Waterlogic Norge fortsetter virksomheten som normalt.
Vi samler grundig informasjon om aktivitet både nasjonalt og internasjonalt, og så langt har vi ingen indikasjoner på forstyrrelser fra underleverandører, transportselskaper eller våre egne lager og produksjonsanlegg. Les mer

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  DU ER VANN (del 1): Visste du at langvarig væsketap kan gi leddsmerter?

  Publisert av ,
  DU ER VANN (del 1): Visste du at langvarig væsketap kan gi leddsmerter?

  En voksen menneskekropp består av 50 til 75 prosent vann, og alle kroppsfunksjoner er helt avhengige av vann for å fungere godt. Selv om det ikke er så godt kjent, kan langvarig dehydrering faktisk bidra til smerter i leddene.

  Her er 6 fysiologiske grunner til at kroppen trenger nok vann for å fungere:

  1. Vann mot leddsmerter og urinsyregikt: Selv om det ikke er så allment kjent, kan du få smerter i leddene av langvarig dehydrering: Leddvæsken som smører og gir næring til leddene, inneholder mye vann. Du kan lese mer om leddsmerter og dehydrering i denne artikkelen på nettsiden til ortoped-klinikken Orthopaedic Specialists og hos Tucson Orthopaedic Institute i USA. Urinsyregikt eller podagra kan også forbedres ved god hydrering, mener en professor ved Boston University School of Medicine. Urinsyregikt er en betennelse i ledd som fører til at leddet blir smertefullt, varmt, rødt og hovent, opplyser Norsk Helseinformatikk (NHI). Brusken som finnes i rygghvirvler består av 80 prosent vann. Er du dehydrert over lang tid, kan den støtdempende funksjonen til rygghvirvlene reduseres.
  2. Vann for friske slimhinner og sunne tenner: Slimhinner finnes flere steder i kroppen, og de er avhengige av å ikke tørke ut. Slik som slimhinnene i munn, svelg, nese og øyne. Er du dehydrert vil munnen bli tørr, og det går utover tannhelsen. Drikker du rent vann, vil vannet i tillegg heve PH-verdien i munnen og bidra til bedre munnhelse, færre syreskader og mindre plakkdannelse. Les om tannhelse og vann i en artikkel på nettsiden til et tannlegesenter i Memphis i USA.
  3. Vann for bedre hud: Er du dehydrert går det ikke kun utover slimhinnene, det vil også gjøre huden din mindre elastisk og tørrere. Tidlig aldring av huden, i tillegg til overfølsom hud som klør eller svir, kan bli resultatet av langvarig dehydrering.
  4. Vann for blodets skyld: Blod består av mer enn 90 prosent vann, og har du dårlig væskebalanse vil ikke det oksygenrike blodet strømme godt nok rundt til alle livsviktige organer i kroppen.
  5. Vann beskytter hjerne og ryggmarg: Hjernen «flyter» allerede delvis rundt i 1 til 2 dl spinalvæske, som består mest av alt av vann. Derfor er det ikke så rart at kroppen trenger vann for å kunne gi god støtdemping til både hjerne og ryggmarg – som utgjør menneskets sentralnervesystem. Fordi sentralnervesystemet beskyttes av spinalvæsken i det såkalte subarknoidalrommet, skapes en støtdempende effekt mot slag og støt. Men dehydrering fører i tillegg til dårligere konsentrasjon, reaksjonsevne og hukommelse, fordi produksjonen av viktige hormoner og nevrotransmittere blir dårligere.
  6. Vann regulerer kroppstemperaturen: Om omgivelsene er mye varmere enn huden din (som på en varm sommerdag eller om du er i en badstu), prøver kroppen å kvitte seg med overskuddsvarme ved økt svetteproduksjon. Nettopp derfor er det så viktig å drikke nok vann for å ikke bli dehydrert.

  Vil du vite mer om hvorfor kroppen trenger mye vann? Les om vann og kroppsfunksjoner her.

  Vanndispenser
  Er det på tide at du vurderte å investere i en vanndispenser?