Har du mottatt e-post fra Culligan? Den var fra oss.
Waterlogic Norge AS vil snart bytte navn til Culligan, og vi vil videreføre vår stolte tradisjon under et nytt navn i Norden, men allikevel internasjonalt anerkjent, som ble etablert allerede i 1936.
Rent praktisk betyr dette ingen endring for våre kunder. Alle ansatte i Waterlogic er med videre, og yter den samme gode servicen til våre eksisterende og nye kunder i området.

 • Be om et tilbud
 • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

  Oppskrift: Slik lager du din egen julekaffeblanding

  Publisert av ,
  Oppskrift: Slik lager du din egen julekaffeblanding

  Helt ren kaffe uten smakstilsetninger blir aldri feil. Men hva med å lage din egen julekaffe-blanding? Som du kan nyte selv, eller gi bort som en ekstra personlig julegave eller bursdagsgave?

  Av Rita Tvede Bartolomei

  Å få en gave som er hjemmelaget, oppleves gjerne mer personlig og kanskje ekstra spesielt for mottageren. Har du en venn eller et familiemedlem som elsker kaffe, da kan en hjemmelaget julekaffe-blanding være et annerledes kaffegave-tips. Det eneste utstyret du trenger er en kaffekvern, en morter og et glass med lokk.

  Krydret julekaffe

  Oppskriften gir nok til en stor kaffegave, eller den kan deles opp og gis i flere mindre glass. Eventuelt: Behold den krydrede julekaffen helt for deg selv og nyt den på kalde vinterdager.

  INGREDIENSER

  • 4 kopper mørkbrent, malt kaffe (som Waterlogics egen kaffeblanding Intermezzo: Mørkbrente Bologna eller Montagna.
  • 8 kanelstenger (bruk gjerne ekte kanel; Ceylon-kanel. Den er mer aromatisk og sunnere enn den billigere cassia-kanelen. Ceylon-kanel er heller ikke skadelig for nyrene, slik cassia-kanel kan være i store mengder.
  • 80 hele, allehånde-krydderbær (du kan bruke malt allehånde om du ikke får tak i hele bær: Eller bestill hele bær i denne nettbutikken for verdensmat. Smak til hvor mye knust allehånde du liker å ha i kaffeblandingen.)
  • 40 hele nellikspiker.
  • 20 hele svarte pepperkorn.

  Deilig nybrygget morgen espresso

  SLIK GJØR DU

  For best smak, bruk hele kaffebønner og kvern den opp så kaffen fungerer til bruk i presskanne eller til vanlig filterkaffe. Hell den malte kaffen i en stor krukke eller beholder som har et tettsittende lokk. Bryt opp de hele kanelstengene litt ved hjelp av fingrene og legg i en morter. Tilsett de resterende ingrediensene og bruk deretter morter-stamperen til å knuse alt forsiktig opp. Du vil at kanelstengene fremdeles skal være i tykke biter, og at de fleste andre krydderne skal være mindre enn hele, men ikke fullstendig pulveriserte. Legg det knuste krydderet med kvernet kaffe oppi krukken. Sett lokket på og rist alt sammen.

  NB.: Husk at nykvernet kaffe smaker best når den er helt fersk. Derfor kan det være lurt å gi bort kaffegaven når den er helt nylaget, og tipse om at den bør drikkes opp i løpet av 2 uker.

  TIPS: Har du blitt fullstendig hekta på krydret julekaffe? For en annen type, krydret julekaffe med kardemomme, Kahlua (kaffelikør) og krem, sjekk ut denne eksotiske, dominikanske oppskriften. Vil du ha drikken alkoholfri, er det bare å kutte ut likøren og bytte ut med alkoholfri kaffe-sirup.

  3 tips for bedre kaffeopplevelser i jula

  • Hva slags kaffe skal jeg velge i jula? Waterlogics egen barista, Alexander Bottegaard, gir deg gode tips denne bloggen.
  • Hvilken kaffe skal jeg velge til søte saker og desserter i jula? Barista Alexander Bottegaard gir deg enda flere gode tips i denne bloggen.
  • Skal jeg velge lysbrent eller mørkbrent kaffe - afrikansk eller søramerikansk kaffe? I denne bloggen. gir kaffebrenner hos kaffebrenneriet Mukasa i Arendal deg en smaksinnføring i mørk- og lysbrent kaffe. Mens denne bloggen. gir deg tips om forskjellene i kaffesmaker mellom kontinentene.