Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Er det farlig å drikke 25 kopper kaffe om dagen?

  Publisert av ,
  Er det farlig å drikke 25 kopper kaffe om dagen?

  Ifølge en ny studie fra Storbritannia er det trygt for hjertet å drikke alt fra 1 til hele 25 kopper kaffe daglig. I løpet av en arbeidsdag drikker de fleste av Waterlogics kunder rundt 2 til 3 kopper kaffe om dagen.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  - En ny britisk studie, gjennomført av forskere ved Queen Mary University of London (QMUL), har slått fast at du trygt kan drikke store mengder kaffe hver dag: Helt uten å være redd for at det er negativt for hjertet: Åreforkalkning er ikke mer sannsynlig om du drikker 1 eller 25 kopper kaffe daglig.

  Britisk professor: Kaffe ikke så ille for blodårene likevel

  De 8412 britiske deltagerne i studien ble delt inn i grupper etter hvor mye kaffe de drakk hver dag. Alle gjennomgikk MR-undersøkelser av hjertet og blodgjennomstrømnings-test av årene. Resultatene konkluderte med det samme for alle kaffedrikkerne, selv etter at faktorer som alder, vekt og røykevaner var tatt med.

  - Tidligere studier kan ha skremt folk fra å drikke kaffe, selv om drikken er veldig populær over hele verden. Selv om vi ikke kan bevise en klar årsakssammenheng i studien, indikerer forskningen vår at kaffe ikke er så ille for arteriene som tidligere studier har foreslått, sier en av personene bak studien, doktor Kenneth Fung, fra QMUL.

  Studien ble finansiert av den britiske hjertehelse-organisasjonen, The British Heart Foundation (BHF). Hva slags type kaffe deltagerne drakk, kom derimot ikke frem i studien.

  stetoskop på en haug med kaffebønner

  Kaffepausene på jobb: Hvor mye kaffe drikker våre kunder?

  Flere av Waterlogics friskbrygg- og espresso-maskiner har en kapasitet på mellom 120 og 130 kopper kaffe i timen. Det gir mye god kaffe til mange ansatte samtidig. Men hvor mye kaffe om dagen drikker egentlig «gjennomsnitts-kundene» til Waterlogic?

  - Jeg vil tro snittet ligger på 2 til 3 kopper per arbeidsdag per ansatt. Men noen drikker nærmere 10 også. Dessuten er det mange som ikke drikker kaffe i det hele tatt, og bruker kaffemaskinen til te eller kakao, sier Steinar Westlie Berget, salgsleder for nysalg i Oslo.

  Instant-kaffe-maskinene har naturlig nok enda mer kapasitet, men kaffen kommer da ikke fra hele eller kvernede bønner: Det er frysetørket kaffe som benyttes.

  - Instant-maskiner er et godt valg for kunder som ønsker mye kaffe raskt til mange ansatte, sier han.

  dame som bruker en øyeblikkelig kaffemaskin på jobb

  Koffein-sjokk: Men pass opp for mengdene

  Studien får likevel kritikk av andre forskere, siden det for mange ikke vil være bra å innta så mye koffein som 25 kopper kaffe inneholder på én dag.

  Altfor høyt inntak av koffein kan blant annet gi ubehagelige bivirkninger som høy puls og dårlig søvn.

  Ifølge The Mayo Clinic i USA er den anbefalte koffeinmengden per dag for en voksen person rundt 400 milligram. Det tilsvarer cirka 4 kopper kaffe om dagen.