Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Husker du å drikke nok vann i sommervarmen?

  Publisert av ,
  Husker du å drikke nok vann i sommervarmen?

  Det er enkelt å huske å drikke nok vann når tørsten melder seg. Men når været blir varmere og du svetter mer, mister kroppen væske raskere enn normalt.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Husker du å drikke nok vann i sommervarmen?

  Mange faktorer bidrar til økt væskebehov: Hvor varmt det er, hvor mye du er i aktivitet, hvor mye du svetter, din høyde og faktisk også din kroppsvekt.

  Pass ekstra godt på barna: Bør ofte drikke 1 liter daglig på sommeren

  Barn får raskere væsketap enn voksne, for væskebehovet øker proporsjonalt med kroppsvekt. Vær ekstra påpasselig med spedbarn som har lav kroppsmasse, og som ikke like enkelt kan uttrykke sitt behov for væske. Likevel er det aktive barn i barnehage- og skolealder som er mest utsatt for dehydrering:

  De er mye i aktivitet, og må ha tilgang på vann hele tiden. Barn er flinke til å justere væskeinntaket selv når de har tilgang på vann. De kjenner som regel selv om de trenger drikke, og tar til seg det de har behov for.

  Det sies jo at barn skal ha i seg væske som utgjør 10 prosent av kroppsvekten. Men man må også huske på at middagsmat inneholder en del væske. Selv ville jeg sørget for at barnet mitt fikk i seg minst 1 liter væske om dagen, sier helsesøster Hilde Stølevik ved Grünerløkka Helsestasjon i Oslo til ABC Nyheter, i en artikkel om hydrering og barn.

  Så pass godt på at barna dine får i seg nok vann denne sommeren.

  Vann er sunt og godt, og mye bedre for tenner og kropp enn søte drikker.

  - Saft og brus bør ikke gis mer enn en gang i uka, det er ikke bra for tennene. Juice kan være greit til måltider, men vann er det aller beste. Det er viktig at barna ikke blir vant til å drikke saft eller brus hele tiden, tilføyer hun i samme intervju.

  Husker du å drikke nok vann i sommervarmen?

  Husker du å drikke nok vann i sommervarmen?

  Drikk nok i varmen – og gjennom hele dagen

  Kroppen jobber for å holde seg kjølig i varmen (eller ved fysisk aktivitet) ved å svette, forklarer den amerikanske ernæringsfysiologen Amy Shapiro, grunnlegger av Real Nutrition NYC til Huffington Post.

  - Det er viktig å etterfylle vannet vi mister når vi svetter, for å forhindre dehydrering. Den beste måten å oppnå dette på er å drikke vann gjennom hele dagen, og før du faktisk føler deg veldig tørst, sier Shapiro til Huffington Post, i en artikkel om hydrering i sommervarmen.

  Lege og gründer Berit Nordstrand, mener det samme: Det kan være lurt å drikke før du blir tørst. Spesielt eldre personer har dårligere evne til å føle tørste, og er utsatt for mer alvorlig dehydrering.

  Men ikke overdriv inntaket heller:

  Her gjelder det å bruke sunn fornuft, for det er faktisk mulig å drikke usunt store mengder med vann. Vannforgiftning er reelt, men det skal mye til, for vannforgiftning er ikke spesielt sannsynlig om du har et normalt vanninntak. Ekstremt vanninntak på grunn av vanndrikke-konkurranser eller dietter kan være helseskadelig. Rundt 20 prosent av vannbehovet dekkes av maten du spiser, og 80 prosent fra vannet du drikker.

  Hvor mye vann? Det er umulig å gi en fasit, men et cirka-anslag er rundt 2 til 2, 5 liter totalt med vann (mat og drikke) i løpet av et døgn uten mye aktivitet eller varme. Norsk Helseinformatikk (NHI) anbefaler eksempelvis en gjennomsnittlig mann å innta opp mot 3,5 liter væske per dag ved fysisk aktivitet, og opp mot 6 liter væske om dagen ved høy aktivitet i varmt klima.

  Råd fra lege: Hvorfor er god hydrering viktig?

  Les vår blogg-artikkel om vann, sommervarme og hydrering, hvor vi har intervjuet fastlege og spesialist i allmennmedisin; Miguel Ardiles i Mandal.

  Husker du å drikke nok vann i sommervarmen?

  Likte du denne artikkelen?

  I Waterlogic-bloggen vår kan du lære mer om både kaffe og vann.