Waterlogic Norge fortsetter virksomheten som normalt.
Vi samler grundig informasjon om aktivitet både nasjonalt og internasjonalt, og så langt har vi ingen indikasjoner på forstyrrelser fra underleverandører, transportselskaper eller våre egne lager og produksjonsanlegg. Les mer

  • Be om et tilbud
  • I dag har Waterlogic på verdensbasis spart planeten for engangs-plastflasker

    Slik lager du Irish Coffee uten alkohol

    Publisert av ,
    Slik lager du Irish Coffee uten alkohol

    Irish Coffee er en varmende kaffedrikk som egentlig skal inneholde ekte irsk whiskey. Men vi fant to oppskrifter som visstnok minner om originalversjonen. Dessuten er de også alkoholfrie.

    Av Rita Tvede Bartolomei

    Kaffe kan oppveie negative effekter av mye fett

    Disse to alkoholfrie versjonene er skapt av den amerikanske livsstils- og matbloggeren Stephanie Wilson, og er å finne på hennes nettside «31 DAILY». Alkoholfrie Irish Coffeer smaker godt på kalde dager når du skal kose deg litt ekstra. Den ene har romsmak, den andre har smak av sitrusfrukter. Lykke til!

    Alkoholfri Irish Coffee med sitrus

    Ingredienser

    • 1 kopp (250 ml) nybrygget, sterk, varm kaffe
    • 1ss brunt sukker
    • 1 ts appelsinjuice
    • 1 ts sitronsaft
    • 1 / 4 ts vaniljeekstrakt (hjemmelaget vaniljekstrakt finner du norsk oppskrift på her)
    • Kremfløte, piskes lett
    • Kakaopulver, til pynt

    Slik lager du Irish Coffee uten alkohol

    Oppskrift

    • Pisk cirka 1/3 av fløten lett med en håndvisp, elektrisk visp eller enda bedre for virkelig luftig fløtekrem: En melkeskummer.
    • Tilsett brunt sukker, appelsinjuice, sitronsaft og vaniljeekstrakt. Rør litt. Hell i den varme kaffen.
    • Topp den irske kaffen med resten av den piskede fløten ved å helle den forsiktig ned i et høyt glass. Dryss kakaopulver på.

    Om du ikke liker sitrussmaken, kan du heller lage denne:

    Slik lager du Irish Coffee uten alkohol

    «Tradisjonell» Irish Coffee uten alkohol

    Ingredienser

    • 1 kopp nybrygget, sterk varm kaffe
    • 1ss brunt sukker
    • 1/ 2 ts romekstrakt (dette kan være vanskelig å få fatt på i Norge, så prøv deg frem med romessens: Cirka 1 dråpe med romessens. Eller du kan bruke vaniljeekstrakt.)
    • Kremfløte, piskes lett
    • Kakaopulver, til pynt

    Fremgangsmåten er den samme som på første oppskrift, eneste forskjellen er at du bytter ut sitrussaft med romekstrakt eller vaniljeekstrakt.

    Nysgjerrig på historien om opphavet til Irish Coffee? Historien om irske Joe Sheridan som i 1943 skapte en drikk som i 1951 ble introdusert for amerikanerne av samme mann, kan du lese om her i nettavisen Irish Central.