Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Så mange gram kaffe per liter gir best smak

  Publisert av ,
  Så mange gram kaffe per liter gir best smak
  • For svak kaffe, bruk 5 skjeer kaffe per liter vann i kaffemaskinen din
  • For middels sterk kaffe, bruk 6 skjeer kaffe per liter vann i trakteren
  • For sterk kaffe, bruk minst 7 skjeer kaffe per liter vann

  Du trenger ikke være barista for å begynne dagen med velsmakende, rykende kaffe rett fra egen trakter, men det finnes derimot noen gode triks for å få frem den perfekte smaken. Hvor mange skjeer kaffe du trenger per liter vann, er antagelig det viktigste du må ha i tankene. Et generelt råd er å bruke 60 gram per liter vann, det vil si 6 strøkne måleskjeer (du finner gratis måleskje for kaffe i de fleste butikker). Da får du en god og aromatisk kaffekopp som faller i smak hos de fleste. Vil du ha kaffen svakere, bruker du en skje mindre, og motsatt, en ekstra skje om du foretrekker litt ekstra krutt i den.

  Noen ting du må huske på for å trakte god kaffe

  Et godt tips er å prøve deg litt frem, ettersom forskjellige typer kaffe har ulik styrke og smak. Hvor grovt kaffen er malt, har mye å si. Mange er redd for å bruke for mye, men du trenger ikke nødvendigvis å holde igjen når du måler opp. Det er nemlig ganske vanlig å bruke for få skjeer med kaffe, så kanskje du får deg en gledelig overraskelse om du trår til med litt mer enn vanlig?

  Er du fortsatt usikker, så ta en titt bak på pakken. Produsentene pleier ofte å skrive på pakningen hvor mange skjeer kaffe per liter de anbefaler for nettopp sin kaffe. Enkelte produsenter sier 60 gram, mens andre sier for eksempel opp mot 70 gram. Vær likevel obs på at dette er generelle veiledninger, det aller beste er å eksperimentere litt med styrken for å finne ut av hva du selv mener. Husk også på at bør du bruke friskt vann og rent trakteutstyr for å få frem den gode aromaen og smaken. Les gjerne vår guide til hvordan lage en god kopp kaffe hjemme for flere tips og gode råd.

  Vi nordmenn elsker kaffen vår, enten det er hjemme, på kontoret eller på café. Har dere fortsatt kaffetrakter på jobb? Har du vurdert å bruke en kaffemaskin som leverer fremragende kvalitetskaffe ved bare å trykke på en knapp?

  Kaffemaskin
  Se gjerne vårt utvalg av kaffemaskiner til arbeidsplassen, og la maskinen tilberede en god kaffekopp som er akkurat passe sterk.