Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Derfor dufter parfymer med kaffe så godt

  Publisert av ,
  Derfor dufter parfymer med kaffe så godt

  Rund, fyldig og varm. Nøtteaktig og med et snev av karamell. Det er en grunn til at noter av kaffe brukes bevisst av parfymeprodusenter.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Derfor dufter parfymer med kaffe så godt

  Har du noen gang luktet på en parfyme som ifølge beskrivelsen på innpakningen, har kaffenoter i seg? Mest sannsynlig har du det. Kanskje eier du faktisk en parfyme med kaffeduft, selv om du ikke visste det (før nå).

  Berømte parfymer med kaffeduft

  Noen av de mest populære og mestselgende parfymene i verden, har en markant duft av kaffe. Ja, du hørte rett: Kaffe brukes som en note i parfymer på grunn av den runde, nøtteaktige, karamell-lignende følelsen den gir til parfymen. Tenk krydret, varmt og søtt. Tenk beroligende, lunt og koselig (litt som virkningen kaffe har på deg også).

  Disse to «kaffe-parfymene» for kvinner og menn er veldig kjente, og du har sikkert hørt om dem:

  1) Yves Saint Laurents kvinneparfyme Black Opium

  Ble lansert av det franske motehuset i 2014. Denne parfymen har kaffe som en middelnote (hjertenote), og kombineres med blant annet lakris, vanilje og patsjuli. Flere nye versjoner av Black Opium har kommet på markedet siden den gangen. Det som kjennetegner dem alle, er kaffenotene.

  2) Muglers herreparfyme A*Men

  Lansert av den franske klesdesigneren Thierry Mugler i 1996. Muglers første parfymekreasjon var kvinneparfymen Angel, sluppet på markedet i 1992. Angel var egentlig forløperen til herreversjonen, men hadde ikke kaffenoter i seg. I tillegg til flere andre duftnoter, så er kaffe en dominant bunnote i A*Men-parfymen. Sammen med tonkabønner og vanilje, så gir kaffebønner en rund, varm og krydret følelse til parfymen. Senere har også en enda mer kaffeduftende versjon sett dagens lys: A*Men Pure Coffee fra 2008.

  Derfor dufter parfymer med kaffe så godt

  Derfor dufter parfymer med kaffe så godt

  Verdt å nevne av andre populære kaffeparfymer er Ralph

  Laurens Polo Red Extreme fra 2017 og Hugo Boss-duften The Scent for Her Absolute fra 2019.

  Nysgjerrig på ulike kaffe-parfymer for kvinner og menn?

  Ta en titt på disse anbefalingene fra 3 influencere på You Tube: Sally Marion, Soki London og The Perfume Guy. Kanskje får du litt inspirasjon til neste parfymekjøp?

  Hva duftnoter i parfymer er?

  Først og fremst lurer du kanskje på hva en duftnote er? I parfymeverden snakker man alltid opp toppnoter, middelnoter (hjertenoter) og bunnoter. Det første du lukter etter å ha sprayet en parfyme på huden er toppnotene.

  Men ikke la deg distrahere av disse notene, for de vil ikke henge igjen veldig lenge.

  Etter en stund vil du merke mer til middelnotene, og til slutt, etter noen timer, er det mest av alt bunnotene du lukter. Det er bunnotene som gjør parfymen mer varm og «solid».

  Du kan lære mer om de ulike parfymekategoriene (som blant annet blomster, chypre og tre) i denne artikkelen.

  Men nettstedet Fragrantica er en gullgruve av informasjon og inspirasjon for dem som er glad i parfyme og vil lære mer: Klikk deg inn her og dykk ned i alle hoved- og undergruppene av duftkategorier.

  Kaffebønner i parfymeriet: Nullstiller jeg egentlig luktesansen?

  Du har sikkert sett kaffebønnene som er plassert ut i parfymerier.

  Derfor dufter parfymer med kaffe så godt

  Visstnok er det smart å lukte på kaffebønner før du snuser inn en ny parfymeduft.Men dette viser seg å bare være en myte: Forskere ved Beloit University i USA fant nemlig ut at å nullstille egen nese gjøres like godt ved å lukte på noe helt annet- enten det er en sitronskive – eller rett og slett lufta rundt deg.

  Likte du artikkelen om derfor dufter parfymer med kaffe så godt?

  I Waterlogic-bloggen vår kan du lære mer om både kaffe og vann. Visste du f. eks. at de fleste populære kaffedrikker inneholder espresso. Ja, selv den luftige cappuccinoen og den kjempesøte kaffelatten. Les mer i denne artikkelen som omhandler de 10 vanligste kaffedrikkene.