Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Fem geniale oppfinnelser som renser drikkevann

  Publisert av ,
  Fem geniale oppfinnelser som renser drikkevann

  Vi lever i en tid definert av livsendrende teknologier. I følge World Health Organization, mangler så mange som 2,1 milliarder mennesker tilgang til rent drikkevann i hjemmet. Forurenset eller skittent vann forårsaker 3,4 millioner dødsfall hvert år, 3 av 10 risikerer å få vannbårne diaresykdommer som Kolera og andre alvorlige sykdommer som Guineaorm, Tyfoidfeber og Dysenteri hver gang de drikker vann.

  Mangel på tilgang går hardt utover de yngste. Hvert femte minutt dør et spedbarn av vannrelaterte sykdommer. Hvert annet minutt, tar dårlig hygiene livet av et barn under fem. Dette kartet peker på områdene med høyest risiko, og viser prosentandelen av befolkningen som mangler tilgang til tilstrekkelig rent drikkevann.

  Tilgang til rent drikkevann er en hjørnestein i bærekraftige samfunn

  Rent drikkevann, samt god hygiene, skaper grunnlag for vekst og trivsel i lokalsamfunn. Eksperter estimerer at universell tilgang til rent vann og skikkelige avløpsordninger ville skape økonomiske fordeler tilsvarende omtrent 150 milliarder NOK gjennom:

  • Barnedødeligheten vil gå ned på grunn av renere sykehus;
  • Forbedre befolkningens evne til å bekjempe sykdommer;
  • Promotere kjønnsbalanse i lavinntektsland, der kvinner ofte har ansvaret for å hente vann, hvor produktiviteten kan økes

  Derfor har organisasjoner over hele verden forpliktet seg til å utvikle innovative, fremoverlente løsninger som hjelper isolerte befolkninger med å få tilgang til vann. Her kommer fem eksempler på etiske, bærekraftige teknologier.

  LifeStraw

  LifeStraw tilbyr en rekke mikrobiologiske vannfiltre som gjør det trygt å drikke forurenset vann. Et hult fibermembran fjerner bakterier, parasitter og andre forurensinger. Karbonkapsler absorberer klor og plantevernmidler mens avanserte filtre fjerner tungmetaller som bly.

  NGOer distribuerer ofte LifeStraws til avsidesliggende samfunn i krisetider. I Huasteca-regionen i Mexico, fikk 50 000 mennesker tilgang til drikkevann takket være LifeStraw, noe som hjalp til med å bremse et utbrudd av Kolera i 2013.

  Life Sack

  Inspirasjonen til Life Sack kom når NGOer leverte mat til isolerte befolkningsgrupper og så at sekkene de brukte endte opp som søppel. Familier kan nå fylle de tomme sekkene med skittent vann, der den bærekraftige plasten renser vannet gjennom en Sol-Vann-desinfiseringsprosess som bruker UV-A lys og varme for å drepe bakterier og fjerne uønskede mikroorganismer.

  NGOer sender sekkene fulle med mat og lokalsamfunnene sitter igjen med en livsvarig tilgang til rent og trygt drikkevann.

  The Drinkable Book

  Hygiene og sanitær praksis kommer gjennom utdannelse. Forskere ved Carnegie Melon University utviklet en rimelig læringsressurs som også fungerer som en filtreringsenhet.

  The Drinkable Book inneholder grunnleggende råd for å holde vannkilder rene, med informasjonen printet på filtreringspapiret og tilbyr filterark som skal vare i fire år. Det nåværende fokuset er på utviklingsland, blant annet Ghana, Kenya, Haiti, Etiopia, India, og Tanzania.

  WaterSeer

  Filtrering er nyttig der man har rikelig tilgang på vann, men vannmangel er i ferd med å bli en global krise. Hva skjer dersom lokalsamfunn står overfor akutt vannmangel? Her kommer teknologien til WaterSeer til sin rett.

  Enheten er gravd seks fot ned i bakken, den bruker en vindturbin over bakken som presser luft ned i et avkjølingskammer. Når den varme luften avkjøles, kondenserer vannet og faller ned til bunnen av et rør som brukeren kan pumpe opp med en pumpe og en slange.

  Enheten ble utviklet av VICI Labs i USA og den ble i 2017 anerkjent som Emerging Tech Innovation of the Year. Den kan samle opptil 37 liter vann i løpet av en dag og er i bruk i Karachi, Pakistan – et notorisk tørt og varmt område.

  The Hippo Roller

  Millioner av kvinner og barn går 6 timer hver dag for å hente vann som de bærer i en bøtte på hodet. Selv om det ikke er en renseenhet, er den 90 liter store Hippo Roller et hjelpemiddel for å frakte rent vann, med en kapasitet på opptil fem ganger mer enn en bøtte. Utviklet av to Sørafrikanere som en løsning på daglig slit, er den en unik løsning med en positiv effekt for kvinner og barn som har fått skryt av Verdens matvareprogram. Den er nå i bruk i mer enn 20 land over hele verden, hvor femti tusen Hippo Rollers hjelper nesten en halv million mennesker.

  Som en sosial virksomhet, oppmuntrer selskapet sponsoravtaler for å bidra til verdensomspennende distribusjon med mulighet for merkevarebygging. Alternativt, koster Hippo Roller $125.

  Tilgang til rent filtrert vann

  child drinks water

  Vi trenger alle å holde oss hydrerte for optimal ytelse og for god helse. Til tross for dette, sliter mange mennesker med daglig dehydrering som går utover både det mentale og det fysiske.

  Tilgang til rent vann oppmuntrer oss til å drikke mer. En energisparende vannkjøler fra Waterlogic er bra å ha på kontoret. Våre løsninger tilbyr en utømmelig kilde med rent vann som kan holde alle på kontoret friske samtidig som det reduserer den miljømessige effekten og holde dine ansatte fokuserte og produktive.

  Ta kontakt med en av ekspertene i Waterlogic for mer informasjon i dag!