Waterlogic Norge AS har skiftet navn til Culligan Norge AS. For våre kunder medfører dette ingen praktiske endringer. Denne nettsiden oppdateres ikke lenger og vil snart bli avviklet. Besøk vår nye nettside på www.culligan.no.
  • Be om et tilbud
  • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

    Hvor rent er egentlig drikkevannet på din arbeidsplass?

    Publisert av ,
    Hvor rent er egentlig drikkevannet på din arbeidsplass?

    Rundt 600 000 mennesker i Norge får vann fra små vannforsyningssystemer med ukjent vannkvalitet. Drikkevannsforskriften er nå skjerpet for å gi nordmenn tryggere kranvann.

    Av Rita Tvede Bartolomei

    Forretningsutvikler Øyvind Carlsen hos Waterlogic Norge, sier leverandører av vanndispensere og vannkjølere også må sørge for at deres vann er trygt. Øyvind Carlsen mener det dessverre fortsatt er for mange innkjøpere som ikke tar helseaspektet alvorlig nok når de velger leverandør av vanndispenser-løsninger.

    - Mange personer har nedsatt immunforsvar, men ikke alle ønsker å fortelle dette. Når de drikker vann av en drikkevannskjøler tror de at dette er trygt, men er det sikkert? Dette er ditt ansvar som innkjøper. Du valgte kanskje en løsning du sparte noen hundrelapper på i året, men konsekvensene kan være svært alvorlige. Tenk om sykehusene ikke hadde satt krav til drikkevannskvalitet ved valg av vannkjølere? sier Øyvind Carlsen.

    Drikkevannsforskriften skal gjøre kranvannet ditt sikrere

    Drikkevannsforskriften gjelder alle former for vann som enten ubehandlet eller etter behandling skal drikkes, brukes i matlaging, til andre husholdningsformål eller i næringsmiddelforetak der det stilles krav om bruk av drikkevann (paragraf 3).

    - Dessverre er det slik at vi selv ikke i Norge kan være trygge på at det vannet vi får ut av springen ikke vil gjøre oss syke. Øyvind Carlsen sier trygghet rundt drikkevann fra vanndispensere bør være et ansvar innkjøper til bedriften setter høyt. En bedrift har et særskilt ansvar for sine ansattes helse når de er på jobb. Waterlogic har bygget sitt varemerke på å levere trygt og godt drikkevann – uansett om det er kaldt, varmt eller med kullsyre, sier Carlsen.

    Han presiserer at ingen vanndispenser-løsninger vil være vedlikeholdsfrie, og at en god serviceavtale er viktig.

    - Derfor blir også et valg om riktig vanndispenser på jobben, også et valg om å velge en leverandør man stoler på, som leverer god dokumentasjon på utført arbeid og i henhold til gode prosesser. Vi har for å sikre dette sertifisert oss med kvalitets-sertifiseringen ISO 9001, sier Øyvind Carlsen.

    forurenset drikkevann

    Useriøse leverandører: Viktig med gode rutiner

    Forretningsutvikler Øyvind Carlsen sier at selv om Waterlogic så klart ikke er den eneste leverandøren i Norge av trygt og godt vann, som overholder drikkevannsforskriften, så står ikke alltid helse og sikkerhet høyest hos alle i bransjen.

    - Flere leverandører har en altfor arrogant holdning til vannkvalitet. I kjøpsprosessen ville jeg som innkjøpsansvarlig ha alliert meg med den eller de som har ansvaret for HMS i bedriften, og fått en kravspesifikasjon som kan brukes i behovsgjennomgangen med potensielle leverandører, sier Carlsen.

    Waterlogic globalt har utviklet egen, veldokumentert teknologi (kullfiltre, UV-lys og Bio Cote) som skal eliminere giftstoffer, tungmetaller og mikrobe - og parasittvekst.

    - Vi har egne filtre for å forhindre vond smak og lukt. Vi bruker blant annet UV-lys til å fjerne bakterier (Firewall) og vi bruker et Bio Cote-system for å sikre at det rensede vannet forblir rent: Det stopper ekstern forurensning ved tappepunktet. Jeg tror dette er mye av årsaken til at vi i dag er markedsleder på drikkevannkjølere i Norge og den største produsenten i av drikkevannskjølere i verden, sier Øyvind Carlsen.

    WL7 Firewall® Vannautomat

    Drikkevannsforskriften skal gjøre kranvannet tryggere

    Mattilsynet skrev i en pressemelding i januar 2017, at så mange som 600 000 nordmenn fortsatt får drikkevann fra forsyningssystemer med ukjent vannbehandling og kvalitet.

    Nær 3 av 10 liter vann lekker i tillegg ut før det når abonnentene i Norge. Stort lekkasjetap i ledningsnettet øker også faren for innsug av smittestoffer og andre farlige stoffer. I pressemeldingen står det også at hovedutfordringen for norsk drikkevannsforsyning og vannkvalitet er et gammelt ledningsnett med stort vedlikeholdsbehov. Klimaendringer vil også kunne true drikkevannet, og en endret sikkerhetssituasjon medfører økt behov for sikring av vannforsyningssystemene, informerer Mattilsynet.

    Regjeringen har derfor i de nasjonale målene for vann og helse satt som mål at vedlikeholdsetterslepet skal innhentes innen 2035, står det i pressemeldingen.

    - Den nye drikkevannsforskriften er et sentralt verktøy for å følge opp de nasjonale målene for vann og helse, fastsatt av regjeringen i 2014. Forskriften bidrar til å møte klimaendringene der flom og oversvømmelser kan få betydning for både vannkvalitet og vannforsyning. De skjerpede kravene vil medvirke til at abonnentene får en sikrere vannforsyning med færre lekkasjer og driftsavbrudd. Abonnentene skal også ha tilgang til oppdatert informasjon om drikkevannskvaliteten, sier seniorrådgiver Line Ruden i Mattilsynet, i en pressemelding januar 2017.

    Vil du vite mer om drikkevannsforskriften og norsk drikkevann? Les vår første blogg om temaet her. Se hele lovteksten her.

    Ønsker du også å kunne tilby kaldt og velsmakende vann til dine kunder? Se vårt utvalg vanndispensere her