• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  5 gode tips for å øke produktiviteten

  Publisert av ,
  5 gode tips for å øke produktiviteten

  Enten du er en bedriftseier, teamleder eller en vanlig ansatt, vet man at det å ha fokus på produktivitet og trivsel på arbeidsplassen er viktig. I gjennomsnitt tilbringer vi 7.5 timer på jobb hver dag. Noen dager gjenspeiles ikke tiden på jobb arbeidet som blir gjort. Ofte skyldes det at ansatte kan bli distrahert i løpet av arbeidsdagen.

  Det er lett å bli distrahert i løpet av en lang dag på jobb. Likevel er det viktig å sørge for at arbeidet blir gjort. Hvordan kan man øke produktiviteten på arbeidsplassen? Det mest åpenbare og enkleste er å øke motivasjonen til dine ansatte.

  Studier viser at motiverte ansatte har en 38% økt sannsynlighet for å levere over gjennomsnitt. I tillegg viser studier at det å øke investeringene i de ansattes velvære kan øke deres produktivitet. Men, det er ikke alltid slik at penger er svaret på alt. Her kommer noen tips om hvordan man kan få mer engasjerte ansatte som produserer bedre resultater for bedriften.

  1. Skap et godt arbeidsmiljø

  Skap et godt arbeidsmiljø

  Det å ha et godt arbeidsmiljø er viktig for hvordan de ansatte trives på jobb. Enkle tiltak som å utsmykke kontorlandskapet kan få dine ansatte til å føle seg vel. I tillegg kan naturlig lys bidra til de ansattes trivsel og produktivitet.

  Naturlig lys kan føre til mer fornøyde ansatte, mindre fravær og mindre sykdom. Og siden bedre lysforhold gir bedre humør, kan det også føre til økt produktivitet. Andre måter å legge til rette for et godt arbeidsmiljø er å ha riktig utstyr tilgjengelig, som

  • Flere skjermer : flere skjermer kan hjelpe til med å forenkle arbeidsoppgaver.
  • Tavler : Tavler kan være en god måte å sette fokus på de viktigste arbeidsoppgavene eller fungere som påminnelser til deg og dine ansatte. De kan brukes til å liste arbeidsoppgaver, til brainstorming og for å visualisere planer.
  • • Åpen kontorløsning: en åpen kontorløsning kan øke flyten av informasjon mellom kollegaer. Det kan vise at alle er tilgjengelig i hverdagen, og det gjør at alle kan holde seg oppdatert på hva som forgår. 

  2. Drikk vann

  En enkel og billig måte å øke produktiviteten på arbeidsplassen er for ansatte å drikke nok vann. Hvis du eier en bedrift eller leder et team kan det å sørge for at dine ansatte har tilgang på vann øke produktiviteten med opptil 14% Dette kan du oppnå med å ha en vannkjøler lett tilgjengelig i bedriftens lokaler. I tillegg kan det å sørge for at dine ansatte drikker nok hjelpe med å motvirke slapphet, stress og hodepine og det kan styrke immunforsvaret.

  Drikk vann

  3. Øk trivselen

  Øk trivselen

  Har du noen gang lagt merke til hvordan barn kan gjøre enhver situasjon til en lek? Det er fordi barn er flinke til å tenke utenfor boksen og det meste de gjør er preget av lek og moro. Dersom du legger til rette for at dine ansatte kan ta pauser i løpet av dagen for å gjøre noe gøy kan du oppnå det samme. Ved å gjøre arbeidsplassen til et sted dine ansatte trives vil gi rom for økt kreativitet og bedre stemning, og det kan få dine ansatte til å se utfordringer på en annen måte. Her er noen aktiviteter du kan introdusere:

  • Teambuilding: disse kan du gjøre daglig, ukentlig eller en gang i måneden. Uansett hvor ofte du gjør det, kan artige aktiviteter for dine ansatte hjelpe til med å skape samhold på arbeidsplassen. Aktiviteter du kan introdusere kan være blant annet sosiale sammenkomster, aktivitetstilbud eller interne presentasjoner.
  • Lytt til musikk: Forskning viser at man lett kan bli distrahert på jobben, men at musikk kan hjelpe oss med å holde konsentrasjonen. I tillegg kan enkelte studier tyde på at ansatte som lytter til musikk fullfører sine oppgaver fortere og kan også være mer kreative.
  • Hold møter stående: vanlige møter der alle sitter kan fort ta lang tid og føre til at deltakerne mister konsentrasjonen. Dersom du velger å holde møter der alle står, kan du sikre et større engasjement rundt arbeidsoppgaver. Samtidig kan du spare opptil 34 prosent av tiden brukt på møter, noe som gir mer tid til å utføre jobben som skal gjøres.
  • Sett et personlig preg på arbeidsplassen: gi dine ansatte en mulighet til å bygge relasjoner gjennom å dele personlige erfaringer. Det kan enten være noe de har opplevd i jobbsammenheng eller noe de har opplevd utenfor jobben.

  4. Ta pauser

  Studier viser at det å ta småpauser i løpet av dagen kan øke produtivitet og kreativitet. På samme måte kan det å ikke ta pauser føre til stress og utmattelse. Desverrre er det lett å glemme å ta disse småpausene fordi man ofte har mye å gjøre og fordi det er lett å bli oppslukt i arbeidet man holder på med. For å hjelpe dine ansatte til å gjøre en best mulig jobb er det derfor lurt å oppmuntre dem til å ta pauser i løpet av dagen. Eksempler på dette kan være:

  Ta pauser

  • Del dagen opp i mindre økter: for at kroppen skal fungere best mulig, trenger den påfyll av energi hver halvannen time. Gi alt i 90 minutter for så å ta en pause og fylle opp med energi og frisk luft kan være svært nyttig.
  • 2-minutters regel:for å hindre at oppgaver tårner seg opp, kan det være en god regel å alltid få unnagjort dem som ser ut til å ta mindre enn to minutter. Hvis de ser ut til å skulle ta mer enn to minutter, start og jobb med dem to minutter. “Enhver oppgave kan startes på mindre enn to minutter” og det er hele formålet med regelen, nettopp å få satt i gang. En god start er halvveis fullført.
  • Ta skikkelige pauser: det å bryte opp dine daglige rutiner kan gi deg et annet perspektiv på oppgaver som skal utføres. Når du tar en pause kan det være lurt å gå vekk fra pulten. Ta deg en tur på pauserommet, eller en tur ut for å få litt frisk luft. Selv en kort pause fra dine vante omgivelser kan hjelpe deg i dine daglige gjøremål.

  5. Skap et positivt arbeidsmiljø

  Skap et positivt arbeidsmiljø

  Et godt arbeidsmiljø kan være fordelaktig, men mest av alt så kan et godt arbeidsmiljø gjøre at dine ansatte gleder seg til å komme på jobb og gjør sitt ytterste når de er på jobb. Her er noen ting du kan gjøre for å skape et godt arbeidsmiljø:

  • Vær fleksibel: legg til rette for fleksible løsninger. Vær åpen for nye ideer og vis forståelse for hvordan dine ansattes privatliv kan påvirke deres arbeidsliv.
  • Få dine ansatte til å snakke sammen: legg til rette for åpen kommunikasjon mellom dine ansatte. På denne måten kan du unngå konflikter, du kan få bedre samarbeid og bygge sterkere bånd mellom dine ansatte.
  • Skap en kultur der det er lov å gjøre feil:noen ganger går ikke ting som planlagt. Da er det viktig å fokusere på hvordan man i fellesskap kan unngå dette i fremtiden heller enn å legge skylden på noen.
  • Led ved eksempel :hvis du oppmuntrer til kommunikasjon, lojalitet, trivsel og hardt arbeid – gå foran som eksempel! Vis dine ansatte at du er en av dem, ved å gjøre selv akkurat det du ber av dem.

  Store selskap bruker noen ganger store summer på å investere i komfort og i tilrettelegging for sine ansatte. Selv om dette øker generell trivsel, er det ikke alltid nødvendig. Det å skape et godt, inkluderende arbeidsmiljø, kan være en bedre måte å sikre deg lojale og produktive ansatte.