• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Lei av bitter kaffe på arbeidsplassen?

  Publisert av ,
  Lei av bitter kaffe på arbeidsplassen?

  Da bør du bytte ut kaffetrakteren med en helautomatisk kaffemaskin. Men det er også flere andre fordeler ved å kutte ut kaffetrakteren.

  7 av 10 nordmenn drikker kaffe hver dag, og mye av den konsumeres på norske arbeidsplasser.

  Filterkaffe er tradisjonelt kaffetypen vi liker best, og derfor har mange også en kaffetrakter på kjøkkenbenken hjemme. Men på arbeidsplassen er dette trolig ikke den mest smaksgunstige løsningen. Dessuten tar det mye tid å lage kaffe med en kaffetrakter, forteller barista Alexander Bottegaard.

  - Den største fordelen ved å ha en kaffemaskin på arbeidsplassen, er at det er mindre tidskrevende. Man bruker mye arbeidstid på å betjene en kaffemaskin; skru på, måle opp kaffe og sette den til brygging, sier Bottegaard, som er barista og teamleder for teknikerne hos Waterlogic Norge.

  Blir raskt bitter

  Få er klar over at ferdigbrygget kaffe raskt blir bitter i smaken.

  - De fleste lar dessverre kaffen stå i timesvis på kolben. Når vannet fordamper mer og mer, blir smaken dårligere. Bitterstoffene som finnes naturlig i kaffe, får mulighet til å trekke ut i væsken, og smaken blir bitter, sier han.

  Men selv om kaffe kan stå noe lenger i en termokanne, blir smaken forringet etter mindre enn en time. Andre faktorer påvirker også smaken på kaffen.

  - Ferdig traktet kaffe skal ikke stå mer enn 25 til 30 minutter på kanne. Hvis kaffen oppbevares for kaldt blir den matt i fargen og mister smaken. Klorogensyren i kaffen omdannes til andre syrestrukturer som smaker surt og bittert. Hvis kaffen oppbevares for varmt får den en besk smak, sier Alexander Bottegaard.

  termokanne

  Varmet opp for mye

  Problemet med kolbetraktere er at de ofte varmer kaffen opp til for høy temperatur.

  - Når 1,8 liters traktere har mindre enn halvfull kolbe, har temperaturen lett for å stige, sier han.

  En kaffetrakter bruker mye strøm, og spesielt når den står på i flere timer. At kaffetraktere utgjør en reell brannrisiko, på grunn av faren for overoppheting, er årsaken til at kaffetraktere velges bort på noen arbeidsplasser.

  - Når en kaffetrakter er påskrudd, står varmeelementet på kontinuerlig og mye strøm brukes til oppvarming. En kaffemaskin har isolerte varmeelementer som gjør den mer energieffektiv, sier Bottegaard.

  Lager for mye kaffe

  Steinar Westlie Berget, salgsleder for nysalg hos Waterlogic, sier problemet som ofte oppstår på mindre arbeidsplasser er kaffe som ikke blir drukket opp.

  - Når man trakter kaffe på en mindre arbeidsplass, blir kaffen ofte stående på trakteren eller i kanne over lengre tid. Med kaffemaskin har man alltid fersk kaffe tilgjengelig, sier Westlie Berget.

  Jura kaffemaskin

  Kaffe som ikke blir drukket opp, går naturlig nok i vasken.

  - Man lager ofte mer kaffe enn man trenger. Med kaffemaskin tar man seg en kopp, og slipper at kaffe blir stående og dermed kastes, sier han.

  Han sier det til en mindre arbeidsplass passer fint med Jura-modellene med vanntank, slik som We6, X6 og X8.

  Salgssjef hos Waterlogic, Kristin Fjærvoll Pettersen, sier det blir betraktelig mindre svinn ved å bruke en kaffemaskin.

  - Kaffemaskinen brygger en til to kopper per tilberedning, i stedet for å trakte 10 kopper med en trakter. Mange liter med kaffe som har stått på kanne og kolbe for lenge, blir skylt ut hver eneste dag, sier Fjærvoll Pettersen.

  Tilfredsstiller flere behov

  På en arbeidsplass med flere ansatte vil det også være behov for å bruke mindre tid på kaffebrygging. Med en kaffemaskin som har kannefunksjon, blir arbeidsdagen enda enklere.

  - Man sparer rett og slett mye tid, fordi mye tid går til spille på å trakte kaffe, sier Westlie Berget.

  Ikke alle drikker svart filterkaffe, og på en større arbeidsplass må derfor flere behov dekkes hos ansatte.

  - Maskinkaffe gir flere valg av kaffe, slik som kaffevarianter med melk eller sjokolade, kakao, og eget uttak for varmtvann til te. Slik får alle et alternativ de liker, sier Steinar Westlie Berget.

  - Med en maskin kan kaffemengde, vannmengde og styrke lett reguleres. Alle får akkurat den koppen kaffe de vil ha, med eller uten melk, tilføyer Kristin Fjærvoll Pettersen.

  Sørger for profesjonell servering

  På arbeidsplasser der det gjennomføres mange og hyppige kundemøter, vil det være ekstra viktig med profesjonell og rask servering.

  - Med kaffemaskin tilgjengelig får man en mer innbydende og profesjonell måte å tilby sine kunder og ansatte kaffe på. På større arbeidsplasser der det vil være funksjonelt med kannefunksjon, passer Animo- maskinene, som OptiFreshBean og OptiBean bra inn, sier Steinar Westlie Berget.

  Fjærvoll Pettersen nevner at kaffemaskinen skal forenkle kaffepausene på en arbeidsplass.

  - Kundene våre skal bare kunne trykke på knappen og kose seg med kaffen sin, akkurat slik de liker den, mens vi sørger for alt vedlikehold og service, sier hun.

  OptiFreshBean og OptiBean kaffemaskin

  8 grunner til å velge kaffemaskin på jobb

  • 1. Fersk kaffe i hver eneste kopp.
  • 2. Bedre smak på kaffen.
  • 3. Mer energieffektiv kaffebrygging.
  • 4. Mindre svinn av kaffe.
  • 5. Sparer tid på brygging av kaffe.
  • 6. Mer profesjonell servering.
  • 7. Raskere brygget kaffe.
  • 8. Dekker flere behov.
  Ønsker du også en innbydende og profesjonell måte å tilby dine kunder og ansatte kaffe på?