• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Hvordan renser en vanndispenser vann?

  Publisert av ,
  Hvordan renser en vanndispenser vann?

  Alle våre vanndispensere koblet på vannforsyningen i bygget (POU-dispensere) kjører vanntilførselen gjennom flere renseprosesser som inkluderer karbonfiltrering og UV-rensing. Dispenserne har mikrobehemmende BioCote®-overflatebeskyttelse.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Filtreringssystemene Waterlogic bruker er fullsertifiserte, og disse kan du lese mer om her.

  Karbonfiltrering (kullfilter)

  Trinn én innebærer høykvalitets karbonfiltrering som hjelper til med å forbedre kvaliteten på drikkevannet ditt: Ved bruk av høyporøse karbonstykker fjernes urenheter som påvirker smak, farge og lukt på vannet du vanligvis ville fått rett fra kranen. Slike urenheter kan inkludere klor, humus og eventuelt andre kjemikalier, men karbonfilteret fanger opp alle.

  UV-rensing (UV-lys)

  Trinn to bruker mikrobiologisk rensing med ultrafiolett lys for å eliminere opptil 99.9999 prosent av bakterier fra drikkevannet ditt. Firewall ™ -teknologien er kjemikaliefri og bruker en UV-lampe plassert på dispenserpunktet for å utrydde mikroorganismer som E. Coli og salmonella. Firewall ™ er det eneste UV-rensesystemet for drikkevann som har oppfylt de strenge kravene for vannbehandlingsteknologier fra Verdens helseorganisasjon.

  BioCote®-overflatebeskyttelse mot mikrober

  BioCote® er en sølvbasert, antimikrobiell film som ligger på alle overflatene til vanndispenseren: For å hemme veksten av bakterier og andre mikrober. Denne gir et ekstra lag med desinfisering rundt ofte berørte områder der mikrober kan formere seg og øke i antall; for eksempel knappene eller spakene. BioCote® kompletterer de to andre renseteknologiene, som til sammen garanterer høyest mulig vannhygiene.

  MILJØ OG ETIKK: Hvordan ønsker vi å drive en fremtidsrettet forretningsvirksomhet innen vann- og kaffebransjen? Lær mer om hvorfor Waterlogic er opptatt av sertifiseringer, merkeordninger og medlemskap i viktige bransjeorganisasjoner.

  Norsk vann under lupen: Opp mot 400 000 sykedager kan skyldes forurenset drikkevann

  Norsk Folkehelseinstitutt (FHI) tror at opp mot 400 000 sykedager i Norge er forårsaket av forurenset drikkevann. I 2017 ble drikkevannsforskriften revidert og stiller strengere krav til leverandører av drikkevann. Forretningsutvikler for Waterlogic, Øyvind Carlsen, sier nordmenn dessverre ikke alltid har tilgang på trygt drikkevann.

  - Våre vannkjølere og vanndispensere leverer vann til en vannkvalitet langt over kravene i drikkevannsforskriften, og det skal vi fortsette å gjøre. Det er den tryggheten kundene våre skal ha til oss, med vissheten om at de har valgt den beste og sikreste løsningen. De skal alltid være helt sikre på vannet de får, og vi skal ligge i forkant av myndighetenes krav, sier Erik Gulbrandsen, CCO for Waterlogic Norge.

  En vanndispenser fra Waterlogic vil sørge for at drikkevannet alltid er trygt, selv om det kan skje svikt i vannleveransen fra rørnettverket inn i næringsbygget.