Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Kaffe i Norge

  Publisert av ,
  Kaffe i Norge

  De fleste av oss liker en god kopp kaffe, og for mange er morgenkaffen en viktig del av det å komme i gang med dagen. For mange er det også greit å stikke innom en kaffebar på vei til jobb eller forelesning for å få dagens kopp med favorittkaffen.

  Norge er at av landene i verden hvor det drikkes mest kaffe. Hvert år drikker vi over 4 milliarder kopper kaffe, noe som tilsvarer 12 millioner kopper hver dag, eller 3,7 kopper per person for de av oss som drikker kaffe. Så mange som 7 av 10 drikker kaffe hver dag. Vi importerer hvert år 45 tusen tonn kaffe til Norge, hovedmengden av dette kommer fra land i Sør-Amerika med land som Brasil og Colombia i spissen.

  Kaffe i Norge

  De fleste av oss liker å starte dagen med en kopp kaffe. For mange kan dette være en kopp ved frokostbordet eller når vi kommer på jobb. Mange opplever at dagens første kopp med kaffe er oppkvikkende og gjør en klar til å starte på dagens gjøremål. For noen er det også en vane, nesten som en avhengighet å få i seg en kopp kaffe for å komme skikkelig i gang med dagen. Morgenkaffen på jobben har for mange et viktig sosialt aspekt ved seg. Og det er nok mange viktige uformelle diskusjoner og planer som skjer over en kopp kaffe eller rundt kaffetrakteren på jobben. Men selv om vi tilbringer mye av dagen på jobb, viser undersøkelser at vi drikker mesteparten av kaffen hjemme, og det viser seg at men drikker mer kaffe i ukedagene i forhold til helgen.

  Siden midten av 90-tallet har det vært en eksplosiv vekst i antallet kaffebarer i Norge. Mens det i 2002 var registrert 43 kaffebarer i Norge, var tallet i 2014 kommet opp i 197 med en omsetning på 675 millioner kroner. Denne fremveksten av kaffebarer har ført en stor økning i kaffetyper og har også lagt grunnlag for kaffebrennerier. Kaffebarer anses gjerne som et urbant konsept siden det er lettere å holde i gang drift på større steder.

  Kaffebarer

  I Norge er det ganske store regionale forskjeller på hvordan vi liker kaffen vår. Nord i landet foretrekker de fleste å drikke kaffen svart mens det lenger sør i landet er mer vanlig å nyte kaffedrikker med melk. Vi kan likevel se en utvikling der den svarte kaffen igjen tar andeler fra de mer melkebaserte typene.

  I hjemmet bruker vi for det meste kaffetrakter for å lage kaffe, 51% av kaffen vi drikker kommer fra kaffetrakter, 2 av 3 husstander har kaffetrakter. I de senere år har det også kommet andre produkter for kaffeelskere, kaffemaskiner med kapsler er populære og har en andel på 21%.

  Kaffe brukes ofte i sosiale sammenhenger, men når man drikker kaffe hjemme er det ofte for å slappe av, gjerne rett etter middag og før resten av ettermiddagens gjøremål skal startes.

  På mange arbeidsplasser er det viktig at de som er først på jobb setter på kaffen slik at den er klar når flesteparten kommer. Er arbeidsplassen stor nok finnes det av og til egne kaffebarer inne i bygget, selv om dette ikke er hverdagen for de fleste. De siste årene har det også kommet egne kaffemaskiner til bruk på kontor. Vi i Waterlogic har et utvalg av kaffemaskiner som passer de fleste behov.