• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  KAFFESKOLEN: 7 blogger som lærer deg (nesten) alt du trenger å vite om kaffe

  Publisert av ,
  KAFFESKOLEN: 7 blogger som lærer deg (nesten) alt du trenger å vite om kaffe

  Hvilken kaffetype passer best i jula? Hvilken passer best til søtt? Skal jeg velge mørkbrent, lysbrent, single origin eller blandingskaffe? Hva slags melk skal jeg ha i kaffen? Eller bør jeg unngå det helt? Er det egentlig forskjell på kaffe fra ulike land?

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Vi kan gi deg svarene på de viktigste kaffespørsmålene i livet (og litt til), her i vår blogg-føljetong «KAFFESKOLEN»:

  1) Hvilken kaffetype skal jeg velge i jula? Det har kanskje ikke blitt så veldig kaldt i været flere steder i landet ennå nå i desember, men det er i alle fall mye mer vått og gufsete. Visste du at Sumatra-kaffetyper eller en kaffe fra Hawai kan passe bra å nyte i den norske juletida?

  2) Skal jeg velge mørkbrent eller lysbrent kaffe? Ulike kaffetyper og brenningsgrader vil gi ulike smaker. Og ikke all kaffe passer til de samme bryggemetodene.


  KAFFESKOLEN: 7 blogger som lærer deg (nesten) alt du trenger å vite om kaffe

  KAFFESKOLEN: 7 blogger som lærer deg (nesten) alt du trenger å vite om kaffe

  3) Hva slags kaffe passer egentlig best til desserter og søte saker? Ja, det er faktisk forskjell på hvilken kaffe du bør drikke til en dessert og til en bit sjokolade, for å få en best mulig smaksopplevelse av kaffen og tilbehøret.

  4) Hvilken melketype er best å ha i kaffen? Mange sverger til en skvett med hvitt i kaffen. Men hvilken melketype (eller fløte) bør jeg da velge for en best mulig smaksopplevelse?

  5) Eller bør jeg slutte helt med melk i kaffen? Selv om smaken er som baken, er det mange baristaer som mener melken stort sett bør forbli i melkeglasset. Men hva er grunnen til det?

  6) Er det sant at kaffe fra Kenya og kaffe fra Brasil smaker helt forskjellig? Og hva med kaffe fra andre land? Smaker kaffen forskjellig om den vokser opp i Asia eller i Sør-Amerika?

  7) Hva er forskjellen på single origin og blandingskaffe? Blir du forvirret når du ser betegnelsene single origin og blandingskaffe: For hva betyr dette egentlig, og har det mye å si for kaffesmaken?

  FUN FACT: Mange nordmenn foretrekker blandingskaffe, spesielt når de skal drikke filtertraktet svart kaffe.

  Er du kaffeskeptiker?