Waterlogic Norge fortsetter virksomheten som normalt.
Vi samler grundig informasjon om aktivitet både nasjonalt og internasjonalt, og så langt har vi ingen indikasjoner på forstyrrelser fra underleverandører, transportselskaper eller våre egne lager og produksjonsanlegg. Les mer

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Pandemien skapte en ny kaffetrend i Sør-Korea

  Publisert av ,
  Pandemien skapte en ny kaffetrend i Sør-Korea

  Da sør-Koreanerne måtte holde seg innendørs i startfasen av korona-pandemien, oppstod en ny kaffetrend i landet. Dalgona-kaffe ble et positivt samlingspunkt under krisen og er faktisk inspirert av et lokalt godteri.

  Korona-utbruddet startet i slutten av januar 2020 i Sør-Korea, og for å skape enkle lyspunkter i hverdagen oppstod en ny kaffetrend: «Dalgona-kaffe». Kaffedrikken ble i flere måneder hyppig delt i sosiale medier, og er en slags koreansk vri på kaffelatte.

  Ga avledning fra triste nyheter om viruset

  Dalgona-kaffe ble omtalt i avisen Korea Times og i den amerikanske avisen LA Times. I tillegg har en rekke nettsteder som ikke er nyhetsbaserte, skrevet om kaffetrenden som oppstod i kjølvannet av Covid-19.

  10. mars 2020 skrev Korea Times om kaffedrikken, og intervjuet den 26-årige kvinnen Yi Hyun-joo, som i 2 uker har jobbet hjemmefra. Hun har laget Dalgona-kaffe jevnlig, og ser på det som en oppløftende tidtrøyte:

  - Det er veldig frustrerende å bare være hjemme og ikke møte folk. Fordi nyheter om koronaviruset er deprimerende, bruker jeg mer tid på å se på sosiale medier for å se hva andre mennesker driver på med nå, sier hun til avisen.

  Professorer i psykologi kaller trenden «kollektiv mestring»: Positivt i krisetider

  To professorer i psykiatri uttaler til Korea Times at hobbyer og aktvititer som bærer preg av ritualer, kan være positivt for psyken – spesielt når de deles i sosiale medier med andre mennesker i samme situasjon.

  - Mange har nå for vane å gå på nettet og redusere stresset gjennom en praksis som innebærer gjentatte handlinger. Dette kan ha samme effekt som meditasjon, sier Cho Ah-rang, assisterende professor ved Institutt for psykiatri ved Kyung Hee University Hospital i Gangdong.

  - Når man avstår fra å gå ut, kan du utvikle symptomer på depresjon eller angst. Å ha en hobby og dele den med andre - som en form for kollektiv mestring-er et sunt fenomen, tilføyer Kim Eun-joo, klinisk professor ved Institutt for psykiatri ved Yonsei University College of Medicine Gangnam Severance Hospital.

  Kaffen er inspirert av sør-koreansk godteri

  Dalgona er en velkjent, typisk street-food i Korea. Dalgoona på koreansk betyr «søtt», og skal visstnok ha oppstått som et fenomen på tidlig 60-tall. Sukkertøyet skjøt fart i popularitet i Sør-Korea på 70-talllet. Det lages med hovedingrediensene sukker og bakepulver.

  Dalgona

  Dalgona-kaffe lages også med enkle ingredienser hjemme: Sukker, pulverkaffe, melk og varmt vann – og en håndvisp som verktøy. Du kan lage Dalgona-kaffe som en alternativ til dessert, eller ekstra kos. Men OBS: Dalgona-kaffe er en sukkerbombe og bør nok helst nytes med måte.

  Hvordan gjøres det? Du finner oppskrift på den søte og kremete Dalgona-kaffen i en mattrend-artikkel i LA Times, eller se fremgangsmåten steg for steg på YouTube her. Eventuelt kan du titte på denne fremgangsmåten uten kumelk.