• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  5 måter kaffe nytes på verden rundt

  Publisert av ,
  5 måter kaffe nytes på verden rundt

  Nysgjerrig på hva slags kaffespesialiteter som nytes i Senegal, Mexico og Kina? Les videre så skal du få en kjapp innføring i 5 ulike kaffetradisjoner fra flere steder i verden.

  1. Café de Olla — Mexico

  Denne mexikanske kaffedrikken ble etter tradisjonen servert i små håndlagede, glaserte leirpotter. Kanel og piloncillo (som egentlig er små pinner av rårørsukker) skaper ekstra søt fylde til drikken.

  Vil du lage kaffedrikken selv? Du trenger ikke ha tilgang på piloncillo, det holder med mørkt, brunt sukker. Oppskriften finner du her.

  2. Tyrkisk kaffe — Tyrkia

  Denne lille, men kraftige kaffedrikken tilberedes veldig likt som gresk kaffe: Kaffen er sterk, med litt skum på toppen og kaffegrut på bunnen. Kaffedrikken lages ved håndbryggings-metoden, og egentlig ved hjelp av en spesiell kaffekoker («Ibrik») som plasseres på oppvarmet sand. Tradisjonen går tilbake til de osmanske nybyggerne i Arabia tidlig på 1600-tallet, og drikken var så populær at forberedelsesmetoden har endret seg lite siden den gang.

  Vil du lage kaffedrikken selv? Du trenger ikke skaffe deg en Ibrik eller varme opp sand for å tilberede tyrkisk kaffe. Her er en oppskrift både med og uten Ibrik.

  3. Café Touba — Senegal

  Denne sterke kaffen er smaksatt med korn av selim (Guinea-pepper eller paradiskorn var i middelalderen kostbart og ettertraktet) og noen ganger nellik. Drikken er oppkalt etter den hellige byen Touba i Senegal. Den pleide bare å konsumeres under seremonier og markeringer, men nytes nå av mange oftere.

  Vil du lage kaffedrikken selv? Dette kan bli litt vanskelig å få til hjemme, også fordi Guinea-pepper ikke er så lett å få tak i, men du kan dykke ned i historien rundt denne kaffedrikken her.

  4. Wiener Melange — Østerrike

  Denne kaffen er svært lik en cappuccino, men man bruker ofte en mildere kaffetype. Serveres vanligvis som en dobbel espresso i en stor kaffekopp som er toppet med steamet melk og melkeskum. Keisermelange er luksusversjonen, der man blander en eggeplomme med honning og sakte tilfører kaffe. I Wien pleier man ofte også å tilføre litt cognac til denne.

  Vil du lage kaffedrikken selv? Finn fremgangsmetoden her.

  5. Yuanyang — Kina

  Kineserne er mest kjent for sin tedrikking, og det er da kanskje ikke så rart av de til og med blander te med kaffe: Denne drikken er populær i mange deler av Kina, spesielt i Hong Kong, og er en blanding av 3 deler kaffe og 7 deler med Hong Kong-melkete. Tidligere var det kun mulig å få tak i denne kaffetypen hos spesielle leverandører og på gatekafeer. Yuanyang serveres den nå også i mange restauranter.

  Vil du lage kaffedrikken selv? Finn oppskrift på hvordan du går frem for å lage denne miksen av melkete og kaffe her.

  Kaffemaskin
  Ønsker du en skikkelig kaffeopplevelse på arbeidsplassen?