• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Earth Day 2021

  Publisert av ,
  Earth Day 2021

  EARTH DAY 2021: Waterlogics miljøfokus bidrar til å fjerne 23,8 milliarder engangs plastflasker fra produksjonslinjen.

  Jordens Dag er i dag (22. april), og Waterlogic er stolte av vår forpliktelse til å redusere plastavfall gjennom våre POU (Point Of Use)-hydreringsløsninger, som er koblet på vannforsyningen i bygget – helt uten bruk av flaskeløsninger. Disse vanndispenserløsningene bidrar til å eliminere 23,8 milliarder engangs plastflasker fra produksjonslinjen, og senere påfølgende flaskeavfall hvert eneste år.

  Helt siden oppstarten i 1970 har EARTHDAY.ORG vært verdens største rekrutterer til miljøbevegelsen. EARTHDAY.ORG samarbeider med mer enn 75 000 partnere i over 190 land, for å skape og fremme positive tiltak for planeten vår. Et av hovedfokusene til organisasjonen er å endre våre holdninger til plast, og vår forbrukeradferd, slik at plastforurensningen reduseres. Deres «End Plastic Pollution» (Stopp Plastikkforurensningen)-kampanje, hjelper oss med å forstå virkningene av plastforurensningen på menneskers helse og økosystemet: Hvordan hverdagslige handlinger kan redusere problemet. Les mer her.

  Produksjon og håndtering av engangs plastflasker har fortsatt en skadelig innvirkning på planeten vår. Globalt kjøpes 1 million plastflasker hvert eneste minutt, og kun 9 % av disse resirkuleres. Innen 2050 anslås det at verdenshavene våre vil inneholde mer plastavfall enn fisk, med 12 milliarder tonn plast på avfallsdeponier. Dette avfallet har en nedbrytningstid på mer enn 400 år.

  Dessuten gir klimagassutslippene fra hele livssyklusen til plast, en utslippsøkning på nesten 1,8 milliarder tonn CO2 i året. Dette kommer fra oljeutvinning, produksjon og transport til avfallsforbrenning og resirkulering. Faktisk er flaskevann 900 ganger mer karbonintensivt enn drikkevann fra vanndispensere som er koblet på vannforsyningen.

  Hvert år bidrar Waterlogic til å forhindre at milliarder av plastflasker forurenser planeten vår

  Earth Day 2021 data

  Waterlogics "Freefill" -initiativ hjelper britiske bedrifter med å bytte fra engangs plastflasker til flaskefyllingsstasjoner: Slik at de kan tilby vann, eller "freefills", fra gjenbrukbare flasker. Så langt har store organisasjoner som DPD-leveringsspesialister (pakkeleveranser på under 30 kilo), apotekkjeden Boots, Co-op og Londis mini supermarkeder og Network Rail, Storbritannias jernbaneoperatør, blitt med på initiativet: Sammen bidrar selskapene til Waterlogics opprinnelige mål om 100 millioner 'Freefills'.

  Euston stasjon i London installerte en fyllestasjon for flasker, og registrerte 615,012 'Freefills' i 2020.

  Purezza, Waterlogics POU-drikkevannsløsning for HoReCa-bransjen, skaper langsiktig miljøverdi gjennom bærekraftige vanndispenseringsløsninger. Purezza gjør det mulig for hoteller, restauranter og kafeer å bruke sin egen, lokale vannforsyning til førsteklasses drikkevann for sine kunder. Ved utgangen av 2020 bidro Purezza til å fjerne rundt 60 millioner engangsflasker fra leveringskjeden til HoReCa-bransjen. Purezza er da med på å fjerne 30 millioner engangsflasker, globalt hvert eneste år.


  Four Seasons (internasjonal hotell- og resortkjede) Miami byttet til Purezza, og fjernet 275 000 engangs plastflasker i 2020

  I 2019 introduserte vi Planet-begere (Planet Cups) i vårt forbruksvaresortiment. Begerne er skapt ved hjelp av banebrytende bioplastteknologi, for å kunne være et miljøvennlig, gjenbrukbart alternativ til engangsplast. PLA-koppene er foret med en harpiks laget av maisstivelse som er en fornybar, karbonnøytral kilde - 100% biologisk nedbrytbar og komposterbar. Til tross for at de har kostet mer å produsere enn lignende engangsbegere, ser vi at salget øker hvert år, fordi bedrifter beveger seg mot bærekraftige løsninger for hydrering på arbeidsplassen.

  Wates Construction (privat eiendomsutviklerselskap) byttet til Planet-begere. Slik forhindret de at 28 000 engangs plastkopper endte opp i avfallsdeponier hver måned.

  Classe

  UV Max

  Planet cups

  Kilder: National Geographic; Euromonitor; World Economic Forum (Verdens økonomiske forum); University of California; Hydration in the Workplace (Hydrering på arbeidsplassen).