Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  En sunnere deg er lettere enn du skulle tro

  Publisert av ,
  En sunnere deg er lettere enn du skulle tro

  En sunn livsstil er en som tar vare på både dine fysiske og mentale behov, holder deg frisk og rask og mindre utsatt for skader og sykdom. Nøkkelen til en sunn livsstil er å forplikte seg til:

  • Et velbalansert og næringsrikt kosthold
  • Regelmessig trening for en sterk kropp og et sterkt sinn
  • Sørge for å få rikelig søvn

  Et 20-årig befolkningsstudium (EPIC) utført ved Cambridge University så på forholdet mellom livsstil og helse hos omtrent 25000 mennesker over som var 45 år eller eldre. Studien viser at de som ikke røyker, holder seg fysisk aktive, drikker moderate mengder alkohol og spiser sine fem om dagen i gjennomsnitt har en forventet levetid som er 14 år lenger enn de som ikke forplikter seg til de ovennevnte livsstilsvalgene.

  Med dette i bakhodet er det nå på tide å se på hvordan du kan få en bedre helse med litt hjelp fra Waterlogic.

  1. Sentralt i en sunn livstil er et balansert og næringsrikt kosthold

  Et balansert kosthold inneholder, frukt, grønnsaker, korn, melkeprodukter og protein. Det ideelle kostholdet inneholder mye ferske ingredienser og ikke så mye prosessert mat som ofte er full av tilsetningsstoffer og konserveringsmidler som skal få det til å smake bedre og ha lengre holdbarhet. Mat eller drikke som inneholder mye sukker, som kjeks, sjokolade og brus bør også unngås i så stor grad som mulig. Det er ikke nødvendig å kutte ut alt som er usunt, men det er viktig å huske på at vi blir det vi spiser. Et balansert kosthold er drivstoffet som sikrer kroppen nok energi til å kjempe mot sykdommer og holde sinnet klart selv når vi blir elder. Prøv å gjøre små endringer i kostholdet ditt og kjenn etter på kroppens energinivå en uke. Føler du deg trøtt og slapp etter å ha spist noen typer mat? Hvordan klarer du å komme deg gjennom perioden med trøtthet på ettermiddagen på kontoret? Klarer du å holde deg hydrert gjennom dagen? Hva er dine helsemål for de neste fem årene?

  Et godt utgangspunkt er å lage en handleliste og planlegge måltider for hele uken så du unngår å havne i en situasjon der du ikke finner noe sunn mat på kjøkkenet dersom du plutselig blir sulten. Du kan også få inspirasjon fra en allerede laget måltidsplanlegger.

  Bli sunnere på jobben med en vanndispenser
  Bli sunnere på jobben, drikk så mye vann du vil med en vanndispenser

  2. Trening for kropp og hjerne

  Trening for kropp og hjerne

  Regelmessig trening bidrar til å få deg i bedre form, reduserer risikoen for enkelte typer kreft, type 2 diabetes, demens, slag og åreforkalking. Fordelene med trening strekker seg utover de rent fysiske og forskning viser at trening kan styrke våre kognitive ferdigheter, humør og kan gjøre at du sover bedre. Nyere studier viser at trening hjelper til med å bekjempe depresjon. Den gode nyheten er at du ikke nødvendigvis trenger å løpe en maraton i uken for å oppnå disse fordelene. For mange av oss kan en 30-minutters tur hver dag være nok.

  En studie viser faktisk at bare det å være utendørs 30 minutter sterkt reduserer sjansen for depresjon. Du kan bruke en skritteller for å holde oversikt over hvor mange skritt du tar hver dag og sette deg mål du jobber mot hver dag, uke eller måned. Har du det veldig travelt på jobb eller andre forpliktelser? Hvorfor ikke benytte lunsjpausen til å ta deg en treningsøkt eller tren med familien, noe som i tillegg til fysisk gevinst kan være morsomt for hele familien!

  Jobb i ditt eget tempo, men hvis du starter i dag er du allerede på vei mot en sunnere friskere versjon av deg selv.

  3. En doktor om dagen?

  Selv det ikke finnes noen tommelfingerregel for hvor ofte du bør besøke fastlegen din, er det slik at når du har fylt 40 er årlige kontroller anbefalt for at legen din kan forebygge og oppdage eventuelle problemer så tidlig som mulig. I tillegg til dette vil to årlige besøk hos tannlegen din sørge for at du har god kontroll på tennene dine. Til slutt er det slik at enten du er mann eller kvinne, er det spesifikke ting du kan være klar over og sjekke hjemme selv regelmessig for å passe på at ikke noe sniker seg under radaren. Husk på at forebygging er bedre enn kur.

  4. Sov mer

  For de fleste av oss er 7-8 timer søvn viktig for helsetilstanden vår. Tilstrekkelig søvn er essensielt når det kommer til å opprettholde en sunn livsstil og hvis du sliter med å få nok søvn, prøv disse nyttige tipsene:

  • Lag rutiner for leggetiden: drikk litt, ta et bad, les en bok. Akkurat som med barn kan det å følge en fast rutine før du legger deg hver kveld hjelpe kroppen din med å stresse ned og la den forstå at den trenger å gjøre seg klar for natten.

  Sov mer

  • Unngå sukkerholdige drikker eller mat eller koffeinholdige drikker som kaffe eller te før du legger deg, siden disse kan gjøre deg opprømt og gjøre at det blir vanskelig å sovne.
  • Unngå å bruke elektroniske apparater, som TV eller mobiltelefonen, minst en time før du legger deg for å begrense eksponeringen fra skjermer og gjør deg mer avslappet. Les heller en bok som hjelper med å redusere fysisk og følelsesmessig stress.

  5. Le, fnis og ha det moro

  Le, fnis og ha det moro

  Dette er ikke en vits. Latter har mange fordeler for helsen vår. Det hjelper med å fremme vårt immunsystem ved å øke antallet celler som produserer antistoff. Det hjelper også med å redusere nivået på hormonene som er knyttet til stress og hjelper deg med å slappe av og trigger frigjørelse av endorfiner, kroppens eget lykkehormon.

  Latter er også som en liten treningsøkt. Vi har vel alle opplevd å le så mye at vi har fått: “vondt i magen”. Dette er fordi når vi ler, så trekker musklene i magen seg sammen. Er målet ditt six-pack? Her er løsningen!

  Spør din morsomste venn eller kollega om å fortelle deg en god vits, eller gå og se på et show med din favorittkomiker, det er på tide med litt latter!

  En sunn livsstil gir oss mange langsiktige fordeler, likevel er mange av oss avskrekket av ideen om å gjøre små endringer på våre daglige rutiner. Med litt planlegging og en positiv innstilling, kan disse fem tipsene innlemmes i mange travle arbeidsmiljø og vil gi oss lengre og sunnere liv.