• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  3 grunner til å skaffe vanndispenser på jobb

  Publisert av ,
  3 grunner til å skaffe vanndispenser på jobb

  Er du usikker på om vanndispenser er noe for din arbeidsplass? Her er 3 gode grunner til hvorfor drikkevann fra vanndispenser er et godt valg for virksomheten.

  1. Først og fremst drikker ansatte mer vann når det er lett tilgjengelig og innbydende. 2. Du får alltid rent og friskt vann med riktig temperatur. 3. Økt prestasjon og konsentrasjon ved god og hyppig hydrering, sier Viktor Tholén, salgsjef KAM for Waterlogic Norge.

  Så hvorfor ikke velge flaskevann?

  Tholén mener den mest åpenbare årsaken til hvorfor virksomheter bør velge bort flaskevann er miljø- og logistikk. Det er fortsatt flere utfordringer knyttet opp til gjenvinning av plastflasker, og plast som materiale taper kvalitet og kan ikke resirkuleres i det evige slik som emballasje av glass og metall. Flere flasker av plast ender i tillegg opp utenfor pantesystemet; som restavfall eller i naturen.

  - Vi har panteflasker i Norge, men det er generelt sett ikke bra for miljøet med produksjon av plastflasker. Dessuten er det veldig dyrt for en bedrift med flaskevann. Flaskene krever mye håndtering i form av oppbevaring, avkjøling og returordninger, sier Viktor Tholén.

  vann fra kranen

  Eller vann fra kranen?

  Norge har stort sett trygt drikkevann, men det er noen usikkerhetsfaktorer: Vi har et ledningsnett som er blant de dårligste og eldste i Europa, som er svært utsatt for forurensninger og lekkasjer. Det kan gå utover både farge og smak på vannet (i noen tilfeller kan vannet bli infisert av parasitter).

  I næringsbygg er det en del andre utfordringer som også gjør seg gjeldende, sier salgslederen i Waterlogic.

  - Det kan være utfordrende å få jevn temperatur på drikkevannet i industri- og næringsbygglokaler. Et vanlig problem er at vannet ofte ikke blir kaldt nok uansett hvor lenge man lar kranen renne. I en del bygg er det gamle rør som gir dårlig smak på vannet. På noen arbeidsplasser har man ikke innbydende fasiliteter for drikkevann, og andre steder kan det være langt til nærmeste vannkran, sier Viktor Tholén.

  Myte: Kun større virksomheter ha nytte av vanndispenser

  Viktor Tholén sier alle offentlige og private virksomheter, uavhengig om de er små, mellomstore eller store - har få eller mange ansatte – vil få god nytte og glede av en vannautomat.

  - De 3 gode grunnene jeg nevnte gjelder for alle typer virksomheter. Alle får like stor gevinst og alle gis et lett tilgjengelig, klart og velsmakende vann. Vanndispensere stimulerer til mer drikking av vann og resultatet blir ofte mindre konsum av søte drikker, sier han.

  Bedre hydrering gir bedre prestasjoner uavhengig av foretakets størrelse.

  - Men behovet for kapasitet og funksjoner vil selvsagt variere med antall ansatte, lokalets størrelse og utforming, bruksmønster samt ønsker og krav, sier Tholén.

  Trenger du enda en god grunn til å skaffe vanndispenser til arbeidsplassen? Les historien om denne arbeidsplassen, som oppdaget at bruskonsumet gikk ned og vanndrikkingen gikk opp da kildevannskjøleren fra Waterlogic kom på plass.

  Vanndispenser
  Ønsker du å kunne tilby kaldt og velsmakende vann til dine kunder? Se vårt utvalg vanndispensere her