Kunstmaler Marius Martinussen (41) drikker sin daglige kopp kaffe fra en 38 år gammel porselenskopp. Den fikk han som 3-åring.
Av Rita Tvede Bartolomei
Kunstner Marius Martinussen (41) jobber og bor i Oslo. Han foretrekker en sterk espresso eller en americano tidlig på morgenen.
- Den første kaffekoppen lages klokken 05.00 eller 06.00 om morgenen, alt etter når minstemann i huset våkner. Jeg har investert i en bra kaffemaskin som jeg har hjemme. Det er viktig med litt hverdagsluksus. Kaffen da er en sterk espresso, eventuelt en americano, sier Martinussen.
Tredje kaffekopp før barna skal i barnehagen
Neste kaffekopp drikker han før barna leveres i barnehagen.
- Så fortsatt tidlig med andre ord. Kaffen lages alltid med nykvernede bønner, fordi det gir best smak rett og slett, sier han.
41-åringen forteller at koppen han alltid inntar kaffen fra hjemme, er porselens-koppen han fikk som 3-åring. Hvordan har den overlevd alle disse årene?
- Det er nok mer flaks, enn noe annet fenomen for å være ærlig, avslører Martinussen og ler.
Kunstner Marius Martinussen (41 & 3) jobber og bor i Oslo
Kunstner Marius Martinussen (41) jobber og bor i Oslo
God kaffe er viktig: Hjemme og på jobb
Rundt klokken 08.00 eller 09.00 er Marius på plass i malerstudioet, og da lages kaffekopp nummer tre. I løpet av dagen blir det ofte enda flere kaffekopper.
- Jeg anskaffet meg samme kaffemaskin til studioet som hjemme. Skikkelig god kaffe må jeg ha, og jeg liker ikke kaffe fra kapsler.
Traktekaffe kan gå til nød. Espressobønnene jeg bruker kan variere, men fransk- eller italiensk-brente bønner er alltid gode å bruke, sier Marius Martinussen.
Vil du lære mer om espresso?
- Historien bak drikken: I denne artikkelen lærer du hvordan kaffedrikken oppstod.
- Vil du ha espresso-maskin på jobben?: I her finner du hele sortimentet av Waterlogics maskiner til din arbeidsplass.
- Litt avansert - Lag espresso som en barista: I denne artikkelen får du gode tips til hvordan du lager espresso som en profesjonell barista.