• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Når godt vann gir bedre helse

  Publisert av ,
  Når godt vann gir bedre helse

  Akuttsykehuset Bispebjerg i København i Danmark, ble åpnet i 1913. Bispebjerg Hospital har nå et mål om bli landets beste akuttsykehus. Sykehuset valgte 100 vanndispensere fra Waterlogic som et helsefremmende tiltak for pasienter, ansatte og pårørende.

  Av Rita Tvede Bartolomei

  I 2012 ble de danske sykehusene Bispebjerg og Frederiksberg til ett sykehus: Bispebjerg Hospital. Frem mot 2024 skal Bispebjerg renoveres og få flere nye påbygg. Målet er å bli Danmarks beste akuttsykehus.

  Vannkjølere som begrenser risikoen for infeksjon

  Bispebjerg ønsker å gi pasienter og pårørende en best mulig opplevelse av sykehusbesøket, samtidig som ansatte også skal ha en trygg og god jobbhverdag. Derfor har de blant annet valgt mikrobehemmende vanndispensere fra Waterlogic.

  Vår viktigste jobb er selvfølgelig å gjøre pasienter friske, og sørge for at de får nok informasjon. Men det er sjelden lystbetont å besøke et sykehus. Derfor gjør vi selvfølgelig det vi kan for å gjøre opplevelsen så god som mulig for pasienter og pårørende

  Keon Christensen, maskiningeniør og ansvarlig for desinfisering og sterilisering av utstyr, Bispebjerg Hospital.

  Dispenserne gjør det mulig å tilby velsmakende og trygt drikkevann, som er grundig renset og filtrert.

  - Vi valgte vanndispensere fra Waterlogic av flere grunner. Delvis fordi dispenserne har et kullfilter og et UV-lys som renser vannet før det dispenseres. Slik elimineres noen av problemene som kan komme med urent vann, sier Keon Christensen.

  Han forklarer at den nyeste modellen fra Waterlogic i tillegg har en praktisk fotpedal. Pedalen lar deg aktivere maskinen uten å bruke fingrene.

  - Dette begrenser risikoen for kryssmitte. Samtidig har knappene på dispenseren et sølvionbelegg, noe som forhindrer bakterier i å utvikle seg og formere seg. Denne løsningen gjør at vi kan holde risikoen for smitte på et så lavt nivå at alle våre brukere trygt kan dispensere seg vann, sier han.

  God service og pålitelig utstyr

  Keon Christensen sier at sammenlignet med andre drikevannsleverandører, er Waterlogic en av dem med høyest servicenivå.

  Når godt vann gir bedre helse

  - De viser meg full forståelse, når jeg ringer med «blålyset på», påpeker Keon Christensen.

  Han forteller at på et sykehus handler det om å skape flyt, uten at verken pasienter eller ansatte føler at de blir jaget rundt i tide og utide. Da må alle nødvendige ressurser være tilgjengelige for de sykehusansatte.

  - Derfor er det viktig å ha få tekniske svikt og sammenbrudd på utstyret vi bruker. Dette er nettopp en av grunnene til at Bispebjerg har valgt Waterlogic som leverandør. Med et høyt servicenivå får vi mindre bry i en travel hverdag, og det er velkomment på et sykehus der det alltid er høyt tempo, sier Keon Christensen.

  Når godt vann gir bedre helse

  God tilgang på godt drikkevann er bra for alle

  De rundt 100 vanndispenserne som er plassert rundt på Bispebjerg sykehus, er en gode som sykehusets brukere setter stor pris på: Spesielt i de varmere sommermånedene. Vannet er positivt for både ansatte, pasienter og besøkende.

  - Vi har ikke konkrete tall på dette, men jeg vil påstå at tilgjengeligheten har økt forbruket av drikkevann på sykehuset.

  Jeg kan spesielt merke det fordi vi oftere må bytte ut gassflaskene til det kullsyreholdige vannet i dispenserne, påpeker Keon Christensen.

  God hydrering og godt vann kan forhindre at pasienter blir sykere, og gir samtidig mer opplagte ansatte.

  - Vi merker at både ansatte, pasienter og pårørende setter pris på dette tilbudet. Derfor bør drikkevannskjølerne selvfølgelig kjøre knirkefritt døgnet rundt. Her er Waterlogics ansatte flinke til å ta vare på oss, sier Christensen.

  Han forteller at sommeren 2020 oppstod et brudd i vannforsyningen fra det gamle vannverket, til en av Bispebjergs palliative seksjoner. Da ringte Keon kontakten sin hos Waterlogic og forklarte situasjonen.

  - Selv om stort sett alle var på sommerferie, kastet de det de hadde i hendene for å hjelpe oss og de sårbare pasientene. Jeg fikk en telefon fra en Waterlogic-ansatt på ferie, som tok seg av henvendelsen min. Problemet ble løst i løpet av en arbeidsuke, sier Keon Christensen.

  Boblevann gir lindring for pasienter med svelgevansker

  Selv om alle sykehusets brukere har mulighet til å nyte et glass kaldt og rent vann fra dispenserne, er det særlig en gruppe pasienter som får stort utbytte av et spesielt vannvalg:

  - Vann med bobler kan gi stor lindring til pasienter med svelgevansker, som vi blant annet finner i våre geriatriske og palliative seksjoner. Og det er vann med kullsyre tilgjengelig på våre vanndispensere fra Waterlogic. Det er like lett tilgjengelig som vanlig vann uten kullsyre, men det gir enda større glede og lindring for enkelte pasienter, sier Keon Christensen.

  ...

  Denne bloggen er basert på Waterlogic Danmarks to blogger fra mai og juni 2021, om vanndispenserne på Bispebjerg Hospital.

  Når godt vann gir bedre helse

  Historien til Bispebjerg Hospital

  • Han utviklet et sykehus med moderne underjordiske transportganger og heiser. Helt nytt da var også systemet med lysende røde lamper i stedet for bråkete klokker, når pasienten ville kontakte en sykepleier.
  • Frem mot 2024 skal sykehuset fornyes enda mer, med omfattende renoveringsarbeider og nybygg. Byggeprosjektet på Bispebjerg Bakke og sammenslåingen av Frederiksberg og Bispebjerg sykehus, er del av hovedstadens sykehus- og psykiatriplan 2020. Følg det som skjer fremover ved å klikke her.