• Be om et tilbud
 • Hvordan fjerne kalk i drikkevann

  Publisert av ,
  Hvordan fjerne kalk i drikkevann
  • Installer en vannmykner til vannforsyningen – den beste måten å fjerne kalk fra drikkevann.
  • Invester i en mugge med filter som filtrerer ut uønskede partikler og fjerner smak fra vannet.
  • Installer en vanndispenser med filter - ideell for bedrifter.

  Om kalk i drikkevann

  Et mareritt for glass og husholdningsartikler, kalk i drikkevannet har et dårlig rykte. Er dette rettferdig? Er kalk skadelig for oss? Kan kalken enkelt fjernes fra vannet?

  Her kommer mer info fra oss.

  Enkle fakta om kalk i vannet

  • Kalk kan ha en nytteverdi siden det kan bidra til vårt daglige inntak av kalsium.
  • Drikkevannets hardhet reguleres av Drikkevannsforskriften.

  Hvorfor er det kalk i drikkevannet?

  I motsetning til det folk flest tror, har kalk i drikkevannet ingen ting med tilstanden på rørene eller effektiviteten av vannverkets behandling.

  Faktum er at kalk er en naturlig forbindelse sammensatt av kalsium og magnesium hvor konsentrasjonen avhenger av hardheten til vannet. Vann er mer eller mindre hardt avhengig av nivå på mineraler i vannet, som igjen avhenger av hvilke bergarter vannet er i kontakt med fra kilde til springen. Så, hvis kalk kan finnes i drikkevann, kan det også finnes i mineralvann.

  Fjern kalk fra drikkevann på jobben med en vannkjøler med filter.

  Er kalk helseskadelig?

  Selv om kalk i vannet ikke alltid er en fornøyelse å se eller smake, er det ikke direkte helseskadelig. Snarere tvert imot, de kan ha en positiv effekt siden de bidrar til vårt daglige kalsiuminntak.

  Drikkevannet i Norge reguleres av Drikkevannsforskriften.

  Selv om det ikke er helseskadelig, kan kalk være aggressivt mot huden og forårsake kløe og tørrhet for sensitiv hud. Hardt vann kan også svekke hår eller få det til å bli slapt.

  Tips for enkelt å fjerne kalk fra drikkevannet?

  Uansett av hvilken grunn, estetisk, smak eller dermatologisk, kan det være du ønsker å fjerne kalk fra drikkevannet. Hvis du bor i et område med hardt vann, kan kalk fort bli et problem på kjøkkenet eller på badet. Faktisk er det slik at når kalken varmes opp, kan det ofte oppstå avleiringer, hvite striper i rør, glass og husholdningsartikler hvor man bruker varmt vann som vaskemaskiner, kaffetraktere og oppvaskmaskiner. Disse kan miste sin effektivitet fra disse avleiringene som dekker varmeelementene som igjen fører til overforbruk av energi når disse varmes opp til ønsket temperatur, som igjen fører til økt sjanse for at maskinene skal gå i stykker.

  Det finnes flere muligheter for å fjerne kalk fra drikkevannet.

  • Installer en vannmykner til vannforsyningen: vannmykneren er det eneste systemet for husholdninger som fjerner kalk fra drikkevannet for alle bruksområder. Installert ved inntaket, vil drikkevannet ikke lenger være hardt når det kommer i glasset ditt eller vaskemaskinen.
  • Invester i en mugge med filter: hvis det eneste du bekymrer deg for er smaken eller kalkpartikler i vannet, kan en mugge med filter løse dette problemet uten at du må ty til dyrere og mindre miljøvennlige løsninger som drikkevann fra flasker.
  • Installer en vanndispenser med filter: på jobben kan det å installere en vanndispenser med filter være en ideell løsning siden det garanterer godt drikkevann samtidig som du sparer penger sammenlignet med å kjøpe vann på flaske.

  Du kan finne ut mer om hardheten på drikkevannet ditt ved å kontakte kommunen eller finne oversikter over vannkvaliteten i ditt nærområde hos mattilsynet.