Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Kaffepausen er bra for deg

  Publisert av ,
  Kaffepausen er bra for deg

  Vil du prestere godt på jobb, er det smart å ta noen pauser gjennom arbeidsdagen. Den sosiale kaffekoppen du nyter med en kollega kan faktisk bidra til bedre produktivitet og bedre helse.

  - Mange av oss tar med kaffekoppen til pulten, mens vi jobber videre. Få er nok bevisste på hvor viktig det er å ta ordentlige pauser. Ja, den kaffepausen der man forlater pulten og setter seg ned i 5-6 minutter med en kaffekopp sammen med en kollega. Nettopp fordi flere og flere arbeidsgivere ser verdien i å ha ansatte som trives, så skapes det på noen arbeidsplasser egne kaffebarer, der kaffemaskinen blir et hyggelig samlingspunkt. Pausen er en ting, kaffe fungerer jo som en oppkvikker, skjerper sansene og styrker konsentrasjonen, sier Bjørn Grydeland, rådgiver og kommunikasjonsansvarlig i Norsk Kaffeinformasjon.

  - Kaffekoppen blir et virkemiddel for å ta en pause, og i Norge er det vår sosiale drikk og den sosiale oljen. Nordmenn har god kvalitet på kaffen, og siden vi drikker mest vanlig svart kaffe, er det også mulig å konsumere større mengder av den. Det er fortsatt ganske utenkelig å ha et møte i Norge uten å by på kaffe, tilføyer Bjørn Grydeland.

  Samtidig innrømmer rådgiveren at han selv heller ikke er så god på å ta kaffepausen borte fra pulten.

  Det sosiale limet

  Ifølge Ipsos MMIs årlige kaffeundersøkelse blant nordmenn, på oppdrag for Norsk Kaffeinformasjon, så drikker vi 46 prosent av kaffen vår hjemme. Men så mye som 31 prosent av kaffekonsumet foregår faktisk på jobb.

  Grydeland forteller at kaffepausen, både på jobb og på privaten, er viktig for oss nordmenn. Han setter det på spissen ved å si at «uten kaffe stopper Norge».

  Ta kaffepausen tidlig

  Skal du gå vitenskapelig til verks, bør du faktisk ta en litt lengre pause på formiddagen. Tas pausen på dette tidspunktet, får du mest energi og mye bedre konsentrasjon.

  Dette backes opp av en studie fra 2015, utført ved Baylor University i Texas.

  HMS-magasinet refererer til studien på sine nettsider, der de amerikanske forskerne studerte 95 ansatte i alderen 22-67 år. Studien viste at en pause om formiddagen, gjorde at arbeidstakerne fikk mindre vondt i hodet og ryggen og færre problemer med tørre og trøtte øyne. Dessuten var de mer tilfreds på jobben og trivdes bedre.

  Kaffemaskinen som samlingspunkt

  Henning Nilsen, markedssjef i Waterlogic i Norge, sier at kaffemaskinens hovedformål er å være et naturlig samlingspunkt for en hyggelig pause med kolleger.

  - Da får man også færre som går ut og kjøper kaffen andre steder. Man samles heller over en kaffe og en kjapp prat på jobb. Når kaffen også kvernes fra ferske bønner, og maskinen kan lage flere typer kaffe, så vil man som en bieffekt også få en kaffebar-følelse på arbeidsplassen under pausene, sier Henning Nilsen.

  Første traktekaffekoppen er alltid veldig god, men så blir den stående og blir verre og verre.

  - Dessuten ender den største kaffedrikkeren opp med å bli vasken på jobb, og det er unødvendig sløsing. Det har både et miljøaspekt og et økonomisk aspekt, sier Nilsen.

  Henning Nilsen

  Mindre kaffesvinn

  Nilsen sier kaffetrakteren har hatt en sterk posisjon ved norske arbeidsplasser i årtier. Baksiden kan likevel ofte bli høyt kaffesvinn og dårligere kvalitet på kaffen utover arbeidsdagen.

  Waterlogic har levert vannautomater til private- og offentlige virksomheter siden 2002, men har siden 2010 vært en totalleverandør av både vann- og kaffemaskiner til det norske bedriftsmarkedet, med stor fokus på kaffeopplevelsen hos kundene.

  Er du ute etter god kaffe på jobb? Se nærmere på vårt utvalg av kaffemaskiner

  Lev lenger – vær sosial på jobb

  For arbeidstagere som virkelig vil ha et livskraftig argument å slå i bordet med til sjefen, så er det bare å referere til en stor studie utført av forskere i Israel. Der undersøkte forskerne 820 arbeidstagere gjennom hele 20 år.

  Konklusjonen av studien var klar: Deltagerne som rapporterte om dårlig kontakt med kolleger, hadde 140 prosent større risiko for å dø i løpet av 20-årsperioden.

  – Vi tilbringer det meste av den våkne tiden på jobb, og vi har ikke så mye tid til å møte venner i arbeidsuken, påpeker Sharon Toker, hovedforfatteren bak studien, i en pressemelding.

  Så ta en kaffepause av og til, mens du hygger deg med kollegene dine. Kanskje lever du til og med lenger og bedre som konsekvens.

  Slik bør du pause

  1. Formiddagspause er best: Ta en pause før lunsj. Konsentrasjonsevnen øker, og energien beholdes gjennom hele arbeidsdagen.

  2. Gjør noe hyggelig: Ta en kopp kaffe, prat med en kollega eller sjekk sosiale medier. Hva du foretar deg i pausen er mindre viktig, siden avkobling er stikkordet.

  3. Korte pauser er bra: Undervurder ikke korte pauser, fordi de er like viktige som lange pauser. Et par minutters pause lader hjernen og gir energi.