• Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Skal det være litt vann med lavendel og blåbær?

  Publisert av ,
  Skal det være litt vann med lavendel og blåbær?

  Har du noen gang forsøkt vann med lavendelblomster og blåbær? Eller grapefrukt og rosmarin? Denne sommeren bør du prøve å lage ditt eget smaksatte, bærekraftige vann.

  Om du ønsker å få i deg mer væske og holde deg hydrert, er smakssetting av vann en god idé. På fagspråket kalles det fint for infusering, og kan gjøres ved hjelp av både frukt, grønnsaker og urter.

  Mer miljøvennlig enn flaskevann

  Nordmenn drikker mer og mer flaskevann: En trend som begynte allerede i 2007, men som er lite bærekraftig for miljøet. Ved hjelp av eget kranvann, friske råvarer og en vannmugge kan du fint lage spennende vann selv.

  Smaksatt flaskevann har økt i popularitet de siste årene, men det er fullt mulig å smaksette vannet selv med ferske ingredienser du har hjemme i hagen eller kjøleskapet.

  infuserte vannet

  Utallige kombinasjoner

  Kun fantasien setter grenser, og du må selv prøve deg frem til de kombinasjonene som passer best til din smak.

  Men her er et godt tips: Det kan være lurt å gni urtene mellom hendene eller presse frukt og bær med hendene, før du legger dem i vannet, for å frigjøre smakene bedre. Logisk nok vil vannet smake sterkere, jo lenger du har frukt eller grønt liggende i vannet, og det infuserte vannet smaker godt i tre til fire dager.

  Du kan bruke spiselige blomster, krydder og urter i vannet (vaniljestang, kardemomme, kanelstang, mynte, sitronmelisse), men også bær, frukter og grønnsaker (agurk, gulrøtter, sitron, grapefrukt, ananas, vannmelon) Dessuten kan kokosvann brukes sammen med mange av kombinasjonene.

  Gi smak til isbitene

  Om du vil smaksette vannet mer indirekte, kan du lage dine egne smaksatte isbiter der du fryser inn biter av sitron, mynte, druer, hele bær eller kuler av melon. Alternativt kan du også fryse ned hele druer og putte dem rett i vannglasset ditt.

  Prøv en sør-amerikansk vri

  Det er også mulig å ta smaksatt vann til en høyere dimensjon, ved å bruke en stavmikser eller blender: Hva med å lage en «Agua fresca»? Drikken er opprinnelig fra Mexico og Sør-Amerika, og perfekt for varme sommerdager.

  En variant av agua fresca kan du trylle frem med en godt moden Cantaloupe-melon, mynte, honning og vann med kullsyre som hovedingredienser.

  Men det er også fullt mulig å lage en agua fresca med kiwi, agurk og vanlig vann. Agua fresca er spansk for «friskt vann», og disse drikkene uten alkohol er et forfriskende alternativ til brus eller mer mektige smoothies.

  Vanndispenser
  Behov for en vannautomat på jobben? Se vårt store utvalg og finn den som passer deres ønsker og behov.