• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Kaffemann i 20 år. "Har du kaffemaskin fra oss, så skal du ikke tenke på det".

  Publisert av ,
  Kaffemann i 20 år.

  Ole Haga (40) er en skikkelig «kaffemann»: I 20 år har den tidligere daglige lederen for Kaffemann, drukket mye kaffe. Men hvorfor er han egentlig så glad i kaffe? Og hva er hans favorittkaffe?

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Ole Haga

  - I utgangspunktet var jeg nok litt programforpliktet til å like kaffe, og jeg har nok vokst opp med kaffe siden jeg var 2 år gammel. Det var jo min far, Anders, som startet opp engrosbutikken som ble forløperen til Kaffemann. Hvorfor jeg begynte å like kaffe vet jeg faktisk ikke. Det startet da jeg var 21 år, med alle kaffekoppene på folkehøyskolen, fordi å våkne om morgenene, sier Ole Haga og ler. Han er nå selger for Kaffemann i Larvik.

  Ole liker mye ulik kaffe, så lenge den ikke er melkebasert. Likevel er det nok espressokaffe som er hans favoritt. Espressoen liker han helt svart. Men han innrømmer følgende søte synd …:

  - Jeg må ha mye brunt sukker oppi. Brunt sukker synes jeg gir en fyldig og rund smak, sier han.

  Kaffemanns filosofi og kundeservice

  Selskapet, som ble kjøpt opp av Waterlogic i 2021, har siden 2009 levert kaffetjenester til bedrifter i Telemark, Vestfold og Buskerud. De seks ansatte hos Kaffemann fortsetter videre med salg, kundeservice og teknisk support til sine bedriftskunder. Rett og slett «business as usual», bare med et utvidet tjenestetilbud på både kaffe- og vann.

  - Kaffemanns ansatte lever og ånder for god kaffe, og vet hvor viktig god kaffe er på jobb. Vi er de samme folka, og kommer til å jobbe videre på den måten vi alltid har drevet.

  Terje og jeg har begge arbeidet med kaffe i rundt 20 år. Atle har arbeidet med kaffe i 12 år, sier Ole.

  Han sier at filosofien til Kaffemann er at «har du kaffemaskin fra oss, så skal du ikke tenke på det».

  - Vi tar oss av renhold og vedlikehold av maskiner, og fyller opp lageret ute hos kundene. Den største forskjellen mellom oss og Waterlogic er at vi også er distributør, og leverer kaffen ut til kundene når de trenger påfyll. Nå vil vi i tillegg kunne levere drikkevannsløsninger til bedrifter, med tilgang på Waterlogics sortiment av vannmaskiner, sier han.

  Noen av Kaffemanns allerede fornøyde kunder i regionen er Agnes Eiendomsdrift, Norsk Gjenvinning, Norconsult, Kursiv, HG Eiendom, Green Carrier Drammen og Carlsen-Fritzøe.

  Den gangen kaffe på jobb var «uhørt luksus»

  Da far til Ole startet opp en engros-butikk som satset mer og mer på kaffe- og kaffemaskiner, var det ikke vanlig med kaffemaskin på jobb: Året for oppstarten var 1983. Den største konkurrenten den gangen var kaffe fra termos. Lenge var kaffetjenester på jobb sett på som noe litt ekstragavant og nærmest uhørt luksus: Selv om nordmenn alltid har vært verdensmestere i kaffedrikking. - På midten av 1990-tallet begynte kaffemaskiner å gjøre sitt inntog, men da var det mye frysetørret kaffe og filterkaffe. Først sent på 2000-tallet begynte kaffemaskiner med hele bønner å komme.

  Kaffemann i 20 år.

  Kaffemann i 20 år.

  De første bønnemaskinene vi fikk tak i hadde min far oppdaget på messe i London. Hele bønner var også vanskelige å få tak i, forteller Ole.

  Ole sier at kaffe på jobb gir mulighet til en energiboost gjennom dagen, men også en sosial pause.

  - Det har mye med pausekultur å gjøre, der man tar en time-out for å være sosial og skravle litt med kolleger. Kaffemaskinen er gjerne sentrum for denne pausen, sier han.

  Kaffemaskin: Mer utvalg og mindre sløsing

  Ikke minst skal kaffen på jobb smake godt, og det skal være mulig å ha valget mellom flere kaffetyper: Eller annen varm drikke.

  - Alle i Norge drikker ikke den samme kaffetypen. Dessuten drikker jo heller ikke alle kaffe, og foretrekker te eller sjokoladebaserte drikker. Valgmuligheten er en av fordelene med kaffemaskin, sier han.

  Hva mener han om kvaliteten på kaffen folk drikker på arbeidsplasser i Norge? Er det mye dårlig kaffe der ute?

  - Det er farlig å påstå at det er mye dårlig kaffe der ute. For det er helt subjektivt hva man liker av kaffe. Vi ønsker ikke å fornærme folk med å si at kaffen de har er dårlig.

  Men Kaffemann er opptatt av å vise mulige kunder hva som er mulighetene, og hva som kan gi rom for forbedringer. Ikke minst vil mindre kaffe gå i vasken om man bytter ut kaffetrakteren med en kaffemaskin, sier han.

  Nysgjerrig på flere fordeler med kaffemaskin på jobb?

  I Waterlogic-bloggen kan du lære mer om kaffe og vann. Denne artikkelen gir deg blant annet gode grunner til å skaffe kaffemaskin, og hvor raskt kaffen blir sur på termokanne.