Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  KAFFE TIL GRILLING: Hvorfor bruke kaffe når du griller?

  Publisert av ,
  KAFFE TIL GRILLING: Hvorfor bruke kaffe når du griller?

  NM- og VM-mester i barbecue Bjørn Tore Teigen (53) elsker kaffe nesten like mye som han elsker skikkelig god grillmat. Begge deler nyter han 365 dager i året. Bjørn Tores grillsesong starter allerede i januar.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  - Grilling er ikke kun en sommer- og vår-aktivitet. Så lenge man har en paraply eller en grill under tak, er det mulig å grille året rundt. Jeg begynner grillsesongen 1. januar. Grillet mat er mye mer smakfullt enn vanlig stekt kjøtt i ovnen. Dessuten er det ekstra fest over grilling. Ikke minst blir det ofte en del mindre oppvask, sier 53-åringen som er født og oppvokst i Oslo, bor på Romerike og er MatPrats råvareansvarlig og matrådgiver.

  Visste du at kaffe kan brukes på flere måter når du skal grille?

  Men hvorfor bruke kaffe til grillmat? For de som aldri har prøvd det før: Hva er hovedgrunnen?

  Kaffe gir en liten, ny dimensjon som er overraskende. Samtidig er kaffesmaken kjent og trygg for folk flest. Folk setter pris på smaken og det er en ukomplisert ingrediens, sier Bjørn Tore Teigen.

  Bjørn Tore forteller at det hovedsakelig er to måter å anvende kaffe til grillmat på: I en barbecue-saus eller i en rub (på godt norsk er det en krydderblanding man gnir på kjøttet)

  Henning Nilsen, Markedssjef i Waterlogic Norge, og Bjørn Tore Teigen, NM- og VM-mester i barbecue.

  Henning Nilsen, Markedssjef i Waterlogic Norge, og Bjørn Tore Teigen, NM- og VM-mester i barbecue.

  Tørr kvernet kaffe – og varm, ferdiglaget kaffe

  Til en rub brukes kaffe i tørr, kvernet form. Kaffe til en barbecue-saus må tilberedes og røres inn sammen med de andre ingrediensene.

  - Kaffe til en rub må være litt finmalt, typisk espressomalt. Ruben faller av om den er for grovmalt. Kaffen til en rub kan gjerne være lysbrent, fordi den da er mer fruktig og ikke så kraftig dominerende. Du kan gjerne lage en større porsjon med krydderblanding som du oppbevarer tett i en beholder. Til en saus lager man vanlig traktekaffe, litt kraftig, og da gjerne en mer mørkbrent kaffebønne som utgangspunkt, og blander den varm inn med alt det andre så alt løses opp bedre, sier Bjørn Tore Teigen.

  BLE DU NYSGJERRIG NÅ? Følg med i neste kaffe og grill-blogg med Bjørn Tore Teigen. Da gir han deg oppskriftene på barbecue-saus og rub med kaffe.

  INTERMEZZO-TIPS TIL RUB OG SAUS: Waterlogics egen kaffe av typen Bologna eller Montagna passer bra til en barbecue-saus. Til en kaffe-rub vil lysbrente og medium brente Fiore, Venezia eller Gusto fungere bra.

  Bjørn Tore Teigen og det norske Barbecue-landslaget

  • Landslaget har deltatt på VM i Barbecue siden 2007: På dette mesterskapet er rundt 90 prosent av deltagerne fra USA, og rundt 250 lag er med.
  • I 2011 vant det norske landslaget People’s Choice Award i Memphis.
  • NM i Barbecue har eksistert i Norge siden 2012: I 2015 vant Bjørn Tore Teigens team. 30 lag pleier å delta i NM.
  • I Barbecue-konkurranser er det ikke lov å grille med gass eller elektrisitet: Lagene kan kun bruke kull, tre-briketter eller tre-pellets.