• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Appelsinjuice-kaffe til frokosten?

  Publisert av ,
  Appelsinjuice-kaffe til frokosten?

  Denne tvisten på morgenkvisten kan være noe for deg som både liker appelsinjuice og kaffe til frokosten. Les videre om du er klar for et nytt smakseksperiment.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Appelsinjuice-kaffe til frokosten?

  For mange er kombinasjonen kaffe og appelsinjuice en slager om morgenen. Ingen har vel noen gang tenkt på å faktisk kombinere dem (helt bokstavelig talt) i samme drikk?

  Har blitt trendy kaffedrikk på TikTok

  Men jo, nå flommer nettet over av ulike varianter av det som ser ut til å være den nye trenddrikken for 2022: Kaffe med appelsinjuice. Eller rettere sagt; Iskaffe med appelsinjuice. Det høres kanskje snålt ut, men kombinasjonen av søt og forfriskende appelsinjuice, med rund og kraftig kaffe, skal i prinsippet være godt sammen. Det er ikke uten grunn at appelsinlikøren Cointreau ofte blir brukt i alkoholholdige kaffedrinker. Appelsin og kaffe er rett og slett gode venner rent smaksmessig.

  Iskaffe med blodappelsin-juice?

  VGs oppskrift-side «Godt.no», ga oss oppskriften på en lignende kaffevariant i 2016. Det var iskaffe med blodappelsin-juice.

  Ikke ulikt opprinnelsen til veldig mange matretter og drikker de siste årene, har også denne nye drikken oppstått som et fenomen på TikTok. Du husker sikkert den asiatiske kaffedrikken Dalgona-kaffe som oppstod under pandemien? Den skrev vi om i 2020, og hele historien om kaffedrikken finner du her på Waterlogic-bloggen.

  Hvordan går jeg frem?

  Det er ingen fasit på hvordan man kombinerer kaffe og appelsinjuice i en drikk, her er det mulig å eksperimentere seg frem til det mengdeforholdet du liker best. Men det kan være en god start å forsøke seg frem med halvparten kaffe og halvparten appelsinjuice.

  Appelsinjuice-kaffe til frokosten?

  Appelsinjuice-kaffe til frokosten?

  Vil du ha en kraftigere kaffedrikk kan du bytte ut vanlig, svart kaffe med sterk espressokaffe. La kaffen kjøle seg litt ned før du blander den sammen med appelsinjuice, og ha gjerne isbiter oppi (ellers blir det en veldig lunken, merkelig drikk). Det er faktisk også mulig å bytte ut noe av appelsinjuicen med en liten mengde kullsyrevann. Bare pass på at du ikke bruker for mye kullsyrevann, da blir smaken ganske tam og utvannet.

  Hva mener undertegnede om kaffedrikken som trender i 2022? Selv om appelsin og kaffe kanskje er smaksmessige venner i teorien, så synes jeg fortsatt at appelsinjuice og kaffe passer best hver for seg.

  Frister det mer med søt appelsinespresso?

  Da har vi klart å grave frem en variant du kan lage som en søt avslutning på et godt måltid, eller kanskje nyte helt alene.

  Frelsesarmeen har en egen nettside med alkoholfrie kalde og varme drikker (drikk mer.no). En av drikkene er espresso med appelsinjuice, ristet fløte og sukker. Oppskriften på appelsinespresso finner du under:

  Ingredienser

  • 1 enkel espresso
  • 0,2 dl ristet fløte (ikke kremkonsistens, men som steamet)
  • 0,2 dl appelsinjuice (helst ferskpresset)
  • 2 ts sukker

  Slik gjør du

  • Ha appelsinjuice og sukker i et glass. Rør sukkeret helt ut.
  • Brygg en enkel espresso rett oppi appelsinblandingen. Rør sammen og hell over i en liten kopp.
  • Rist så fløten. Den skal ha en god konsistens, uten å være så tykk at det er umulig å helle den i en fin stråle over i kaffe- og appelsinblandingen.
  • Som pynt kan du finsnitte litt sjokolade og strø på toppen. Hvis drikken er for lite søt, kan du blande inn litt sukker i fløten også.

  Likte du denne artikkelen?

  I Waterlogic-bloggen vår kan du lære mer om både kaffe og vann.