Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Blir du egentlig mer kreativ av kaffe?

  Publisert av ,
  Blir du egentlig mer kreativ av kaffe?

  Kaffe øker konsentrasjonen og gjør deg mer utholdende. Kaffe gjør deg til og med mer fokusert. Men hvordan påvirker kaffe dine kreative evner?

  Av Rita Tvede Bartolomei

  For det viser seg at til tross for kaffens mange positive egenskaper: Kaffe kan gi deg et lengre liv og bedre hjertehelse – og for de fleste vil ikke en gang et stort inntak av kaffe være skadelig. Kaffe har en positiv effekt (om enn ganske moderat) på fettforbrenningen og øker prestasjonene dine i idrett – mer enn tradisjonelle energidrikker. I tillegg viser det seg at kaffepausen er bra for deg rent psykologisk.

  Ble mindre triste – og mer fokuserte

  En ny, amerikansk studie fra mars 2020 viser at du kanskje blir mer fokusert av å drikke kaffe, nettopp på grunn et av koffein-innholdet. Men, det betyr ikke nødvendigvis at du blir mer kreativ.

  De 80 deltagerne i studien ble enten gitt en narrepille (helt uten koffein) som i så fall kun har placebo-effekt, og en pille med 200 mg koffein: Koffeinmengden tilsvarer rundt en kopp med sterk kaffe.

  Hva ble resultatet? Jo, koffein har faktisk en reell og positiv effekt på problemløsning av oppgaver, men kaffe fikk ikke deltagerne til å tenke mer kreativt i problemløsningen. Koffein påvirket ikke heller hukommelsen til deltagerne, men de oppga faktisk at de følte seg mindre triste av koffein.

  Du kan lese hele studien her.

  Blir du egentlig mer kreativ av kaffe?

  Ble bedre på problemløsning – men koffein påvirker mennesker ulikt

  Så konklusjonen fra studien er at koffein ikke vil gjøre deg bedre til å løse komplekse oppgaver på mer kreativt vis. Men det er helt klart at du blir mer fokusert og mer konsentrert av koffein, selv om det ifølge forskerne er svært individuelt hvordan koffein påvirker deg – og hvor stor effekt koffein har på deg.

  Den amerikanske ernæringseksperten Andy De Santis, mener dette om resultatene i studien og effekten av koffein på konsentrasjon og kreativitet:

  - Jeg har skrevet om og sett på bevisene rundt koffein ved flere anledninger. Min forståelse av den beste tilgjengelige vitenskapen var alltid at selv om koffein kan gi økt oppmerksomhet og fokus, er det mye mindre overbevisende bevis på at koffein vil gjøre deg bedre til å ta tøffe beslutninger eller utføre mer komplekse oppgaver, sier han til helsenettstedet Healthline.

  - For meg, basert på det jeg har sett tidligere, er det ikke overraskende at kreativitet faller inn i den andre kategorien. Men jeg tror ikke alt ennå er kommet frem og sagt med hensyn til koffein og kreativitet til tross for denne studien, tilføyer han.

  Vil du vite mer om hvordan kaffe kan gi deg mer fokus når du skal legge de små grå i bløt? Les denne artikkelen hos det amerikanske business-magasinet Inc.com, der forfatteren faktisk mener kreativitet kan økes ved inntak av kaffe. Han slår dessuten i hjel myten om at koffein er dårlig for kreativiteten.