I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

Culligan International and Waterlogic Group Holdings announcement

Publisert av ,

Culligan International og Waterlogic Group Holdings annonserer at de vil slå seg sammen for å bli en leder på bærekraftige løsninger og tjenester innen drikkevann

  • Sammenslåingen vil akselerere leveringen av bærekraftige konsument- og kommersielle vannløsninger og -tjenester, som gir rent, sikkert og mykt vann til mer enn 100 millioner konsumenter globalt.
  • Komplimentære geografiske og forretningsprofiler vil hjelpe til med å drive veksten ved å bringe disse løsningene til både eksisterende og nye markeder, samt ekstra distribusjonskanaler.
  • Det sammenslåtte selskapet vil spare mer enn 40 milliarder plastflasker årlig gjennom bærekraftige løsninger for vannfiltrering, -rensing og -behandling.

ROSEMONT, IL, USA and MAIDENHEAD, UK – Culligan International (“Culligan”), det innovative merket innen konsumentfokuserte bærekraftige vannløsninger og -tjenester, og Waterlogic Group Holdings (“Waterlogic”), en global designer, produsent, distributør og tjenesteleverandør av dispensere for renset drikkevann, kunngjorde i dag at de har underskrevet en endelig avtale om å slå seg sammen og skape en leder innen rene og bærekraftige drikkevannsløsninger og -tjenester.

Culligan er en ledende global leverandør av konsumentvannløsninger og -tjenester med mål å levere rent, sikkert og mykt vann for å forbedre konsumenters helse og velvære og redusere engangsplast. Waterlogic er pionér bak applikasjonen av avansert teknologi innenfor designen av sine vanndispensere for kontorer, helsepleie, utdannelse, overnattingsbransjen og offenlige miljøer for å levere bærekraftig og sikkert vann.

Sammen vil det kombinerte selskapet være med på å skape en fremtid med rent og bærekraftig drikkevann globalt og levere løsninger og tjenester til kundene hjemme, på jobben, på fritiden og underveis. Transaksjonen gir utvidet virksomhet og ekspertise innen utvikling av nye løsninger for filtrering, rensing og behandling av vann, og utvide disse til både eksisterende og nye markeder, samt ekstra distribusjonskanaler. I tillegg, ved å håndtere fundamentale behov for forsyning av rent, sikkert, mykt vann fra bærekraftige kilder og for reduksjon av engangsartikler i plast, vil det sammenslåtte selskapet og dets kunder hjelpe til med å sikre FNs mål om bærekraftig utvikling ("SDG-er") og oppfylle deres respektive forpliktelser til miljø, sosiale aspekter og styring ("ESG").

Scott Clawson, administrerende direktør for Culligan International, sa: “I mer enn åtte tiår har Culligan tjent som en ledende leverandør av vannbehandlingsløsninger og tjenester for konsumenter. Vi har fokusert på å fremme innovasjon, levere den beste konsumenterfaringen og tilby løsninger som er bra både for mennesker og planeten, samtidig som markedet også beveges fremover. Dagens kunngjøring representerer et viktig trinn i vår evolusjon mot disse målene, når vi legger til Waterlogics talent, distribusjonspartnere og innovative teknologi til vårt komplimentære tilbyd rundt hele verden. Sammen med Waterlogic-teamet tror vi at vi kan drive fremtiden for rene og bærekraftige drikkevannsløsninger globalt og betjene en bredere kundegruppe på det $250 milliarder tunge vannmarkedet globalt."

Jeremy Ben-David, grunnlegger og gruppens administrerende direktør for Waterlogic, sa: "Den kulturelle, strategiske og industrielle logikken med denne transaksjonen er klar og overbevisende. Både Waterlogic og Culligan er formålsførte bedrifter med ESG integrert i våre operasjoner. Innovasjon har vært en viktig drivende faktor i den historiske suksessen til begge selskapene, og sammen vil vil vår langtnående globale størrelse over mange markeder gi oss evnen til å yte en enda større påvirkning på personer og miljø ved å bringe rent, sikkert og mykt vann til flere kunder over hele verden. Jeg ser frem til å jobbe med Scott og Culligan-teamet, og jeg er synes det er spennende med den fremtiden som vi kan tilby våre kunder, ansatte, partnere og selskaper som vi betjener."

Lederskap og styring

Den sammenslåtte bedriften vil bli ledet av Clawson, administrerende direktør hos Culligan. Lederteamet hos Waterlogic kommer til å spille en avgjørende rolle i den sammenslåtte bedriften, der Ben-David vil være administrerende direktør for EMEA og medlem av administrasjonsteamet, og fortsetter i sin rolle som administrerende direktør hos Waterlogic så snart transaksjonen er fullført.

Midlene som administreres av BDT Capital Partners, LLC (“BDT”), en handelsbank som gir nære forretninger langsiktig, differensiert kapital, kjøpte opp en større interesse i Culligan i juli 2021. BDT og dens saminvestorer vil være majoritetsaksjonår i det sammenslåtte selskapet. Waterlogic ble oppkjøpt i januar 2015 av midler som ble administrert av Castik Capital, den europeiske private kapitalinvestoren, langs Waterlogic-administrasjonen. Castik Capital fokuserer på å identifisere og utvikle investeringsmuligheter i hele Europa, der langsiktig verdi kan genereres gjennom aktive partnerskap med ledelsesteam. Castik Capital, Waterlogics administrasjonsteam og andre eksisterende Waterlogic-interessenter vil fortsette å ha en viktig minoritetsstilling i Culligan i fremtiden. Vilkårene i transaksjonen ble ikke avslørt.

Godkjenninger og avtaleinngåelse

Transaksjonen forventes å gjennomføres endelig i andre halvdel av 2022, underlagt mottak av lovbestemte godkjenninger og oppfyllelse av andre vanlige endelige betingelser. Inntil transaksjonen er avsluttet, vil begge selskapene gi regelmessige oppdateringer og fortsette å drive forretninger som vanlig som to uavhengige selskaper.

OM CULLIGAN INTERNATIONAL

Culligan International ble grunnlagt i 1936 og har sitt hovedkontor i Rosemont, Illinois, og selskapet er en verdensleder innen levering av førsteklasses vanntjenester og løsninger som forbedrer helse og velvære for konsumenter. Med sitt engasjement for bærekraftige løsninger, tilbyr selskapet de mest teknologisk avanserte vannfiltrerings- og behandlingstjenestene og -løsningene som er tilgjengelig, inkludert vannmyknere, drikkevannsystemer og helhussystemer for hjemeiere og flaskeløse kjølere for forretninger. Culligans nettverk av forhandlere og direkte operasjoner er det største i sin bransje, med mer enn 7500 ansatte og 1000 forhandlere i 90 land. Culligans 35+ merker betjener mer enn 50 millioner kunder hvert år og deler en misjon med å bringe bedre vann til forbrukerne hvor de måtte trenge det – i hjemmet, på jobb eller underveis. Dersom du ønsker mer informasjon om dette, kan du gå til: www.corporate.culligan.com.

OM WATERLOGIC

Waterlogic er en innovativ designer, produsent, distributør og serviceleverandør av drikkevanndispensere og tilbehør som er designet for miljøer som kontorer, fabrikker, sykehus, restauranter, hoteller, skoler og offentlige steder. Fra frittstående dispensere, diskdispensere og integrerte dispensere til løsninger for overnattingssektoren med store volum, vannfyllingsstasjoner, fontener og boilere, fokuserer hver løsning på å levere best mulig vannkvalitet på den sikreste og mest bærekraftige måten. Waterlogic har sine egne datterselskaper i 23 land. I tillegg strekker Waterlogics omfattende uavhengige globale distribusjonsnettverk seg over 50 land over hele verden i Nord- og Sør-Amerika, Europa, Asia, Australia og Sør-Afrika. Dersom du ønsker mer informasjon om dette, kan du gå til: www.waterlogic.com.

Mediekontakter

Andrew Spinelli/Alice Gibb

Brunswick Group

+1 312 468 7431 / +44 20 7823527134

CulliganWaterlogic@brunswickgroup.com