• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Oslo kommune har sansen for filterkaffe

  Publisert av ,
  Oslo kommune har sansen for filterkaffe

  Waterlogic har levert 350 kaffemaskiner til Oslo kommune. En av dem står hos Boligbygg. Lisa Linnéa Nygård sier hun elsker filterkaffe, og derfor er friskbryggmaskinen hennes favoritt.

  Etter at Waterlogic på nytt vant anbudsrunden med Oslo kommune høsten 2017, ble fem kaffemaskiner installert hos Boligbygg for få uker siden. Maskinene skal sørge for kaffe til 160 ansatte og innleide, samt besøkende. De fleste er friskbryggmaskiner basert på kverning av hele bønner.

  - Jeg personlig har alltid likt traktekaffe best, fordi jeg synes den er smaksrik og fyldig, uten å bli for mektig og konsentrert, sier Lisa Linnéa Nygård, administrasjonsarbeider i HR-seksjonen hos Boligbygg Oslo KF (kommunalt foretak). Boligbygg forvalter de 11 000 kommunale leilighetene i kommunen.

  Gikk over til hele bønner

  I tillegg til kaffemaskinene som står fordelt over tre etasjer, forteller Nygård at kaffetraktere fortsatt tas i bruk på huset.

  - De fleste her foretrekker nok filterkaffe. Friskbryggmaskiner med hele bønner har vi aldri hatt her før, og den kaffen liker vi veldig godt. Vi har nok opplevd at trakterne våre ikke går like varme som tidligere, selv om maskinene kun har stått her noen uker, sier hun.

  Det var viktig for Oslo kommune å velge en bærekraftig kaffetjeneste fra Waterlogic, med rettferdige kaffeprodukter som sikrer bedre arbeidsforhold og handelsbetingelser. Kaffebønnene som tas i bruk hos Boligbygg er mørkbrente, 100 prosent Arabica-bønner fra Arvid Nordquist.

  Waterlogic Animo Kaffemaskin

  Kaffe er følelser

  Lisa Linnéa Nygård sier det betyr mye å ha god kaffe på arbeidsplassen.

  - God kaffe er viktig for hele arbeidsdagen. At kaffen er ekstremt viktig, er noe som virkelig merkes om kaffemaskinene streiker. Da er det tydelig at det legges mye følelser i kaffen og kaffepausene: Man tuller ikke med kaffen på jobb, den må være tilgjengelig, sier hun og ler.

  Lisa Linnéa Nygård med Waterlogic Animo Kaffemaskin

  Nygård understreker at kaffepausen gir samhold, og inviterer til samtaler på jobb.

  - Det er sosialt og hyggelig, og at kaffen er god og gir en positiv smaksopplevelse er jo også viktig, tilføyer hun.

  Nygård sier de nyinstallerte friskbryggmaskinene med hele bønner, for første gang ga henne smaken på maskinkaffe.

  - Men med disse nye friskbryggmaskinene, har jeg plutselig fått smaken for maskinkaffe. Jeg liker den runde, fyldige smaken, og har sansen for typen bønner som er brukt, sier hun.

  Valgte allsidig kaffe

  Kun finnene drikker mer kaffe enn nordmenn på verdensbasis, og vi er også kjent for vår preferanse for filterkaffe: Mange har derfor en traktekaffemaskin på kjøkkenbenken hjemme.

  I Plan- og Bygningsetaten i Oslo kommune (PBE) kom man fram til at friskbryggmaskiner ville favne flest ansatte.

  Eirik Corneliussen, driftsrådgiver hos økonomi- og regnskapsenheten hos PBE, forteller de valgte 12 friskbryggmaskiner fra Waterlogic til sine rundt 500 ansatte.

  - Filterkaffe er i min mening en mer allsidig kaffe som treffer flere mennesker. Vi har alltid hatt filterkaffemaskiner her, men byttet dem ut med maskiner som brygget kaffe fra hele bønner i fjor høst, sier Corneliussen.

  Drikker mye kaffe

  Han sier det er umulig å uttale seg objektivt om smaken på kaffen, når så mange mennesker drikker den daglig.

  - Be 500 ansatte om hva de mener om kaffesmak generelt, og du vil få 500 forskjellige svar. Folk er veldig forskjellige. Men vår etat bestiller og drikker et stort volum med kaffe, så det må være mange som liker den, sier han.

  Også Corneliussen understreker at god kaffe på jobb er viktig for trivselen til de ansatte.

  - Jeg konkluderer med at vi må ha gjort noe riktig siden vi har så stort forbruk, sier han.

  Kommunen stilte krav til etikk og miljø

  • Avtalen med Oslo kommune representerer en av de største enkeltstående avtalene på vann- og kaffe i Norge. De hadde strenge krav til kvalitet, smak og leverandørens dokumenterte gjennomføringsevne.
  • Som en av Norges største innkjøpere, skulle også miljø og etikk ivaretas på best mulig måte. Det var viktig for Oslo kommune å velge en bærekraftig kaffetjeneste fra Waterlogic, med økologiske kaffe- og kakaoprodukter.
  • I tillegg til å ønske økologiske produkter, var hovedfokuset i kommunens anskaffelse at kaffen og kakaoen var produsert på en rettferdig måte: Fairtrade eller UTZ.
  Ønsker dere også en kaffeopplevelse på arbeidsplassen?