2-diabetes. Kaffe inneholder også mye magnesium som er forbundet med lavere forekomster av type 2-diabetes. En undersøkelse fra 2009 antyder at kaffedrikkere, med inntak på tre kopper eller mer, har så mye som 40% mindre risiko for å utvikle sykdommen.

  4. Bra for tarmhelsen

  Sliter du med tarmene, høres det kanskje rart ut å drikke kaffe. Tross alt, det er mange som får problemer med magen om de drikker for mye kaffe. Mørkristede kaffebønner har et virkestoff som kan redusere syrenivået i magen, samtidig som en vanlig kaffekopp kan gjøre susen for alle som har treig mage.

  Bra for tarmhelsen

  Brystkreft

  5. Reduserer risikoen for kreft

  En studie, publisert i tidsskriftet Cancer Causes & Control, påpeker at kvinner som drikker mer enn fire kopper kaffe for dagen har redusert risiko for brystkreft. Videre fant en studie, publisert i American Journal of Epidemiology, at kaffen også kan beskytte mot kreft i hals og munn.

  6. Forbrenner fett

  Kaffe er et populært virkemiddel for å forbrenne fett. Det skal derimot minst fire-fem kopper til for å gjøre susen, ifølge undersøkelser fra USA. Hiver du i deg litt kaffe før trening, får du dermed både økt energi og økt fettforbrenning.

  Forbrenner fett

  Gjør deg glad

  7. Gjør deg glad

  Aromaen, smaken og den oppkvikkende effekten bidrar til at humøret løfter seg ett hakk eller flere. Forskerne ved National Institue of Health mener at kaffe øker lykkenivået, og at fire kopper eller mer kan redusere sjansen for depresjon med 10%. Ja takk til både kaffe og lykke, mener vi.

  8. God start på dagen

  Noen flere som trenger en deilig kopp kaffe på morgenkvisten? Det er noe helt uimotståelig med kaffeduften og den aromatiske smaken før du skal ut og erobre verden. Skaper du deg en trivelig morgenrutine og litt egentid med en kaffekopp, gir det utvilsomt en god start på dagen.

  God start på dagen

  Skjerper sansene

  9. Skjerper sansene

  Den oppkvikkende effekten gir deg unektelig et boost, enten du forsøker å våkne, gjør deg klar til en heftig treningsøkt eller sitter opp til nesa med jobb og studier. Dessuten får du ekstra effekt av at kaffearomaen kan redusere stress; en vinn-vinn situasjon når du har mye på agendaen.

  10. Sosialt

  For oss nordmenn foregår mye av kaffedrikkingen i sosiale sammenheng. Ikke bare nyter vi smaken av god kaffe, vi nyter den i godt selskap. Tar du en kaffepause med en kollega, styrkes også samholdet på arbeidsplassen. Får du uventet besøk på døren, vet du alltid hva du kan by gjestene dine: nemlig en god kopp med herlig kaffe. En annen studie viste dessuten at mennesker blir mer positive med en varm kopp kaffe i hendene. Ikke rart at vi er så glade i kaffebesøk!

  Sosiale sammenheng

  Moderasjon er nøkkelen

  Det sies at alt er sunt i moderate mengder, og det er flere reagerer på for mye kaffe. Tålegrensen kan være ulik for oss alle, og enkelte kan oppleve urolig mage, hodepine og hjertebank om koffeininntaket blir for høyt. Anbefalt mengde kaffe er fire kopper for dagen, noe som er verdt å ha i tankene. Reagerer du på koffein, bør du holde deg innen tålegrensene for å unngå ubehag. Så sant du ikke tømmer innpå kaffe til du blir dårlig, nyter du likevel godt av våre 10 gode grunner til å drikke kaffe.

  Konklusjon: Kos deg med kaffen

  Det er bare å legge den dårlige samvittigheten på hylla og nyte en god kopp kaffe. Mye av det dårlige ryktet er rett og slett spøkelser fra fortiden. Fra mindre risiko til sykdommer til godt humør, grunnene til å drikke kaffe er mange. I tillegg til den herlige smaken, så klart! Passer du på at du ikke drikker mer enn du tåler, eller de anbefalte fire koppene, er det mye som tyder på at kaffe er sunt og godt for helsa. Nå skal iallfall vi hente oss en deilig kopp – skal du?

  Kaffemaskin
  Nyt disse fordelene på jobb med kaffemaskin fra Waterlogic