Irish Coffee er en varmende kaffedrikk som egentlig skal inneholde ekte irsk whiskey. Men vi fant to oppskrifter som visstnok minner om originalversjonen. Dessuten er de også alkoholfrie.
Av Rita Tvede Bartolomei
Kaffe kan oppveie negative effekter av mye fett
Disse to alkoholfrie versjonene er skapt av den amerikanske livsstils- og matbloggeren Stephanie Wilson, og er å finne på hennes nettside «31 DAILY». Alkoholfrie Irish Coffeer smaker godt på kalde dager når du skal kose deg litt ekstra. Den ene har romsmak, den andre har smak av sitrusfrukter. Lykke til!
Oppskrift
- Pisk cirka 1/3 av fløten lett med en håndvisp, elektrisk visp eller enda bedre for virkelig luftig fløtekrem: En melkeskummer.
- Tilsett brunt sukker, appelsinjuice, sitronsaft og vaniljeekstrakt. Rør litt. Hell i den varme kaffen.
- Topp den irske kaffen med resten av den piskede fløten ved å helle den forsiktig ned i et høyt glass. Dryss kakaopulver på.
Om du ikke liker sitrussmaken, kan du heller lage denne:
Fremgangsmåten er den samme som på første oppskrift, eneste forskjellen er at du bytter ut sitrussaft med romekstrakt eller vaniljeekstrakt.
Nysgjerrig på historien om opphavet til Irish Coffee? Historien om irske Joe Sheridan som i 1943 skapte en drikk som i 1951 ble introdusert for amerikanerne av samme mann, kan du lese om her i nettavisen Irish Central.
Images:
www.freepik.com/photos/food'>Food" class="redactor-linkify-object">https://www.freepik.com/photos/food'>Food photo created by stockking - www.freepik.com
www.freepik.com/photos/food'>Food" class="redactor-linkify-object">https://www.freepik.com/photos/food'>Food photo created by prostooleh - www.freepik.com