Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Fakta om hydrering - Alt du trenger å vite

  Publisert av ,
  Fakta om hydrering - Alt du trenger å vite

  Vann er livsviktig

  Vann er en naturlig ressurs som vi alle trenger for å tilfredsstille kroppens behov for væskebalanse. Dette gjelder blant annet for kroppens sammensetning, mentale tilstand, søvn og restitusjon. Det er åpenbart at vann er et av de viktigste elementene med tanke på vår eksistens og for at vi skal overleve. Menneskehjernen består av 95% vann, lungene 90%, blodet vårt 83%, musklene 76% og skjelettet består av 22% vann. Disse prosenttallene er tydelige bevis på hvor viktig H2O er for kroppen vår for å holde oss friske. Likevel drikker de fleste av oss mindre vann enn det som er anbefalt mengde. Selv om folk flest er klar over helsefordelene forbundet med å drikke nok vann, sliter de fleste av oss å drikke de anbefalte åtte glassene hver dag, noe som gjør at flere og flere av oss får problemer med dehydrering. I denne artikkelen skal vi se på kunnskapsnivået rundt dette viktige næringsstoffet ved å gå gjennom hvor viktig vann er for kroppen din på en objektiv måte.

  Vitenskapen bak hydrering

  Vitenskapen bak hydrering

  Når du tilfører vann i samme tempo som det forsvinner fra kroppen skaper du en balanse i kroppens vannreserver. Kroppen er følsom for endringer i vannbalansen i blodet og vi har mange måter å erstatte væske som skilles ut av kroppen gjennom følgende prosesser:

  • Ekskresjon: en person kan skille ut en halv til flere liter urin hver dag.
  • Pusting: når vi puster inn tilføres fuktighet til luften når den strømmer gjennom lungene våre. Denne fuktigheten forsvinner fra kroppen når vi puster ut igjen og mengden væske vi mister avhenger av luftfuktigheten i luften rundt oss.
  • Svette: vi mister under en liter væske gjennom fordamping fra huden. Denne mengden kan øke dramatisk når vi svetter mye grunnet hard fysisk aktivitet eller en høy kroppstemperatur.
  • Fordøyelse: vanligvis mister vi lite væske i fordøyelseskanalen. Likevel er det slik at hvis vi sliter med diare eller oppkast kan vi miste så mye som 4 liter eller mer.

  Væskeinntaket må balansere væsketapet. Hvis kroppen blir dehydrert vil lymfesystemet, systemet som bidrar til å opprettholde væskebalansen, sørge for at kritiske celler holdes hydrert på bekostning av de som er mindre viktige, noe som gjør at kroppen din ikke presterer optimalt. Dehydrering kan gi en hel mengde symptomer blant annet hodepine, trøtthet, konsentrasjonsproblemer, svimmelhet og i noen alvorlige tilfeller, at man kan besvime.

  Et tilstrekkelig væskeinntak gjør mer enn å bare slukke tørsten. Det har også flere helsefordeler.

  • Vann er hovedingrediensen i blodet vårt, som forsyner cellene med oksygen og transporterer avfall ut av kroppen.
  • Vann regulerer kroppstemperaturen. Gjennom produksjon av svette og fordamping kan kroppen unngå å bli overopphetet. Blodet nær hudens overflate kjøles ned og transporterer avkjølt blod tilbake inn i kroppen.
  • Vann smører leddene.
  • Vann omslutter vitale organer.

  Et tilstrekkelig væskeinntak påvirker din produktivitet på en positiv måte. Ifølge undersøkelser, øker et tilstrekkelig væskeinntak sjansen for en god mental helse, som igjen har en positiv innvirkning på kognitive funksjoner.

  Hvordan kan jeg holde meg hydrert?

  Hvordan kan jeg holde meg hydrert?

  Nå som folk blir mer oppmerksom på sin egen helse, har sunne spisevaner og treningsrutiner blitt viktigere enn noensinne. Til tross for dette slurver vi alle av og til med tanke på væskeinntak. Her er noen gode tips og triks for å huske på å drikke nok.

  • Gjør det mer interessant. For å gjøre det litt mer interessant å drikke kan du velge å variere dine drikkevaner. Prøv for eksempel å tilsette naturlig smak av friske urter eller frukt.
  • Spis H2O. Ved å inkludere mat med høyt vanninnhold i kostholdet ditt kan du øke væskeinntaket på en effektiv måte. Sørg for at handlelisten din inneholder mye frukt og grønnsaker med høyt vanninnhold. Eksempler på dette kan blant annet være vannmelon, squash, agurk, grapefrukt, jordbær og salat.
  • Installer en app som registrerer når du drikker på smarttelefonen din. Det finnes mange apper tilgjengelig som kan holde oversikt over væskeinntaket ditt, blant annet Waterlogged, Hydro Coach, og mange flere som du kan laste ned til din Android- eller iOS-enhet for å holde oversikten over ditt daglige vanninntak.
  • Drikk vann før du blir tørst. Tørst er det første tegnet på at kroppen din allerede er dehydrert. For å unngå å havne i denne situasjonen er det lurt å drikke litt vann gjennom hele dagen

  Hvor mye vann bør jeg drikke hver dag?

  Hvor mye vann bør jeg drikke hver dag?

  Det finnes mange meninger om hvor mye hver enkelt av oss bør drikke hver dag, den vanligste er at vi bør drikke omtrent to liter hver dag. Likevel er det mange faktorer, både indre og ytre som til slutt bestemmer hvor mye hver enkelt av oss trenger.

  • For barn: drikk mellom 1 og 1,7 liter vann hver dag avhengig av kjønn og alder. Dette tilsvarer omtrent fire til seks glass med vann per dag. Forskjellen i væskeinntak skyldes ulik kroppssammensetning, hvor gutter vanligvis har en høyere fettprosent og trenger derfor mer vann.
  • For voksne: Menn trenger omtrent 3 liter vann, mens kvinner trenger 2,2 liter hver dag. Dette tilsvarer omtrent 13 glass for menn og 9 glass for kvinner.
  • For gravide: Det er anbefalt å drikke 2,3 liter, eller omtrent 9 glass med væske per dag, som også inkluderer de anbefalte tre glassene med melk eller kalsiumrik soyadrikk.
  • For de fysisk aktive: Drikk minst 2.7 liter, eller 11 glass vann daglig siden hard fysisk aktivitet, som det å gå på trening kan forårsake et hurtig fall i væskenivå.

  Når er det best å drikke vann?

  Det er noen tidspunkt i løpet av dagen det er bedre å drikke for å maksimere effekten av vannet i kroppen din:

  • Rett etter du har stått opp for å aktivere kroppens indre organer
  • Før du går i dusjen for å senke blodtrykket
  • En halv time før du spiser for å hjelpe fordøyelsen og omtrent en time senere for å gi kroppen tid til å ta opp næringsstoffene i maten
  • Før du går og legger deg for å forebygge væsketap mens du sover

  Med disse gode drikkevanene vil du sørge for at forbrenningen holdes oppe, at du har nok energi, kontroll på fordøyelsen og glød i huden.