Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

  • Be om et tilbud
  • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

    7 overraskelser om vann

    Publisert av ,
    7 overraskelser om vann

    Visste du at blodplasma har omtrent samme saltinnhold som sjøvann? Eller at det finnes enorme mengder vann i en vanndampsky som sirkler rundt et sort hull i verdensrommet? Her får du 7 spesielle vann-fakta du kanskje ikke visste om fra før.

    1. INGEN SKJØNTE AT VANN VAR EN KJEMISK FORBINDELSE: Det tok veldig lang tid før man fant ut at vann faktisk er en kjemisk forbindelse (mellom hydrogen og oksygen). Fra oldtiden av og frem til 1700-tallet antok vitenskapsmenn at vann var et av 4 elementer, og at vann var et grunnstoff. Den franske kjemikeren Antoine Lavoisier har fått mesteparten av æren for denne oppdagelsen. Likevel tok det omtrent 150 år til før kjemikere verden over ble enige om at formelen for vann skulle være H2O.
    2. DU BESTÅR AV OMTRENT SAMME MENGDE VANN SOM EN AVOKADO: Alle levende organismer består av mye vann, og her har du mye til felles med grønnsaker. En voksen menneskekropp består av rundt 70 til 75 prosent vann, og en avokado består også av 70 prosent vann. En potet er 78 prosent vann – omtrent like mye vann som et spedbarn.
    3. BLODPLASMA LIKE SALT SOM HAVVANN: Blodet er kroppens flytende transportsystem, og består hovedsakelig av vann – faktisk hele 90 prosent. Men var du klar over at saltinnholdet i blodplasma er omtrent likt som saltnivåene i vann fra havet? Lær mer om dette i en artikkel fra New York Times.
    4. LIVET OPPSTOD I VANN – MEN TROLIG IKKE I HAVET: Lenge var det skrevet i stein at det første livet på jorda oppstod i urhavet i Kambrium-perioden, men dette er nå usikkert. De siste årene har debatten likevel gått i forskningsmiljøet om det første livet faktisk heller oppstod på bunnen av urhavet ved vulkanske, hydrotermiske skorsteiner. Den helt siste teorien er at vann fortsatt spiller en hovedrolle: Kanskje oppstod livet på jorda i små og grunne dammer.
    5. HJERNEN BESTÅR AV MINDRE VANN ENN LUNGENE: Det er ganske godt kjent av menneskekroppen består av mellom 50 til 75 prosent vann alt etter kroppsstørrelse, kjønn og alder. Men vet du egentlig hvor mye vann de forskjellige organene i kroppen består av? Jo, her er trolig fasiten: Hjernen og hjertet består av 73 prosent vann, lungene består av 83 prosent vann, huden består av 64 prosent vann, muskler og nyrer består av 79 prosent vann og knoklene består av 31 prosent vann. Hele 20 prosent av vannet i menneskekroppen befinner seg i blodplasmaen.
    6. DØDELIG VÆSKETAP PÅ 20 PROSENT: Vann gir liv, og derfor vil alvorlig dehydrering naturlig nok ta livet av deg. Et væsketap på rundt 20 prosent vil være dødelig for en voksen person, mens kun 13 til 15 prosent væsketap vil være dødelig for et barn. Barn taper væske mye raskere enn voksne. Dette er kanskje ikke så rart, når et spedbarn består av mye mer vann: Hele 78 prosent.
    7. VANNMENGDER AV ASTRONOMISKE PROPORSJONER 12 MILLIARDER LYSÅR FRA JORDA: Et enormt reservoar av vann ble oppdaget ute i verdensrommet av NASA-forskere i 2007. Vannet ble funnet i en sky av vanndamp, som går i bane rundt en såkalt kvasar (sort hull): Hele 12 milliarder lysår fra jorden. Vannmengden i skyen inneholder 140 trilliarder ganger så mye vann som alt vannet i jordas hav. Forskerne antar at vannet i skyen ble til på den tiden universet var veldig ungt – da universet bare var 1,5 milliarder år gammelt. Les mer om funnet av verdensrom-vann i en artikkel
    Vanndispenser
    Ønsker du å kunne tilby kaldt og velsmakende vann til dine kunder? Se vårt utvalg vanndispensere her