Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Her drikker de ansatte 400 liter kildevann i måneden

  Publisert av ,
  Her drikker de ansatte 400 liter kildevann i måneden

  Ekspedisjonsleder og salgsansvarlig ved et av Norges største pukkverk, Mona Frostrud, forteller at de 16 ansatte på avdelingen ved Vinterbro i Oslo drikker rundt 400 liter vann i måneden.

  - Det er en veldig enkel grunn til at vi ønsket oss drikkevann fra dispenser på jobben. Vi har ikke vanntilførsel alle steder på pukkverket, og en kildevannskjøler, med utskiftbare 38-liters flasker, ble da en god og praktisk løsning. På et pukkverk er vi helt avhengige av å ha godt drikkevann tilgjengelig, for her blir det mye steinstøv i lufta. Godt vann og lett tilgjengelig vann har mye å si for trivselen, sier Mona Frostrud.

  Pukkverket har anskaffet seg to Ultra-kildevannskjølere fra Waterlogic.

  Drikker opp mot 400 liter vann hver måned

  Vannet fra kildevannskjølerne kommer godt med både til de 16 ansatte, men også for dem som besøker området. Pukkverket leverer hovedsakelig steinmasse til større bygg- og anleggsprosjekter.

  - Alt fra store stein til fyllmasse, sand til brostein eller grus til drenering. Vi jobber med stein i alle størrelser hver eneste dag, så jeg pleier å si at vi har det steintøft på jobb, sier Mona og ler.

  Men hvor mye vann drikker egentlig Mona, hennes kolleger og besøkende til pukkverket? I løpet av en vanlig måned? Siden de drikker fra en kildevannskjøler med utskiftbare flasker på 18,9 liter, er det enkelt å regne ut:

  - Trolig drikker vi rundt 300 til 400 liter vann i måneden. For å være ærlig er det nok nærmere 400 liter i snitt hver måned. Gutta på verkstedet har også en automat til brus, men faktisk så er det vann det går mest av, sier Mona.

  Vann på jobben

  Vann på jobben: Tilgjengelig og mer fristende

  Mona Frostrud innrømmer at hun er over gjennomsnittet glad i godt vann – på jobb og hjemme. Så hvor viktig mener hun vann på jobben er for ansattes trivsel og helse?

  - Godt vann på jobben er veldig viktig, og mer vanndrikking på jobb er aldri negativt. En kildevannskjøler eller en annen form for vanndispenser gjør vannet mer tilgjengelig. Derfor drikker ansatte mer vann gjennom arbeidsdagen. Ikke minst er dispenservann mer innbydende og fristende, og alltid kaldt. Mange ganger har det også bedre smak, for vannkvaliteten på kranvannet varierer veldig i Norge, sier hun.

  Stumpet røyken: Drikker kun brus noen ganger i året

  Egentlig ville hun faktisk helst hatt vanndispenser-vann hjemme også - i stedet for kranvann. Men sier det for en privatperson blir litt upraktisk å installere i en privatbolig.

  - Min favoritt er iskaldt vann. Iskaldt vann er ofte det mange av oss foretrekker, fordi iskaldt vann er det enklere å drikke mer av og det slukker tørsten godt. Så lenge jeg kan huske har jeg drukket mye vann. Antageligvis drikker jeg rundt 1, 5 til 2 liter vann hver dag totalt, sier hun.

  Tidligere drakk Mona en del brus, men nå har hun både stumpet røyken og kuttet kraftig ned på bruskonsumet.

  - Nå kan jeg nok telle på en hånd hvor mange flasker brus jeg drikker i løpet av ett år, forteller hun.

  Vil du vite hvordan Mona kuttet røyken? Mona var med i Helsedirektoratets røykestopp i 28 dager. Les bloggen vår om hvorfor hun ikke er avhengig av røyk nå, men alltid avhengig av godt vann.