• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  5 gode grunner til å erstatte brus med vann

  Publisert av ,
  5 gode grunner til å erstatte brus med vann

  Drikker du mye brus? Visste du at rundt 2,02 liter vann er det som vanligvis kreves for å produsere 1 liter med brus. Likevel er det ikke kun miljøgrunner som bør motivere deg til å drikke mindre brus – og mer vann.

  Nå skal vi ikke ta fra deg gleden ved å nyte brus av og til – men er du en stordrikker av brus, så kan du få store helsefordeler av å bytte ut de store brusmengdene med mer vann:

  1. Brus kan gi vektøkning: Brus med sukker har et høyt kalorinnhold og gir ikke metthetsfølelse. Det er derfor lett å få i seg store mengder kalorier. Noen forskningsstudier har vist at vektøkning skjer også om du drikker brus uten sukker. Sukkerholdig brus har ingen vitaminer, mineraler, fiber eller essensielle næringsstoffer, og tilføyer bare unødvendige mengder tilsatt sukker og kalorier til kostholdet ditt. En halvliter med brus kan inneholde opp mot 220 kalorier. Forskning viser i tillegg at personer som drikker mye brus, veier mer enn de som ikke drikker brus.
  2. Brus kan gi livsstilssykdommer og kroniske sykdommer: Studier har konsekvent vist at personer som drikker mye brus ofte har høyere risiko for kroniske sykdommer som diabetes type 2, hjertesykdommer og kreft. Senere tids forskning har i tillegg vist at såkalt «sunnere» brustyper med et høyt innhold av fruktose, faktisk kan være skadelig for leveren om det inntas i store mengder.
  3. Brus kan gi syreskader på tennene: Brus inneholder syrer, som sitronsyre, fosforsyre og kullsyre, som gir et surt miljø i munnen. Syrene kan gi skader på emaljen og bidra til å gjøre tennene mer utsatt for kariesangrep. Når syre kombineres med sukker, er effekten enda mer skadelig for tennene. Også sukkerfri brus inneholder de samme syrene som sukkerholdig brus.
  4. Brus kan gi hudproblemer – mer akne og eldre hud: Flere studier tyder på at personer som ofte forbruker brus eller mye sukker, øker risikoen for moderat til alvorlig akne. Noen undersøkelser tyder også på at brusdrikkere og de som har mye sukker i kostholdet er mer utsatt for rynker og andre tegn på aldring. Dette fordi store mengder sukker er med på å skape betennelseslignende tilstander ikroppen.
  5. Brus kan redusere energinivåene: Brus har et høyt sukkerinnhold, som raskt gir økt blodsukker i kroppen, etterfulgt av en kraftig nedtur i energi: For tomme karbohydrater forbrennes veldig raskt. Personer som drikker mye sukkerholdig brus vil oppleve store svingninger i energienivået .

  PS.: Bare pass på at det ikke er flaskevann du velger: Produksjon av 1 liter flaskevann krever opp mot 1, 39 liter med vann. Dessuten er produksjon av flaskevann svært energikrevende.

  Trenger du mer motivasjon til å drikke mindre brus? Les denne artikkelen fra klikk.no, om hva som skjer med kroppen hvis du drikker brus hver dag.

  Vanndispenser
  Ønsker du å kunne tilby kaldt og velsmakende vann til dine kunder? Se vårt utvalg vanndispensere her