• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Har kvinner og menn ulike kaffevaner?

  Publisert av ,
  Har kvinner og menn ulike kaffevaner?

  Det er i alle fall noen forskjeller: Både i kaffetype kvinner og menn foretrekker. Men også i mengden kaffe som drikkes.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Har kvinner og menn ulike kaffevaner?

  Vi har tatt en titt på kaffevaner i USA og Norge: For hva er egentlig fasiten? Hvor mye kaffe drikker kvinner og menn? Og hvem drikker mest kaffe?

  Drikker også litt mer kaffe

  En amerikansk studie fra 2013, viser at mer enn 50 prosent av menn drikker kaffe, mens kun 32 prosent kvinner drikker kaffe

  Selv om menn også drikker noe mer kaffe enn kvinner daglig, så er forskjellen ganske liten: Menn drikker i snitt 2,4 kopper kaffe om dagen. Kvinner drikker 1,9 kopper kaffe. Altså kun en halv koppe kaffe forskjell mellom kjønnene.

  Kvinnene som ikke drikker kaffe, oppgir samtidig at årsaken til dette, er at de misliker kaffesmaken. Når menn forteller hvorfor de ikke drikker kaffe, så er det faktisk gjerne fordi de mener prisen for kaffe er for høy.

  Så var det kaffetypen

  Den samme studien vier at menn ofte foretrekker vanlig svart, filterbrygget kaffe eller espressokaffe. Kvinner derimot foretrekker kaffe latte – men også vanlig, svart, filterbrygget kaffe: Akkurat som mennene med andre ord.

  De fleste menn vil gjerne drikke kaffen uten verken sukker eller søtningsmidler: Om de har sukker i kaffen, vil de i så fall kun ha en ørliten mengde brunt, råsukker.

  I tillegg har ofte ikke menn noen favoritt-melketype å ha i kaffen: Gjerne er det lettmelk. Mens kvinner gjerne foretrekker lettmelk eller skummet melk.

  Hva med kafé-vanene til kvinner og menn? Faktisk er det også slik at menn ikke har noen spesiell preferanse når det kommer til hvor de kjøper kaffen sin fra:

  Har kvinner og menn ulike kaffevaner?

  Har kvinner og menn ulike kaffevaner?

  Men mange menn liker samtidig å kjøpe kaffe fra mindre, selvstendige kafeer. Kvinner derimot, liker å kjøpe kaffe fra kjente, store kjedekaféer.

  Forskjell på USA og Norge?

  Ifølge den landsomfattende undersøkelsen Norkost 3, som ble gjennomført i årene 2010 og 2011, så viser det seg at menn drikker litt mer kaffe enn kvinner. Kvinner drikker litt mer te enn menn. Personene som deltok i undersøkelsen var mellom 18 og 70 år.

  En IPSOS-undersøkelse gjennomført i 2020 om nordmenns kaffevaner, viser at det er noen likheter mellom USA og Norge: For det er en noe høyere andel kaffedrikkere blant menn enn kvinner (men også i den yngste aldersgruppen).

  De fleste kaffedrikkende kvinner og menn, foretrekker svart kaffe – helt uten sukker, melk eller fløte: 71 prosent.

  Liker den svart

  Blant kaffedrikkende menn, så foretrekker de fleste kaffen helt svart (78 prosent). 37 prosent av kaffedrikkende kvinner sier at de har melk i kaffen. Kaffeforbruket over hele landet er størst hos dem mellom 45 og 59 år: Og hos nordlendinger.

  Likte du denne artikkelen?

  I Waterlogic-bloggen vår kan du lære mer om både kaffe og vann.