Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Slik lager du den ultimate kaffen hjemme

  Publisert av ,
  Slik lager du den ultimate kaffen hjemme

  Er du glad i gå på kaffebar og kjøpe med deg en god kopp kaffe? Det er ingen grunn til at du ikke kan lage lignende kaffevarianter hjemme. Her får du tips til hvordan du lager den ultimate espresso, kaffe latte og cappuccino hjemme på kjøkkenet.

  For å lage noe annet enn traktekaffe hjemme trenger du litt utstyr:

  • Espressokoker eller espressomaskin
  • God espresso-kaffe
  • Steamer eller melkeskummer
  • Mugge
  • Melk

  Har du dette på plass er det bare å sette i gang og leke seg på kjøkkenet.

  Slik lager du ekte espresso

  Slik lager du ekte espresso

  En kruttsterk espresso er godt alene eller i selskap med steamet melk. Espresso blir til ved å presse kokende vann med trykk gjennom nymalte kaffebønner, enten med hjelp av en espressomaskin eller en espressokanne. Er du så heldig at du har en espressomaskin hjemme er det bare å følge instruksene på maskinen. Espressokanne er et rimeligere alternativ som også gir gode resultater.

  Fyll den nederste delen med kaldt vann, sett deretter på filteret og fyll opp med kaffe. 7 gram kaffe gir en deilig espresso. Skru på den øverste delen av kannen og sett kokeplaten på høyeste styrke. Vannet vil da koke opp og presses gjennom filteret. Ta kannen av komfyren og sett den til siden, kaffen vil nemlig fortsette å presse seg gjennom filteret, men du unngår at kaffen i det øverste kammeret begynner å koke.

  Espressoen er ferdig og klar til servering når det ikke kommer mer kaffe i det øverste kammeret. Espressoen smaker best med nykvernede espressobønner av god kvalitet. Server rykende fersk espresso i små kopper eller bruk den i kaffe latte eller cappuccino.

  Slik lager du god kaffe latte

  En god kaffe latte serveres gjerne i et høyt glass og består av sterk espresso og en god mengde melk. Vil du ha mye kaffesmak kan du bruke en dobbel espresso. Steam melken med en steamer eller melkeskummer. Alternativt kan du varme opp melk i en kjele til den blir godt lunka. Fyll glasset med ønsket mengde espresso og hell deretter melk opp til toppen. Det beste er å bruke helmelk, det gir en god og fyldig smak, men du kan også bruke lettmelk eller andre typer du liker.

  Slik lager du cappuccino hjemme

  Forskjellen på kaffe latte og cappuccino er at en cappuccino har mindre melk og i tillegg melkeskum på toppen. En klassisk cappuccino inneholder lik mengde espresso, steamet melk og melkeskum. For å lage skummet på toppen er det tryggeste å bruke en melkeskummer og det finnes mange ulike varianter på markedet. Alternativt kan du vispe melkeskum selv.

  Varm opp melk i en kjele eller en stålmugge om du har, hell deretter én del rett i koppen med espresso, og visp deretter siste rest av melken med en håndvisp før du heller det forsiktig over. Cappuccino er best med fløyelsmykt skum og et triks er å dunke muggen med melk et par ganger mot et hardt underlag for å stabilisere melkeskummet. Rotér deretter kannen slik at luftboblene brister og skummet blir fyldig og kompakt.

  Slik lager du god kaffe latte


  Likte du denne artikkelen?

  I Waterlogic-bloggen vår kan du lære mer om både kaffe og vann.