Account manager på Østlandet, Stian Solberg Johansen hos Waterlogic, sier det er mange gode grunner til å skaffe seg vanndispenser på jobben. Enkel tilgang på kaldt og velsmakende vann er en god grunn i seg selv.
Av Rita Tvede Bartolomei
- De fleste virksomhetene som kommer til oss for en vannautomat, har utfordringer med smaken, fargen, lukten eller temperaturen på vannet fra kranen. Kundene våre gir oss ofte tilbakemeldinger på at vannet virkelig smaker godt med vanndispenser, og som konsekvens drikker de ansatte mye mer vann hver dag. Vann er drivstoffet vårt, og med nok vann innabords holder man seg opplagt og får bedre konsentrasjon på jobb. På varmere dager øker produktiviteten når alle drikker nok vann, sier Stian Solberg Johansen.
Lunkent vann: Gamle vannrør – lange vannrør
Velsmakende vann: Kaldt vann uten smak, farge eller lukt
Stian Solberg Johansen sier de færreste bedrifter skaffer seg kildevannskjøler på grunn av frykten for urent vann. Da er det heller ønsket om kaldere vann og mer velsmakende vann, som er motivasjonen.
- Å kalle det velsmakende vann er egentlig litt selvmotsigende: For rent vann skal i prinsippet ikke ha smak. Men mange av våre kunder vil ha en vannmaskin nettopp fordi vannet i deres lokaler ikke smaker godt nok eller fordi det er lunkent, sier han.
Slipper turer innom toalettet etter vann
Kaldt vann, tilgjengelig ved et tastetrykk, uten at ansatte behøver å gå innom toaletter eller kjøkken: Det sier Solberg Johansen er en virkelig god grunn til å velge vannmaskin på jobben.
- Vi drikker mer vann når det er lett tilgjengelig og når det er kaldt. Dessuten er det også slik at vann slukker tørsten bedre, og oppleves mer leskende og forfriskende når det er kaldt. Å kjøle ned vannflasker i et kjøleskap på jobb, er ikke spesielt praktisk, sier han.
Er bedriften min for liten?
Størrelse er egentlig aldri en utfordring, forklarer Stian Solberg Johansen. Waterlogic leverer vanndispenser-løsninger til virksomheter med kun 2 eller 3 ansatte.
- Noen
av våre kunder har opp mot 100 vannautomater plassert i sine lokaler, sier han.