Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  KAFFETRENDER: Rene smaker i ØSTFOLD

  Publisert av ,
  KAFFETRENDER: Rene smaker i ØSTFOLD

  Kaffe er viktig for østfoldinger. Men hva slags kaffe vil de egentlig ha?

  - Kaffe er en del av folks liv og hverdag i Østfold, akkurat som det er det for mange i resten av landet. Jeg tror ikke forskjellen er stor på smakspreferansene mellom folk fra Fredrikstad og folk fra Sarpsborg. Vi selger mest filterkaffe og americano, men også en del latte og cappuccino, sier Lene Gillebo, daglig leder for Café Magenta i Fredrikstad.

  Mindre søt kaffe – mer espresso

  Café Magenta er 10 år i år, og er en kunst- og kulturkafé, som holder til i «Det gamle Slaveriet» på Bastion 5 i Gamlebyen i Fredrikstad.

  - Vi er ikke en ren kaffebar, men en kultur og kunstkafé. Sortimentet av kaffe som vi satser på er en blanding av arabica og robusta til våre espressobaserte kaffedrikker. Til vår traktekaffe går vi for en ren, sterk arabica, sier Gillebo.

  - Hvordan har østfoldingenes kaffesmak forandret seg de siste 5 til 10 årene?

  - Jeg har inntrykk av at de vil ha renere smaker, og mindre sukker i kaffen. Vi har selv opplevd større etterspørsel etter dobbel espresso i kaffelatte og cappuccino. Etterspørselen etter forskjellige smaker som sirup er nesten fraværende, forklarer Lene Gillebo.

  Traktekaffe på privaten

  Lene Gillebo sier østfoldinger på privaten drikker mest traktekaffe, men også her har det blitt en endring i kaffevanene de siste årene.

  - Flere har investert i ordentlige espressomaskiner hjemme, og jeg tror flere har gått vekk fra kapselbasert kaffe, sier Gillebo.

  Hun tror ikke Østfold følger de store trendene generelt sett på kaffe.

  - Østfoldingene er trauste av natur, trolig også på kaffe: Men det er få forskjeller mellom de i Fredrikstad og de i Sarpsborg. Eneste forskjellen mellom dem er i så fall at: "Det årnær sæ i Fredrikstad" og "nøttern´te i Sarp", sier hun og ler.

  - Hva med økologisk og Fairtrade-kaffe? Er det mer populært?

  Café Magenta i Fredrikstad

  - Absolutt, men dette er ikke noe vi har i vårt sortiment. Men de rene kaffebarene har nok en økt etterspørsel etter det, sier hun.

  Mer økologisk – mer bønner

  Stian Solberg Johansen, ansvarlig for nysalg i Østfold, for Waterlogic Norge, sier flere kunder vil ha espresso og hele bønner.

  - Det selges en god blanding av espresso og filterkaffemaskiner, men en stor overvekt av varianter med hele bønner. Instant er lite populært, sier Solberg Johansen.

  Han sier hele bønner foretrekkes uavhengig av bedriftens størrelse og bransje.

  - Mitt klare inntrykk er at det har vært endringer i kaffevanene over de siste årene. Veldig mange er veldig opptatt av smak, og er villig til å betale mer for en bedre kaffetype. Flere og flere er også veldig opptatt av at kaffen er Fairtrade-merket.

  Men forskjeller mellom Fredrikstad og Sarpsborg: Er de egentlig der?

  - Nei, ikke i det hele tatt, tilføyer Stian Solberg Johansen.

  Baristaens kaffetips

  • Lene Gillebo sier hun alltid tyr til en bestemt kaffedrikk, når hun trenger ekstra energi og piff: - Jeg faller alltid tilbake på en god americano, som gir en kickboost på arbeidsdagen, sier hun.

  Kjapt om Østfold

  • Østfold, er det sørøstligste av landets fylker. Det ligger mellom Oslofjorden i vest og riksgrensen mot Sverige i øst. Har et innbyggertall på 295 421. Er blant landets mest folkerike fylker, til tross for beskjedent areal. Østfold utgjorde i middelalderen Borgarsysla og Borg (Sarpsborg); området fikk navnet Fredrikstad amt med Smaalenene da amtsinndelingen ble innført i 1660-årene. Navnet Østfold er dannet av Fold(in), det gamle navnet på Oslofjorden, og henspiller på beliggenheten øst for denne. Funn på Høgnipen på grensen mellom Rakkestadog Sarpsborg (Skjeberg), er trolig de eldste spor etter mennesker her i landet: 8000 til 10 000 år gamle.
  Kaffemaskin
  Vil du ha kaffe som østfoldingene på jobben