• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  EN GOD KOPP KAFFE FOR MEG? - Ingenting slår dagens første kaffekopp

  Publisert av ,
  EN GOD KOPP KAFFE FOR MEG? - Ingenting slår dagens første kaffekopp

  Arkitekt og industridesigner Geir Olav Kuvaas (58) elsker kaffekoppen han starter dagen med. Han begynte å drikke kaffe på ungdomsskolen, og er glad for at kaffe nå har vist seg å være helsebringende.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  - Den første kaffekoppen er ganske enkelt starten på en ny dag. Kaffen jeg drikker er ordinær filterkaffe, og ganske lysbrent. Uten melk og uten sukker. Det er sunnest og kaffen smaker det det er. Opp gjennom årene har jeg også drukket en del etiopisk kaffe, fra Harare, der min sønn visstnok er født, sier Geir Olav Kuvaas (58) fra Arendal.

  Men han stopper ikke der. Han liker å drikke mye mer kaffe enn kun morgen-koppen.

  - De neste 10 til 12 kaffekoppene er dagens forløp. Når kvelden kommer er det lov med et godt glass vin. Men det slår ikke dagens første kaffekopp, konkluderer han.

  Kaffe-elsker helt siden tenårene

  Geir Olav Kuvaas forteller at han har drukket mye kaffe helt siden tenårene, da han fortsatt gikk på ungdomsskolen.

  - Kaffe var en boost før leksearbeidet, og siden har kaffe vært en følgesvenn. I perioder har kaffe vært påstått å være det motsatte av helsefremmende - uten at jeg har brydd meg for mye om det. Godt å vite nå da, at kaffe, selv i mer enn moderate kvanta, rett og slett er bra, sier han.

  Geir Olav Kuvaas

  Geir Olav Kuvaas

  Kaffe før frokost: Morgenkaffen er den beste

  Sidsel Frøstrup (64) fra Arendal synes det er veldig godt å våkne opp til rykende varm og nytraktet kaffe hver eneste morgen.

  - Morgenkaffen er den beste, og den drikker jeg før jeg spiser frokost. Jeg drikker egentlig alt av kaffe, men traktekaffe er det jeg liker best, sier SFO-lederen fra Arendal.

  Til daglig er det filterkaffe det går i, men etter en middag ute på restaurant, tar hun gjerne en espresso.

  - Kaffe drikker jeg fordi jeg liker smaken, men det har jo også en oppkvikkende virkning, sier hun.

  Karoline Haakonsen

  Karoline Haakonsen

  God kaffe er avslapning og en pust i bakken

  Karoline Haakonsen (27) fra Oslo mener en god kopp kaffe er avslapning, men det kan også være sosialt.

  - En god kopp kaffe er senkede skuldre, gode samtaler eller avslapning i en hektisk hverdag: En pust i bakken, sier 27-åringen som etter flere år som selger og markedsfører, nå er nestleder ved to kjøpesentre i Drammen og Asker.

  Karoline drikker helst svart filterbrygget kaffe.

  - God gammeldags, svart filterkaffe liker jeg best, gjerne med et hint sjokolade. Kaffe smaker best på morgenen mens jeg sitter på gulvet og leker med min lille datter. Det er den perfekte start på dagen, sier hun.

  De to første koppene er de beste

  Sonja Annie Hansen (60) som bor i Vestby, sier kaffe markerer starten på en ny dag. Dessuten drikker hun aldri kaffe på ettermiddagen.

  - En kopp kaffe er en god start på dagen for meg. De første to koppene er de aller beste. Jeg drikker bare kaffe på formiddagen, sier hun.

  Men selv om hun er oppvokst helt nord i Norge: I Nordkapp kommune, er det ikke kokekaffe hun drikker mest av.

  - Favorittkaffen min er rett og slett filtertraktet, svart kaffe – uten melk og sukker. Enkelt og greit, sier hun.