• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Drikker barnet ditt nok vann på skolen?

  Publisert av ,
  Drikker barnet ditt nok vann på skolen?

  Barn er sårbare når det kommer til dehydrering, mye mer enn for voksne. Derfor er det å lære dem å drikke nok av den reneste sunneste drikken i verden – vann – en viktig oppgave for foreldre og lærere når det kommer til å lære våre barn sunne vaner.

  De fleste voksne vet at et barn med diare eller oppkast kan bli så dehydrert at konsekvensene kan være livstruende. Men selv en mild dehydrering kan forårsake en rekke symptomer som gjør at ditt barns Kropp ikke fungerer optimalt.

  Barn har en høyere prosentandel vann i kroppene deres enn det voksne har – 65 prosent når de er ett år gamle og hjernen har et enda høyere vanninnhold. Vann er en viktig faktor i nær sagt alle fysiske prosesser, derfor gir det mening at kroppen og hjernen ikke fungerer optimalt når dehydreringen har begynt.

  Drikker barnet ditt nok vann på skolen?

  Medisinske eksperter er enige om at idet et barn begynner å kjenne seg tørst, har hun eller han allerede mistet 2 prosent av kroppsmassen til dehydrering. Vi må derfor oppmuntre barn til å drikke vann som en vane heller enn å vente til tørsten melder seg.

  Hvis man bor i områder med et varmt klima, eller på varme sommerdager, er det lurt å passe på at barnet ditt gjør det tile n vane å ta med seg en flaske vann når de driver med utendørsaktiviteter. I tillegg må man huske på at air condition og ventilasjon i moderne hus også tørker opp luften og at man derfor gjør lurt i å ha ekstra vann tilgjengelig.

  Dehydreringssymptom

  Hvis man ser bort i fra alvorlig dehydrering som må behandles som akutte medisinske tilfeller, kan observante voksne observer symptomer på mild dehydrering som kan fikses ved å drikke vann.

  • Nedsatt læreevne: Barnet sliter med å følge med. Han eller hun sliter med å forstå eller følge med på tankeprosesser.
  • Hyppige hodepiner: Det finnes flere mulige årsaker til dette, men hvis det å drikke et glass eller to med vann hjelper på hodepinen, kan barnet ditt oppleve mild dehydrering.
  • Humørsvingninger, grettenhet eller irritasjon: Et sint gråtende barn trenger ikke ofte mer enn et glass med vann.
  • Nedsatt oppmerksomhet: Lærere kan se at barnet sliter med å holde fokus i klasserommet. Foreldre opplever det som manglende engasjement og kan let misforstå det som frekkhet.

  Fysiske symptomer på dehydrering kan være tørr hud og tørre lepper, sjeldnere dobesøk, gulfarge på urinen eller til og med gråt uten tårer.

  Hvis barnet ditt har kastet opp, har diare og er i fare for å bli alvorlig dehydrert, må du umiddelbart kontakte lege.

  Hvor mye vann bør barn drikke?

  Det å motvirke dehydrering er førsteprioritet. Det hadde vært perfekt å kunne gi et universalt råd om hvor mye vann ditt barn bør drikke, men det er flere faktorer som spiller inn. Disse er blant annet:

  • Alder: Barn trenger mer vann når de vokser
  • Kroppsmasse: Barn som er høye for alderen trenger mer vann enn de som er mindre
  • Fysisk aktivitetsnivå: Spiller barnet ditt fotball, går på turn eller liker å leke i parken? Pass på å alltid ha med en flaske vann.
  • Klima: Varmt vær krever større væskeinntak. I kaldt vær, tørker også innendørs klimaanlegg ut luften. Du har kanskje opplevd å ha vært tørr i halsen, eller tett i nesen i oppvarmede bygninger.

  Hvor mye vann bør barn drikke?