Waterlogic Norge fortsetter virksomheten som normalt.
Vi samler grundig informasjon om aktivitet både nasjonalt og internasjonalt, og så langt har vi ingen indikasjoner på forstyrrelser fra underleverandører, transportselskaper eller våre egne lager og produksjonsanlegg. Les mer

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Hvorfor vannautomat på jobben? Kaldt, velsmakende og tilgjengelig vann

  Publisert av ,
  Hvorfor vannautomat på jobben? Kaldt, velsmakende og tilgjengelig vann

  Account manager på Østlandet, Stian Solberg Johansen hos Waterlogic, sier det er mange gode grunner til å skaffe seg vanndispenser på jobben. Enkel tilgang på kaldt og velsmakende vann er en god grunn i seg selv.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  - De fleste virksomhetene som kommer til oss for en vannautomat, har utfordringer med smaken, fargen, lukten eller temperaturen på vannet fra kranen. Kundene våre gir oss ofte tilbakemeldinger på at vannet virkelig smaker godt med vanndispenser, og som konsekvens drikker de ansatte mye mer vann hver dag. Vann er drivstoffet vårt, og med nok vann innabords holder man seg opplagt og får bedre konsentrasjon på jobb. På varmere dager øker produktiviteten når alle drikker nok vann, sier Stian Solberg Johansen.

  Lunkent vann: Gamle vannrør – lange vannrør

  Lange rør er et velkjent problem i mange industri- og næringsbygg: Med lang vei frem mot mål, vil det ta tid før vannet blir kaldt.

  - Mange ganger er drikkevannet fra lange rør nesten alltid litt halvlunkent. Det er egentlig et problem i både små og store virksomhetsbygg, sier Stian Solberg Johansen.

  Han forteller at selv om vannet i Norge ofte har god kvalitet, og ikke er helseskadelig, betyr ikke det at kranvannet alltid smaker godt.

  - Kvaliteten på vannet og smaken på vannet er veldig områdebasert. Det avhenger både av vannverkene, og hvor gammelt rørnettverket er i området vannet transporteres, sier Stian Solberg Johansen.

  Rørnettverket i Norge er blant Europas eldste, og det gir utfordringer. Rørene kan avgi rust til drikkevannet og det kan komme inn forurensninger utenfra.

  - Mer alvorligere forurensninger fra parasitter og andre mikrober, er ikke dagligdags, men det er likevel noe som oppstår med jevne mellomrom også i Norge. Når forurensninger oppdages klores vannet mer, noe som gir usmak, sier Solberg Johansen.

  kaldvannsdispenser WL7

  Velsmakende vann: Kaldt vann uten smak, farge eller lukt

  Stian Solberg Johansen sier de færreste bedrifter skaffer seg kildevannskjøler på grunn av frykten for urent vann. Da er det heller ønsket om kaldere vann og mer velsmakende vann, som er motivasjonen.

  - Å kalle det velsmakende vann er egentlig litt selvmotsigende: For rent vann skal i prinsippet ikke ha smak. Men mange av våre kunder vil ha en vannmaskin nettopp fordi vannet i deres lokaler ikke smaker godt nok eller fordi det er lunkent, sier han.

  folk drikker forfriskende vann rundt en vann dispenser

  Slipper turer innom toalettet etter vann

  Kaldt vann, tilgjengelig ved et tastetrykk, uten at ansatte behøver å gå innom toaletter eller kjøkken: Det sier Solberg Johansen er en virkelig god grunn til å velge vannmaskin på jobben.

  - Vi drikker mer vann når det er lett tilgjengelig og når det er kaldt. Dessuten er det også slik at vann slukker tørsten bedre, og oppleves mer leskende og forfriskende når det er kaldt. Å kjøle ned vannflasker i et kjøleskap på jobb, er ikke spesielt praktisk, sier han.

  Er bedriften min for liten?

  Størrelse er egentlig aldri en utfordring, forklarer Stian Solberg Johansen. Waterlogic leverer vanndispenser-løsninger til virksomheter med kun 2 eller 3 ansatte.

  - Noen av våre kunder har opp mot 100 vannautomater plassert i sine lokaler, sier han.

  Derfor slukker kaldt vann tørsten bedre

  • Faktisk er det slik at hjernen oppfatter kaldt vann som mer tørsteslukkende enn lunkent vann.
  • Hvorfor det er slik, kan du lese mer om i denne artikkelen fra 2016.
  • Om du elsker å drikke kaldt vann, men også dykke ned i kaldt vann: Her finner du 7 positive effekter av kaldt vann.