• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  NMBUs IT-avdeling: Ville ha skikkelig god espressokaffe på jobb

  Publisert av ,
  NMBUs IT-avdeling: Ville ha skikkelig god espressokaffe på jobb

  De ansatte ved IT-avdelingen hos Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er ekstremt glade i kaffe. Faktisk ble det drukket så mye kaffe at tidligere maskiner brøt sammen etter kun et par år.

  Nå har de skaffet seg en Jura-espressomaskin fra Waterlogic Norge, som brygger kaffe fra hele bønner, og som også har kvern.

  - Kaffemaskinene sluttet å fungere etter et par år, for de tålte nok ikke å lage flere liter kaffe for oss hver dag. Vi pleide å kjøpe kaffemaskiner fra elektrobutikker tidligere. Slike som er beregnet for det vanlige forbrukermarkedet. Det blir ganske dyrt å bruke rundt 20.000 kroner på en maskin som raskt svikter. Derfor bestemte vi oss for å skaffe en profesjonell, høykapasitets kaffemaskin, sier Petri Raappana, overingeniør ved systemseksjonen, hos IT-avdelingen ved NMBU, avdeling Adamstuen i Oslo.

  NMBU har 5200 studenter og 64 studieprogram, med campus på Ås og på Adamstuen.

  Jura Giga X3c kaffemaskin

  Drikker flere liter kaffe hver dag

  For selv om IT-avdelingen på Campus Adamstuen på det meste har 15 ansatte på jobb samtidig, tar de imot minst like mange gjester daglig. Kaffebehovet er derfor høyt gjennom hele arbeidsdagen.

  - Slik som i dag, da hadde vi 17 personer på besøk, og det gikk enormt mange kopper med kaffe, sier Raappana.

  Petri Raappana forteller at IT-folkene hos NMBU snart får tilgang på enda en Jura-espressomaskin fra Waterlogic. Den skal installeres ved filialen på Campus Ås om få uker.

  Viktig med hele bønner

  Petri Raappana beskriver seg selv som over gjennomsnittet kaffe-interessert, noe som påvirket valg av kaffemaskin-leverandør og maskintype.

  - Min kollega og jeg elsker kaffe, og vi var pådrivere for å få skaffet en kvalitetsmaskin. Den måtte både ha mye kapasitet og kunne lage kaffe fra hele bønner. Maskinen har kvern, og er en espressomaskin. Bønnene vi valgte var mørkbrente, som så klart passer best til espressokaffe. Å prøve forskjellige typer kaffebønner er moro, så vi kommer nok til å bytte kaffebønner ofte for variasjonens skyld, sier han.

  Raappana sier at en maskin som ikke hadde kvern var uaktuelt: For smaken teller mye – også når det er snakk om kaffe på jobb.

  - Kaffe smaker så mye bedre når den er laget fra hele bønner. Ikke alle kaffemaskiner har denne funksjonen, men det var veldig viktig for oss, sier han.

  Kaffepausen får høyere verdi

  Petri Raappana forteller han har kaffemaskin hjemme, og alltid lager kaffe fra nykvernede bønner. Han sier kaffe er kos og avslapning: På jobb og på privaten.

  - Jeg er ganske sikker på at kaffepausene på jobb blir litt mer spesielle når man har skikkelig god kvalitetskaffe tilgjengelig. God kaffe gir det lille ekstra og er viktig, sier han.

  Jura kaffemaskin
  Se vårt utvalg av kaffemaskiner fra Jura