• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Dårligere fordøyelse om du drikker lite vann

  Publisert av ,
  Dårligere fordøyelse om du drikker lite vann

  En voksen menneskekropp består av rundt 50 til 75 prosent vann. Men visste du at tarmen trenger mye vann for å fordøye maten skikkelig. I tillegg renser vann kroppen for avfallsstoffer. Her er 5 gode grunner til å drikke mer vann hver dag.

  1. Vann for fordøyelsen: Tarmen trenger vann for å fungere optimalt. Dehydrering kan derfor føre til fordøyelsesproblemer, spesielt forstoppelse. Om det ikke er andre medisinske årsaker til treg mage, så er dette et godt tips: Øk fiberinntaket samtidig som du øker vanninntaket, så vil fordøyelsen raskt fungere bedre.
  2. Vann renser ut avfallsstoffer: I denne sammenhengen snakker vi om å drikke rent vann for å bidra til den naturlige renseprosessen av kroppen: Den som indre organer tar seg av. Vann hjelper lymfesystemet, lever og nyrer til å fungere knirkefritt, og skyller ut avfallsstoffer kroppen skal kvitte seg med. Rensekurer for å bli slankere eller fjerne avfallsstoffer (ved bruk av juicer eller «detox-vann») er omdiskuterte, og effekten er tvilsom.
  3. Vann stabiliserer blodtrykket: Det er godt kjent at et kosthold som inneholder for mye salt kan gi høyt blodtrykk, men for mye salt påvirker også blodårene, nyrene og hjertet. Drikker du for lite vann og blir dehydrert over lengre tid vil det øke blodtrykket: Blodet blir tykkere og strømmer dårligere gjennom årene. Ved akutt dehydrering kan du derimot få blodtrykksfall og bli svimmel.
  4. Vann for luftveiene: Dårlig væskebalanse over lengre tid vil påvirke alle kroppsfunksjoner dårligere, også luftveiene. Slim vil bli tykkere og vanskeligere å hoste opp fra lunger og bronkier. Dehydrering gir høyere produksjon av antihistaminer, slik at astma og allergier forverres. Her er 5 grunner til hvorfor dehydrering skaper problemer for luftveiene.
  5. Vann for hormonproduksjon og næringsopptak: Kroppen er avhengig av å produsere en rekke forskjellige hormoner som regulerer alt fra søvn til varmeregulering. Men kroppen trenger også vann for å ta opp flere typer vitaminer og mineraler, slik at de kan fraktes rundt med blodet. Dehydrering vil kunne skape ubalanse i hormonnivåene og et dårligere næringsopptak.

  Nysgjerrig på flere grunner til hvorfor kroppen trenger nok vann? Lær mer om vann i denne artikkelen.

  Vanndispenser
  Er det på tide at du vurderte å investere i en vanndispenser?