Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

Bærekraftige og sunne drikkevannsløsninger for dine ansatte

Publisert av ,
Bærekraftige og sunne drikkevannsløsninger for dine ansatte

Av Mark Taylor, Group CCO, Waterlogic

Mange vet at vi burde drikke mer vann. Vi vet også at god væskebalanse gjennom arbeidsdagen er sunt og gjør oss mer opplagte. Faktisk er det bevist at å holde seg tilstrekkelig hydrert gjør folk mer oppmerksomme og mer produktive.

I Waterlogics egen hydrerings-rapport fra 2019/2020 sa 75 % av respondentene som har tilgang til en vanndispenser, at dette økte produktiviteten og konsentrasjonen mye. Visste du at kostnader som skyldes sykdomsfravær, inklusiv sykefravær fra dehydrering, koster den britiske økonomien £ 77,5 milliarder per år? Disse tallene alene viser at det er verdt å investere i tiltak som gjør at de ansatte holder seg friskere: De vil også ha det bedre på jobb som en positiv bieffekt.

Bærekraftige og sunne drikkevannsløsninger for dine ansatte

Så mange som 67 % innrømmer å være mer redd for bakterier og opptatt av hygienetiltak etter starten av COVID-19-pandemien: Noe som betyr at løsninger som er bærekraftige må være tilgjengelige, men som også gir trygghet til menneskene som bruker dem på arbeidsplassen sin.

Uten en slik trygghet vil ansatte og besøkende til bedriften heller bruke flaskevann, eller ikke drikke nok i løpet av arbeidsdagen i det hele tatt. Du trenger mye vann for å holde deg godt hydrert: Litt avhengig av om du er mann eller kvinne, vekt og høyde, aktivitetsnivå og årstid – kan det være gunstig å drikke rundt 8 glass vann om dagen.

God hydrering og godt smittevern - med mindre bruk av engangsplast

Selv om bruk av engangsartikler i plast, har blitt oppmuntret under pandemien (i et forsøk på å øke smittevernet) er det viktig å legge vekk med denne (u)vanen fremover. Samtidig bør menneskers bekymringer for en postpandemi-verden også tas på alvor. Nå som vi kommer tilbake til arbeidsplassene våre, må bedrifter ikke la være å tilby, eller nedprioritere, gode drikkevannsløsninger. De må heller ikke forsømme god hygiene og smittevern: Bedrifter må gi ansatte trygge, men samtidig bærekraftige hydreringsløsninger på jobben.

God hydrering på arbeidsplassen fremmer den fysiske og mentale helsen til ansatte. Men bærekraftig hydrering er også noe ansatte er opptatt av: Halvparten av de spurte i vår spørreundersøkelse fra 2019/2020 sa at redusert bruk av engangsplast på kontoret, burde være en felles innsats for hele bedriften. Hele 72 % var sikre på at arbeidsgiveren kunne gjøre mer for miljøet.

Tilgang på bærekraftige drikkevannsløsninger, gjør det mulig for bedrifter å vise sine ansatte (men også alle andre) at de tar miljø- og avfallsproblemene på alvor: De beviser at de ønsker å gjøre en forskjell, er sosialt ansvarlige og er med på å redusere klimagassutslippene. Mer miljøvennlige drikkevannsløsninger (som vanndispensere koblet på vannforsyningen i bygget) kan til og med være en måte å oppfylle noen av bærekraftsmålene på: For å oppmuntre til en mer miljøvennlig og en sunnere livsstil.

Derfor bør du velge en bærekraftig hydreringsløsning

Men hva er fordelene med å oppmuntre til hydrering blant ansatte? Og hvordan kan drikkevann gjøres tilgjengelig på en mer bærekraftig måte? For det første selskaper kunne vise at drikkevannet de tilbyr er trygt, spesielt ettersom 26% av de spurte i Waterlogics spørreundersøkelse om hydrering, valgte å ikke bruke kranvannet som var tilgjengelig for dem: Fordi de ikke stolte på hvor vannet kom fra. Flere steder i verden har drikkevannsforsyningen blitt forurenset av parasitter som blir overført til mennesker gjennom kranvannet.

Bærekraftige og sunne drikkevannsløsninger for dine ansatte

I tillegg er det verdt å merke seg at vann fra springen inneholder ulike mengder av klor. Noen vanndispensere filtrerer bort kjemikalier som klor, noe som gjør vannet mer velsmakende, men som samtidig fjerner klorets beskyttelse mot bakterier og virus. Derfor har Waterlogics POU-dispensere ikke kun filterteknologi, men anvender også UV-lys for å drepe mikrober og virus. Vår patenterte filterteknologi fjerner ikke gunstige mineraler fra drikkevannet. Våre vannmaskiners doble filtrerings- og rensesystem, gjør bedrifter trygge på at de får en sikker og bærekraftig hydreringsløsning.

Dehydrering kan forårsake en rekke helseplager, slik som hodepine, svimmelhet, konsentrasjonsvansker, muskelkramper og til og med humørsvingninger: Ingen er idelle for enkeltpersonen eller for arbeidsmiljøet generelt. Får ikke ansatte i seg nok vann, enten de jobber hjemme eller på arbeidsplassen, vil de føle seg umotiverte og uopplagte. Derfor kan det helt klart lønne seg å investere i helsefremmende og velværefremmende tiltak for ansatte. Faktisk koster uproduktive arbeidere britiske bedrifter anslagsvis 143 milliarder pund i året. I tillegg kan dehydrering også påvirke ansattes toleranse for stress, og svekke immunforsvaret. Det kan gi flere sykedager, som gir et direkte utslag på bunnlinjen.

Ved å tilby trygt og velsmakende drikkevann, lett tilgjengelig, viser bedrifter at de bryr seg om sine ansatte og deres velvære. Mer enn noen gang forventer ansatte at arbeidsgiverne tar etiske og bærekraftige valg for bedriften. En undersøkelse fra 2020 viser at hele 83 % av ansatte er mer lojale mot et selskap som hjelper dem med å bidra til å løse sosiale- og miljømessige problemer: Dette er et fakta som organisasjoner og bedrifter ikke kan ignorere.

For å skape en bedre arbeidshverdag for ansatte i fremtiden, må virksomheter levere trygt og rent vann til sine ansatte – ved hjelp av mer bærekraftige drikkevannsløsninger: Uansett om de jobber i et kontormiljø eller i skolen,sykehus eller andre helseinstitusjoner, restauranter, lagre eller butikker. Da vil virksomhetene vise at de tar sine ansattes ønsker og helse på alvor. Slik kan de samtidig være med på å ta gode miljøvalg, og være med på å stanse klimaendringene.

Mer om bærekraftig hydrering

Hvorfor er det på tide at bedrifter og organisasjoner ønsker en miljøvennlig fremtid velkommen? Les rapporten vår nå.

Bærekraftige og sunne drikkevannsløsninger for dine ansatte
Vanndispenser med kullsyre på jobben
Bærekraftige og sunne drikkevannsløsninger for dine ansatte
Ønsker du en skikkelig kaffeopplevelse på arbeidsplassen?