• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  KAFFE PÅ FILM: Husker du disse 5 kaffeøyeblikkene fra Hollywood?

  Publisert av ,
  KAFFE PÅ FILM: Husker du disse 5 kaffeøyeblikkene fra Hollywood?

  Hva har Pulp Fiction, Sudden Impact, Men in Black, Thor og Breakfast at Tiffany’s til felles? Jo, det er kaffe.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Disse 5 klassiske Hollywood-produksjonene har alle sine spesielle kaffeøyeblikk. De har kaffe med som både rekvisitt og del av plottet. Men du har kanskje ikke lagt merke til dem før?

  1. Men in Black (1997)

  KOFFEINFRI KAFFE ER INGEN SLAGER: Agent J (Tommy Lee Jones) spør agent K (Will Smith) om han vil ha litt kaffe, men han avslår. Trolig var det lurt: Når J går inn på kontoret, ser vi at kaffen blir tilberedt av ormelignende romvesener.

  - Det er ikke koffeinfri kaffe, håper jeg? spør J foraktfullt.

  - Nei, wiener melange med kanel, svarer en av ormene.

  2. Pulp Fiction (1994)

  KRIMINELT GOD GOURMETKAFFE: Denne scenen er redigert ut av TV-versjonen på grunn av grovt språk. Men her prøver rollefiguren til Samuel L. Jackson (Jules) seg på formildende small-talk om kaffen, tilberedt av Quentin Tarantinos rollefigur (Jimmie). Jules og kompanjongen (Vincent) spilt av John Travolta har nettopp droppet av et lik i garasjen til Jimmie. Han er ikke fornøyd.

  – Helvete Jimmie! Dette er en virkelig seriøst god gourmet-greie! Jeg og Vince ville vært fornøyd med instant-frysetørket kaffe vi, sier Jules.

  - Jeg trenger ikke deg til å fortelle meg hvor forbannet god kaffen min er. OK? Det er jeg som kjøper kaffen, jeg vet hvor god den er. Når Bonnie drar på shopping, kjøper hun dritt. Jeg kjøper den dyre, gourmetkaffen fordi når jeg drikker det, vil jeg at det skal smake slik, svarer en sint Jimmie.

  pulp fiction coffee cups

  3. Breakfast at Tiffany’s (1961).

  MORGENSTUND OG KAFFE HØRER SAMMEN: Audrey Hepburn spiller rollen som den unge overklassekvinnen Holly Golightly, som bor i New York. I filmens åpningsscene er det tidlig morgen i New York. Holly går ut av taxien foran Tiffany-bygget. Hun ser på de vakre gjenstandene i vinduene, samtidig som hun nipper til kaffe fra en take-away-kopp.

  4. Thor (2011)

  KAFFE ER EN DRIKK FOR GUDER: Guden Thor (spilt av Chris Hemsworth) er i gang med å fullføre et stort måltid på en amerikansk diner sammen med rollefiguren Darcy (spilt av Natalie Portman). Thor nyter en kaffe til maten.

  - Denne drikken ... jeg liker den! sier han forbløffet og imponert.

  - Jeg vet, det er godt, ikke sant? svarer Darcy.

  - GI MEG EN TIL! proklamerer Thor høylydt, mens han kaster koppen i gulvet med et knas.

  - Hva var det der?! Utbryter Darcy.

  - Den var nydelig! Jeg vil ha en til, Sier Thor.

  - Men du kan jo bare spørre: Spørre pent. Ikke mer knusing. Avtale?

  - OK. Du har mitt ord, sier kaffe-entusiasten Thor.

  5. Sudden Impact (1983)

  SYNSK KAFFE LØSER GISSELDRAMA: Rollefiguren til Clint Eastwood, politietterforsker Harry Callahan (Dirty Harry), konstaterer at noe er galt når han kommer inn på sin faste diner. Han bestiller sin daglige kaffekopp fra servitrisen i baren. Harry går ut, begynner å drikke og merker noe er veldig galt med kaffen. Derfor går han inn døra igjen, og sier noen alvorsord til bandittene (som nå har trukket frem pistolene). De holder gjestene som gisler.

  - Hver eneste dag i 10 år har hun gitt meg en stor, svart kaffe. Men denne gangen ga hun meg en svart kaffe med sukker. Veldig mye sukker. Derfor kom jeg tilbake for å klage, sier Harry, samtidig som han trekker pistolen raskt, og ber dem legge ned våpnene og overgi seg.

  Rett før politipatruljen kommer til unnsetning, uttaler Dirty Harry også en av sine mest velkjente fraser (til en av skurkene som holder pistolen mot hodet til servitrisen): - Go ahead. Make my day.

  Til en av de ankomne politietterforskerne, utbryter en ironisk Harry:

  - Ring statsadvokatens kontor og spør om kaffen er synsk.

  Nysgjerrig på andre filmer med kaffeøyeblikk? Ta en titt på oversikten over filmer som You’ve got Mail, Seattle, LA Story og Lego Movie her. Eller Zoolander, Amélie og Heat i denne oversikten.