Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

  • Be om et tilbud
  • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

    Millioner av norske plastflasker pantes ikke

    Publisert av ,
    Millioner av norske plastflasker pantes ikke

    8 av 10 flasker som ender opp langs norske kyster er utenlandske. Men i 2018 vil rundt 86 millioner plastflasker i Norge ikke bli pantet. 20 millioner av disse regelrett forsvinner.

    - Vi vet ikke hvor disse havner. Åtte av ti flasker som man finner på avveie langs kysten, er utenlandske flasker, fordi landene de kommer fra ikke har et pantesystem, sier direktør for informasjon- og marked i Infinitum, Randi Haavik Varberg til Dagsavisen.

    Haavik Varberg antar at flere av flaskene havner i naturen.

    På landsbasis totalt vil cirka 150 millioner flasker og bokser ikke komme inn i pantesystemet. Det viser ferske tall fra Infinitum (tidligere Norsk Resirk), referert til i en artikkel i Dagsavisen i mars. Infinitum drifter panteordningen i Norge.

    pantesystem

    Et effektivt pantesystem

    I intervjuet med Dagsavisen, beskriver hun pantesystemet i Norge som det mest effektive og miljøvennlige på verdensbasis.

    - Vi har besøk av nasjoner fra hele verden, som ønsker å bygge opp egne systemer etter den norske modellen, sier Randi Haavik Varberg til Dagsavisen, direktør for informasjon og marked i Infinitum.

    Nordmenn drikker mer og mer flaskevann, og tall fra den norske Bryggeri- og drikkevareforeningen, viser at det ble solgt over 87 millioner liter drikkevann på flaske i 2017. På verdensbasis går flaskevann-konsum opp med 10 prosent hvert år.

    Pantesatsene er nå økt

    Regjeringen opplyste i slutten av november 2017 at panten skulle oppjusteres fra 1 krone til 2 kroner for små flasker og bokser. For store flasker skulle den heves fra 2,50 kroner til 3 kroner.

    - Miljødirektoratet har satt en frist på at alt skal være over på ny pant innen 1. september i år, slik at bransjen får tid til å legge om. Det er foreløpig kun noen få produkter som er lansert med ny pant, så virkningen vil komme etter hvert, uttaler Randi Haavik Varberg i samme intervju.

    Hun sier at erfaringer fra samme pantesats-oppjustering i Sverige, viser at antall flasker og bokser som pantes, øker med 3 og 4 prosent.

    Vanndispenser WL7

    Vanndispensere kan få ned flaskevannbruken

    Da FNs miljøforsamling «UNEA 2» ble holdt i Nairobi i Kenya i 2016, fikk delegatene ikke vann fra engangskopper eller engangsflasker. De fikk i stedet lokalproduserte flasker i rustfritt stå som kunne fylles med vann fra vanndispensere.

    - Drikkevannet i Norge er i utgangspunktet bra, utfordringen ligger i rørsystemet slik jeg ser det. Smak, farge og temperatur, kan variere sterkt fra bygg til bygg, men dette har som regel lite å si bortsett fra at det ikke er særlig innbydende eller godt, sier markedssjef for Waterlogic Norge, Henning Nilsen.

    Bruker vann fra vannverket

    Vanndispensere som kobles på vannforsyningen i bygget, såkalte point-of-use-dispensere, benytter seg av kranvann, som deretter filtreres og renses før det drikkes.

    - Den største fordelen slik jeg ser det, er at man da benytter vannet som allerede er tilgjengelig i bygget. Likevel er det viktig at rensesystemet som benyttes i dispenseren er sertifisert. En vannautomat fra Waterlogic gir alltid kaldt og rent vann på en innbydende måte. Den vil helt klart være med på å stoppe kjøp av vann på engangsflasker på arbeidsplassen, sier Henning Nilsen.

    USAs favorittdrikk er flaskevann

    USA er et av landene i verden som har høyest konsum av flaskevann. Kun kineserne drikker mer flaskevann enn amerikanerne.

    Amerikanerne drikker faktisk mer flaskevann enn te, melk, kaffe, alkohol og brus.

    Nå leder San Francisco an i kampen mot det som beskrives som en miljøskadelig drikkevane.

    I motsetning til Norge, blir kun 1 av 6 engangsflasker for vann resirkulert i USA.

    Gjenvinning av engangsflasker i Norge og verden

    • - Cirka 86 millioner plastflasker i Norge kommer ikke inn i pantesystemet. 20 millioner av disse plastflaskene «forsvinner helt av radaren».
    • - Infinitum beregner likevel at nær 80 prosent av de 86 millionene plastikkflaskene havner i restavfallet og brennes.
    • - Av de rundt 480 milliardene med plastflasker som ble kjøpt på verdensbasis i 2016, ble mindre enn halvparten gjenvunnet, ifølge EcoWatch, som er del av FNs miljøprogram (UNEP).
    • - Rundt 80 prosent av alle engangsflasker i verden ender opp i landfyllinger, ifølge National Geographic. Det kan ta flere hundre år før plastikkflasker i landfyllinger brytes ned.
    Vanndispenser
    Trenger du også iskaldt drikkevann på arbeidsplassen?