Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Kaffemaskin på jobb: Vil du ha god, billig eller rask kaffe?

  Publisert av ,
  Kaffemaskin på jobb: Vil du ha god, billig eller rask kaffe?

  For det er faktisk det viktigste spørsmålet å ta stilling til, før du velger kaffemaskin til virksomheten.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  - Det er så klart flere andre faktorer som avgjør hva som er best for akkurat din arbeidsplass. Bruksmønsteret til virksomheten er også viktig å ta med inn i beregningene. Men de viktigste spørsmålene man må stille seg før valg av kaffemaskin og leverandør er: Hvor god smak på kaffen er man egentlig ute etter, og hva er man villig til å betale for å få det på plass, sier Viktor Tholén, salgsleder portefølje hos Waterlogic Norge.

  Raskt, godt, mye og billig?

  Tholén sier han ofte møter kunder som ønsker seg en kaffemaskin som har høy kapasitet, som lager veldig god kaffe, som er billig og som gir kaffe raskt.

  - Dessverre er disse faktorene ganske vanskelige, ja, egentlig umulige, å kombinere i én og samme kaffemaskin, sier han.

  For at kunden skal velge riktig, må de vurdere nøye hva som må på plass – og hva som kan velges bort.

  - Hvilken kvalitet er man villig til å betale for og hvor mye kapasitet? Er det greit at det tar 30 sekunder å fylle opp en kopp med kaffe? Om det viser seg at kunden ønsker kvalitetskaffe, og at de har mulighet til å vente på kaffen, da må jeg finne frem til en optimal løsning som passer deres behov, sier han.

  Et glass vann og en kopp kaffe

  Selgeren må lytte: Slik unngår man å skuffe kunden

  For skal kunden bli fornøyd, nytter det lite å holde en lang monolog om alle de forskjellige kaffemaskinene Waterlogic kan tilby, mener Tholén. Det er her den grundige behovsanalysen kommer inn.

  - Mitt mantra er at kundens behov alltid står i fokus. For å finne riktig maskin må det gjøres en grundig behovsavdekning. Den må gjøres i tett dialog med kunden. Først etter det kan man finne frem til riktig produkt, sier han.

  En fornøyd kunde er en kunde som har fått akkurat det hun eller han var ute etter.

  - Kundens behov og ønsker må samsvare med hverandre. Kunden har ikke alltid fullstendig oversikt over hva behovene egentlig er: Og hva begrensningene er. Noen kaffemaskiner krever flere tømminger av kaffegrut hver dag. Andre maskiner krever tilkobling til vann for å få mer kapasitet, slik at man slipper fylle på vann hele tiden. Her er min jobb å veilede og hjelpe. Selvfølgelig vil alle leverandører ha kunder, men målet er ikke å selge kun for å selge. Målet er å finne den riktige løsningen for kunden, og dette klarer du neppe uten en skikkelig behovsavdekning. Det må skje lenge før et salg finner sted, forteller Viktor Tholén.

  Men hva med budsjettet?

  Hva en virksomhet er villig til å investere i en kaffemaskin er definitivt en av de avgjørende faktorene å ta hensyn til.

  - Det er ingen hemmelighet at instant-kaffemaskiner er mye rimeligere enn kaffemaskiner som kverner kaffe fra hele bønner. De aller fleste kunder har et budsjett de må forholde seg til. Skal man ha kaffe til 100 personer omtrent samtidig, og man ikke har budsjett til å kjøpe flere kaffemaskiner, da kan det være en instant-maskin er det eneste som dekker behovet, sier Viktor Tholén.

  Men Tholén sier det da er helt essensielt å være åpen om at instant-kaffe ikke vil gi den samme smaksopplevelsen. Likevel er det ingen skam i å velge noe raskt og billig.

  - For enkelte kunder er det avgjørende at de får en kaffemaskin som gir varm kaffe raskt - til mange ansatte. Instant-kaffe anses generelt sett for ikke å være en «smaksvinner», men det kan godt være at en instant-maskin dekker akkurat de viktigste behovene innenfor budsjett. Og som leverer kaffe av en helt akseptabel kvalitet, sier han.

  5 forslag til kaffemaskin på jobb

  • For dem som vil ha god espresso-smak, og kan vente litt på kaffen: Espresso-maskiner med og uten vannkobling – med hele bønner. Ekstra velegnet til å lage melkebaserte kaffedrikker for fyldig smak. Se hele utvalget her.
  • For dem som vil ha traktekaffe-smaken: Ferskbrygg-maskiner som brygger kaffe fra nykvernede, hele bønner: Optifresh Bean. For ferskbrygg-maskiner uten kvern: Optifresh-kaffemaskin.
  • For dem som vil ha kaffe raskt til mange personer: Da er en instant-kaffemaskin et økonomisk valg som krever lite vedlikehold. Se hele utvalget her.
  • For dem som vil ha 100 prosent miljøvennlig kaffe: Waterlogic er i dag Norges eneste leverandør av Svanemerket kaffe-tjeneste. Finn mer ut om den her. Leveres både som espressokaffe- og traktekaffe-løsning.
  • For dem som kun vil ha kaffemaskiner med kvern: her finner du både espresso-kaffemaskiner og ferskbrygg-kaffemaskiner.
  Kaffemaskin med kvern
  Ønsker du en skikkelig kaffeopplevelse på arbeidsplassen?