Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Derfor elsker vi kaffe

  Publisert av ,
  Derfor elsker vi kaffe

  De jobber med kaffe og vann hver dag: Som baristaer og med salg og markedsføring. Men hva er egentlig grunnen til at Waterlogic-ansatte Alexander, Stine, Henning og Viktor er så glade i kaffe?

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Derfor elsker vi kaffe

  Nordmenn elsker kaffe. I 2021 er vi fortsatt i verdenstoppen på kaffedrikking sett i forhold til folketall: Kun slått av finnene. Norsk Kaffeinformasjon kan avsløre at totalt forbruk av råkaffe i 2020 var 49 770 513 kilo.

  Selv om nordmenn er veldig glade i traktekaffe, begynner vi også å få øynene mer og mer opp for kontinentale kaffevaner; slik som sterkere espressokaffe. Ikke minst setter vi nå pris på helt fersk kaffe fra nykvernede, hele bønner.

  Den gode følelsen om morgenen

  Salgsleder for Waterlogic Norge, Viktor Tholén, forteller at det er flere grunner til at han er så glad i kaffe.

  - Blant annet er jeg glad i den gode smaken, og det å ha noe varmt i koppen, sier han.

  Men kaffe er ikke kun god smak og en lunende drikke, nevner han.

  - For det er også følelser knyttet til det å lage seg en god kopp kaffe, og virkelig nyte den, sier Viktor.

  Og ingenting har mer følelser knyttet til seg, som den første kaffekoppen på morgenen.

  - Den gode følelsen jeg får, når jeg lager en kopp kaffe som drikkes mens jeg gjør meg klar for dagen, sier han.

  Ikke rart han får en god følelse av duften og smaken fra kaffekoppen. Noe så hverdagslig som en kopp kaffe inneholder enormt mange aromatiske forbindelser: Faktisk så mye som rundt 1000 aromatiske forbindelser er gjemt inne i en kaffebønne.

  Derfor elsker vi kaffe

  Derfor elsker vi kaffe

  Kaffe er ikke bare kaffe

  Waterlogics kaffeeksperter og baristaer; Alexander Bottegaard og Stine Rydland, er over gjennomsnittet interessert i kaffe. Kanskje ikke så merkelig når det er selve kaffesmaken og kaffeduftene de arbeider med hver dag.

  - Jeg elsker kaffe på grunn av det utrolige spennende mangfoldet gjennom ulike, kaffeproduserende land. Det erspennende å kjenne hvordan de lokale forholdene påvirker smaken, og setter sitt særpreg på kaffen, sier Alexander, som også er teamleder for kaffe hos Waterlogic Norge.

  Dessuten er han opptatt av de gode smakene som kommer frem når matvarer (også kaffebønner) stekes, varmes og brunes. Den såkalte Maillard-effekten. Dette er en prosess du trolig ikke tenker så mye på når du drikker kaffe.

  - Hele prosessen med brenning av kaffebønner er fascinerende, og hvordan Maillard- effekten er med på å utvikle smakene, sier han.

  Alexander sier at bonusen med å jobbe med kaffe er, er mer enn smak: Kaffe har flere helsemessige fordeler, og er blant annet bra for hjertet, gir deg en piff når du skal trene og øker konsentrasjonen.

  - Kaffe inneholder dessuten masse antioksidanter, er bra for tarmsystemet og kan virke forebyggende mot Alzheimer. Kaffe gjør deg mer våken og får deg opp om morgenen, og hjelper til gjennom dagen hvis du blir sliten og trøtt. Kjenner jeg kunne fortsatt i det uendelige om kaffe, sier han.

  Kaffe fra den riktige koppen

  Stine Rydland sier hun er utrolig kaffe, fordi det er så mange gode smaker, følelser og tanker rundt en god kopp kaffe. Baristaen mener at det er viktig med en bestemt type kaffekopp for at kaffesmaken virkelig skal komme til sin rett.

  Derfor elsker vi kaffe

  Derfor elsker vi kaffe

  -Det er viktig for meg at koppen er kraftig og robust, og at den har solid håndtak å holde i. Slik at lukta kan spre seg i nesa, og smaken kan bre seg i munnen mens jeg nyter den, sier Stine.

  Hun forteller at med kaffe er det så mye å hente av ny kunnskap og nye opplevelser: Selv en erfaren barista blir aldri ferdig utlært.

  - Man får hentet mye ut å kaffe, ved å leke med kverningen, bryggemetode, mengden kaffe og trekketid, sier hun.

  Hver dag er en dag for kaffe

  Men også markedssjef for Waterlogic i Norge og Norden, Henning Nilsen, er enormt glad i kaffe. Han innrømmer at han drikker veldig mye kaffe. Faktisk hver eneste dag.

  - De beste dagene å drikke kaffe på er i går, i dag og i morgen. Men kun 7 dager i uken, spøker Henning.

  Han beskriver kaffe som rykende fersk glede.

  - Jeg føler selv at jeg jobber bedre og får mer energi av kaffe, noe som jeg tror gagner meg i mitt daglige virke. Jeg sørger dog for at jeg også husker å drikke nok vann innimellom koppene, sier markedssjefen.

  All kunnskapen han har fått etter flere år i Waterlogic, er noe han setter stor pris på.

  - Jeg har lært så utrolig mye om kaffe, og det har vært veldig spennende. Kaffe er så mye mer enn det mange kanskje tror. Det er et helt kaffeunivers som ikke bare er spennende å lære mer om: Kaffe smaker godt også, sier han.


  Er du helt sikker på at du ikke liker kaffe?

  Sjekk ut disse rådene fra bloggen vår. Kanskje ender du opp med å få sans for kaffe du også. For å bli enda bedre på kaffesmaker kan du gjerne ta en titt på denne kaffeskole-artikkelen til Waterlogic.

  Waterlogic-bloggen

  I Waterlogic-bloggen vår kan du lære mer om både kaffe og vann.