• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Kaffemaskin fra Animo er nominert til tysk designpris

  Publisert av ,
  Kaffemaskin fra Animo er nominert til tysk designpris

  Nederlandske Animos OptiBean Touch er for første gang nominert til neste års prestisjefylte German Design Award. Animos kaffemaskiner er i dag Waterlogics mestselgende til det norske markedet.

  I fjor hadde German Design Award over 5000 bidrag fra 56 land. De nominerte for 2019 er fortsatt hemmelige, men vinnerne vil annonseres i november. Prisen deles ut i februar i Frankfurt i Tyskland.

  - Vi har samarbeidet med Animo i en årrekke, og deres kaffemaskiner ble veldig raskt en suksess for oss. Animo-maskinene er vårt desidert mestselgende kaffemaskinmerke til det norske markedet. Samtidig er Waterlogic også den største leverandøren av Animo i Norge. Vi synes det er veldig hyggelig og veldig fortjent at Animo får anerkjennelse for sitt design, sier forretningsutvikler for Waterlogic Norge, Øyvind Carlsen.

  Det norske firmaet Netigate er blant Waterlogics kunder som har valgt Animos OptiBean Touch til sin arbeidsplass.

  Har allerede vunnet design-pris

  Animos Opti Bean Touch har nettopp vunnet en annen stor, tyskbasert designpris: If Design Award 2018. If Design Award hadde i år 6400 bidrag fra over 60 nasjoner, og 63 uavhengige jurymedlemmer var med på avgjørelsen.

  Øyvind Carlsen forteller Animo ble valgt som leverandør først og fremst fordi firmaet har solide maskiner som tåler mye og som lager god kaffe.

  - Men det var selvsagt også viktig for oss at en kaffemaskin har et utseende som appellerer til kunden over tid. Vi har alltid syntes at Animo-kaffemaskinene har et rent og enkelt design som appellerer til de norske sansene, sier han.

  Stål for estetikk og kvalitet

  For Waterlogic har bruken av stål i maskinene, vært viktig for både varigheten og estetikken til produktet.

  - Blant konkurrentene i dette segmentet, skilte Animos maskiner seg ut på flere felt, men spesielt på materialvalg. Mange produsenter bruker mye plastikk i kaffemaskinene sine, mens Animo bruker stål. Stål fremstår mer solid og er langt mer solid. Dessuten er finishen langt bedre. Som bruker skal du ikke være redd for å ødelegge noe når du rengjør eller bruker maskinen, sier han.

  Animo ble grunnlagt i Amersfoord i Nederland i 1950, og i over 65 år har Animo levert kaffemaskiner til mer enn 75 land. I 1992 åpnet Animo salgskontorer i Belgia, Frankrike og Tyskland.

  Betyr mye for Animo

  The German Design Award kårer alltid to vinnere. Enten innenfor kategorien «Excellent Product Design» eller «Excellent Communications Design». I tillegg utnevnes en «Special Mention». Animo er nominert innenfor produktdesign-kategorien. Firmaets kaffemaskiner har aldri før vært nominert til denne prisen før, forteller produktsjef i Animo, Marcel Smalbil.

  Janine Wunder

  Janine Wunder

  - Det er helt klart en nominasjon vi verdsetter høyt, og viser at designet på vår OptiBean Touch blir verdsatt og lagt merke til. Prisen er en godt kjent og ledende designpris, og det betyr så klart mye for oss, sier Smalbil til Waterlogic.

  Tegn på kvalitet

  Kommunikasjons- og markedsføringssjef for German Design Award, Janine Wunder, sier prisen fungerer som et kvalitetsstempel for virksomhetene som vinner: Men også for de som nomineres.

  - Prisen har fått mye mer internasjonal medieoppmerksomhet de siste årene, og om man vinner eller ikke er det å bli nominert i seg selv et kvalitetsstempel som kan brukes i markedsføringen. Vil en virksomhet få mer innpass i det europeiske eller asiatiske markedet, har prisen mye å si. Vi blir oftere omtalt i diverse flymagasiner også nå enn tidligere, sier Wunder til Waterlogic.

  Dette er German Design Award

  • German Design Award er forløperen til den statlige Design Award of the Federal Republic of Germany. Konkurransen ble opprettet på initiativ til det tyske underhuset (Bundestag) i 1953. Da var formålet til konkurransen å fremme ny, tysk design. Den første utdelingen skjedde i 1969.
  • Frem til 2012 var kun tyske deltagere med, men den er nå en internasjonal prisutdeling. Blant de 5000 bidragene som var med i 2018, var rundt halvparten fra Tyskland, og resten fra andre land. 250 av bidragene kom fra Skandinaviske land, i følge kommunikasjons- og markedsføringssjef for German Design Award, Janine Wunder.
  • German Design Award har 300 tyske medlemsvirksomheter, men jobber fortsatt tett med spesielt økonomidepartementet og utenriksdepartementet. German Design Award ern å derimot økonomisk uavhengige av den tyske stat.
  • https://www.german-design-award.com/en.html
  Animo Kaffemaskin
  Oppdag den nye høyteknologiske kaffemaskinen OptiBean Touch med sin innovative touch screen.