Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  EN GOD KOPP KAFFE FOR MEG? – Etter kaffe er alt bedre

  Publisert av ,
  EN GOD KOPP KAFFE FOR MEG? – Etter kaffe er alt bedre

  Sukhveta Chall (39) fra Penang, drikker tradisjonell Kopi O-kaffe som er mest kjent i Malaysia og Indonesia. Kaffe kan hun drikke døgnet rundt: Uten å få problemer med søvnen.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  - Alt er bra her i livet etter en kopp kaffe. Jeg formelig dør uten kaffe. For meg er kaffe et restaurerende brygg, noe man kan glede seg over og ha en rolig stund med, sier Sukhveta Khall og ler. Hun er hjemmeværende mor til to barn, og utdannet medieviter og journalist.

  MALAYSIA: Drikker tradisjonell kaffe-drikk

  Hun foretrekker Kopi O-kaffe, som er ganske ukjent i Europa: Kopi-kaffe er laget av kaffebønner brent i smør og sukker, før bønnene kvernes. Den kvernede kaffen legges i en form for «te-poser», og disse kaffe-posene trekkes deretter i kokende vann.

  - Min vanlige morgenkaffe er kopi-kaffe. Kopi betyr faktisk kaffe på malaysisk. Jeg har deretter melk og sukker i. Jeg elsker denne kaffen fordi den er sterk og aromatisk, sier Sukhveta.

  39-åringen sier hun kan drikke kaffe når som helst: Morgen og kveld.

  - For hvem drikker kun én kopp kaffe? Det gjør i alle fall ikke jeg. Faktisk kan jeg drikke kaffe hele dagen, også før leggetid – for koffeinet ser ikke ut til å bite på meg. Er jeg ikke heldig, sier hun.

  Sukhveta Chall fra Penang, Malaysia

  Sukhveta Chall fra Penang, Malaysia

  NEDERLAND: En dag uten kaffe er en dårlig dag

  Norsk-nederlandske Angelita Bos-Dalen (39) bor i Middelburg, helt sør i Nederland, ikke langt fra Belgia.

  - En god kopp kaffe er veldig viktig for meg som en start på dagen. Vanligvis drikker jeg helst kaffen min alene, før alle 3 barna og mannen våkner. Jeg trenger kaffen for å våkne og som en kick-start på dagen, sier Angelita Bos-Dalen som er lærer på en ungdomsskole.

  Kaffen hun foretrekker er flat white: Sterk filterkaffe med litt melk i.

  - Egentlig er en dag uten en god kopp kaffe en dårlig dag, sier 39-åringen.

  Hun drikker gjerne også spesialtilberedt kaffe fra en kafé i Middelburg.

  - Der lager de kaffe fra egyptiske kaffebønner – med melk i. Cappuccino drikker jeg gjerne etter en god middag på en restaurant, men aldri hjemme, sier hun.

  ITALIA: Edoardo (28) og Fabiana (30) elsker macchiato

  Edoardo Tidel (28) fra Treviso i Nord-Italia, elsker kaffe fordi den kvikker han opp. Macchiato, sammen med espresso og cappuccino, er de tre mest populære kaffedrikkene i Italia. En macchiato har ikke like mye melk i seg som en cappuccino.

  - En god kopp kaffe er noe jeg elsker, fordi den gir meg energi og så våkner jeg av den. Kaffen jeg foretrekker er macchiato, fordi melken gjør smaken mykere og rundere. Uten noe melk i synes jeg espressokaffe blir litt for bitter. Det blir ofte mer enn kun én kopp macchiato i løpet av en dag, sier 28-åringen som arbeider som salgsassistent i en klesbutikk i Treviso.

  Fabiana Guasti (30) fra San Marzano Oliveto i Piemonte i Nord-Italia er også veldig glad i macchiato.

  Edoardo Tide fra Treviso i Nord-Italia

  Edoardo Tide fra Treviso i Nord-Italia

  - Jeg liker duften av kaffe og den gode ettersmaken som en god kopp kaffe gir. Kaffe gjør meg mer opplagt. Macchiato er det jeg liker best, fordi jeg elsker alt melkeskummet. Ofte drikker jeg kaffen min på den lokale baren, sier Guasti som er administrativ assistent for et lite eiendomsmeglerfirma i Piemonte.

  Heller ikke Fabiana stopper etter kun 1 kopp macchiato.

  - Faktisk tror jeg at jeg ofte drikker minst 5 kopper kaffe om dagen, sier hun.

  Ifor Ap Dafydd fra Aberystwyth i Nord-Wales

  Ifor Ap Dafydd fra Aberystwyth i Nord-Wales

  WALES: Drikker mest te, men liker kaffe på senga

  Ifor Ap Dafydd (40) fra Aberystwyth i Nord-Wales drikker som briter flest, mye te med melk. Likevel setter han pris på en skikkelig god kopp kaffe: Spesielt i helgene.

  - Jeg vil ikke akkurat kalle meg en kaffe-ekspert eller en kaffe-avhengig person, men jeg drikker en del kaffe og liker det. Spesielt er det godt med god, svart, middels sterk filterkaffe som nytes på sengekanten - en lat søndagsmorgen, sier 40-åringen, som arbeider ved Nasjonalbiblioteket i Wales, som arkivar ved det digitale arkivet ved biblioteket.

  Kaffen nyter jeg alltid svart, uten melk. Veldig sjeldent lar jeg meg friste til å ha sukker i. Jeg kjøper en type italienskbrent kaffe som er rik og fyldig i smaken. Espresso-kaffe elsker jeg også, men drikker det aldri hjemme – kun etter et godt måltid på restaurant eller når jeg er på ferie i Italia, sier Ifor Ap Dafydd.

  USA: Kaffemaskinen timet til å starte når Joe (71) våkner

  Joe Coffey (71) fra New Jersey, som nå er bosatt i Orange County i New York, får enda mer tid til å nyte kaffen nå som pensjonist.

  - Kaffe er noe jeg ikke tok meg tid til å nyte skikkelig tidligere, men nå har jeg tid til å virkelig glede meg over brygget, sier han.

  Før arbeidet 71-åringen som missil-tekniker for den amerikanske marinen og med teknisk support for IT- og fotofirmaet Agfa-Gevaert. Hans interesse for mekanikk, har smittet over på kaffedrikkingen:

  - Kaffemaskinen har jeg forhåndsprogrammert til å starte 15 minutter før jeg står opp. Da brygger den en hel kanne kaffe, og kaffen er da alltid klar og nylaget når jeg står opp. Jeg drikker alltid to store kopper med kaffe hver morgen, før jeg gjør noe annet, sier han.

  Joe Coffey kjøper alltid hele kaffebønner som kvernes i maskinen, og alltid 100 prosent Arabica-bønner. Kaffen han drikker hver dag er en typisk, svart filterkaffe.

  - Men jeg setter også pris på en italiensk espresso etter en god middag – spesielt ute på restaurant, sier han.

  Joe Coffey fra New Jersey

  Joe Coffey fra New Jersey